Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Sporti Kosovar/Kosovo Sport

Të fuqishmit e Kombëtares helvetike

Kemajl Goca, BOTA SOT

Vëllezërit Taulant e Granit Xhaka janë të gatshëm ta veshin edhe fanellën e kombëtares së Kosovës në futboll. Më 6-7 janar i nisin stërvitjet me skuadrën e parë të Baselit.
Dy futbollistë të shkëlqyeshëm, vëllezërit Taulant e Granit Xhaka, janë pritur nga Fadil Vokrri, kryetar i Federatës së Futbollit të Kosovës. Vëllezërit Xhaka u pritën si heronj dhe morën fjalë miradije për lojërat e mrekullueshme që dëshmuan për kombëtaret e tyre. Dy vëllezër që luajnë në të njëjtin pozicion, mesfushorë. Më 6-7 janar i nisin përgatitjet me skuadrën e parë të Baselit, e cila synon edhe titullin e kampionit në Zvicër. Granit Xhaka emër i njohur për botën e futbollit. Është futbollistë që bëri historinë e tij me kombëtaren helvetike përkatësisht Zvicrën U-17. Xhaka me dy futbollistë të tjerë shqiptarë, Pajtim Kasamin e Frederic Veselin, me Zvicrën U-17 shkruan historinë dhe u bënë kampion bote për U-17 në Kampionatin botëror të mbajtur këtë vit në Nigeria. Për Granit Xhakën, gjerë e gjatë u shkrua dhe shkruhet jo vetëm nga mediat botërore, por talenti i tij mahniti shumë ekspertë të klubeve me renome botërore. Taulant Xhaka, futbollist që luan me sukses të lartë në kombëtaren e Zvicrës U-19. Fadil Vokrri me bashkëpunëtorët e tij në mënyrën më të përzemërt ka pritur asat e këtij sporti. “Mirë se keni ardhur dhe iu përgëzoi për sukseset e jashtëzakonshme që keni pasur në kombëtaret e Zvicrës U-17 dhe U-19. Ju jeni krenaria jonë dhe mbarë kombit shqiptarë. Kam emocione, por ju jeni ata që dëshmuat më të mirën dhe lartësuat futbollin shqiptarë. Është e drejtë e juaj të zgjidhni në të ardhmen, të luani në kombëtaren e Zvicrës apo të Kosovës”, ka thënë mes të tjera legjenda e futbollit të Kosovës, Fadil Vokrri. Taulant Xhaka shprehur falënderimet për mikpritje të ngrohtë nga kreu i FFK-së. “Është një nder dhe privilegj që jam në mesin tuaj. Besoj se të ardhmen do të dëshmojmë më të mirën dhe do ta prezantojmë shqiptarin dhe Kosovën sa më mirë”, tha Xhaka. Granit Xhaka, talenti i madh i kësaj loje, ka thënë se nuk e kishin pritur se do të bëhen kampion bote. “Nuk e kemi pritur se do të bëhemi kampion bote, por u bëmë me lojërat që demonstruam në Nigeria. Të gjithë kemi luajtur si një dhe të gjithë për një. Nëse me fton kombëtarja e Zvicrës do të luajë për ta dhe nëse me fton kombëtarja e Kosovës do të luajë për ta’, ka thënë Graniti. Prindi i tyre, Ragipi, tha se të interesuar për Granitin kanë qenë edhe kombëtarja e Shqipërisë. “Kemi qenë në kontakte të vazhdueshme me drejtuesit e Federatës së Futbollit Shqiptarë, që kanë shprehur dëshirën që të kenë në radhët e tyre Granitin. Mbi gjitha prioritet do të ketë kombëtarja e Kosovës. Nuk përjashtohet mundësia që të jetë edhe në kombëtaren shqiptare, pra opsionet janë të hapura, por Kosova ka përparësi më shumë. Problemi kyç është se FFK-ja ende nuk është e pranuar në FIFA, por besoj se kjo do të ndodh se shpejti. Një gjë dua ta theksoj se Taulanti e Graniti ku do që kanë marrë pjesë në turnetë dhe garat zyrtare të ndryshme evropiane e botërore, janë prezantuar si shqiptarë të Kosovës”, ka thënë Ragipi. Vëllai i madh i Granitit, Taulantit ka thënë se e ka përcjellë së bashku me prindin e tij botërorin që u mbajt në Nigeria. Sipas tij, ka pasur emocione të shumta madje pas çdo ndeshje i ka dhënë vullnet për lojë edhe më të mirë. Taulanti dhe Graniti janë të fuqishmit e kombëtares së Zvicrës për U-17 dhe U-19 dhe ambasadorë të futbollit të Republikës së Kosovës.

Bota Sot » Të fuqishmit e Kombëtares helvetike

So gewinnt man Talente und verliert sie nicht an andere Nationen...bravo Vokrri !

Frika nga Kosova
Disa përfaqësuese evropiane kanë filluar të frikësohen se Kosova do t’ua marrë futbollistët e vet pas pranimit në FIFA e UEFA. Së fundi ishte Zvicra që shprehu një shqetësim të tillë. Selektori i Kosovës, Albert Bunjaku, paralajmëron se do t’i ftojë të gjithë lojtarët që aktivizohen në përfaqësuese të ndryshme, para se ata të vendosin se për cilin shtet të luajnë.

Nga Valon Konushevci më 27.12.2009 në ora 13:05
Prishtinë, 26 dhjetor — Shumë përfaqësuese të shteteve evropiane në futboll, të cilat llogarisin në futbollistë kosovarë, pas shpalljes së pavarësisë së Kosovës kanë filluar të frikësohen se mund të mbesin pa lojtarët e tyre me prejardhje nga Kosova.

Kjo frikë vjen pasi drejtuesit e Federatës së Futbollit të Kosovës (FFK) kanë treguar se llogarisin në shërbimet e tyre, menjëherë pas pranimit të saj në FIFA e UEFA.

Përfaqësuesja e Zvicrës është e fundit e cila po ballafaqohet me këtë frikë. Futbollisti kosovar Granit Xhaka, i cili me reprezentacionin U-17 të Zvicrës para pak ditëve, bashkë me vëllanë e tij Taulantin, i cili po ashtu është futbollist, erdhi për vizitë në Kosovë.

Granit dhe Taulant Xhakën i priti kreu i FFK-së, Fadil Vokrri, i cili që të dyve ua dhuroi nga një fanellë të përfaqësueses së Kosovës.

Gjatë atij takimi me kreun futbollit kosovar, i ati i të dy këtyre futbollistëve, Ragip Xhaka para medieve tha se djemtë e tij do t’i kthehen përfaqësueses së Kosovës menjëherë pas pranimit të FFK-së në FIFA.

Kjo deklaratë e Ragip Xhakës menjëherë është bërë temë diskutimi në mediet zvicerane, të cilat menjëherë kanë kontaktuar me nënën e Granit dhe Taulant Xhakës, e cila u ka thënë gazetarëve se të bijtë e saj do të vazhdojnë të luajnë me ekipin kombëtar të Zvicrës.

Një situatë e tillë pati ngjarë edhe në Finlandë rreth dy vëllezërve Përparim e Mehmet Hetemaj, të cilët luajnë me përfaqësuesen U-21 të Finlandës.

Ndërkohë, Shqipëria ka qenë vendi i parë ku mediet e kanë trajtuar mjaft shumë këtë temë pash shpalljes së pavarësisë së Kosovës më 17 shkurt të vitit 2008. Në atë kohë, këtë çështje e kanë trajtuar mediet e të gjitha shteteve që për reprezentacionet e tyre luajnë kosovarët.

Edhe selektori i përfaqësueses së Kosovës, Albert Bunjaku, e pranon se për disa reprezentacione të huaja kjo çështje është e ndjeshme.

“Normalisht se për ato kombëtare, e veçmas për përfaqësueset A dhe U-21, të cilat kanë lojtarë kosovarë, kjo çështje është e ndejshme. Tek ato vende tani ekziston mendimi se çka të bëjmë pa këta lojtarë, nëse i kthehen Kosovës”, tha Bunjaku për Express.

Megjithatë, Bunjakut nuk i interesojnë dilemat e të tjerëve. Ai është i interesuar vetëm që t’ia krijojë një reprezentacion të fortë Kosovës në futboll.

“Unë dua ta mbroj integritetin e futbollistëve. Ne duhet t’i njoftojmë lojtarët tanë që luajnë jashtë Kosovës për të gjitha zhvillimet në futbollin kosovar. Një gjë të tillë do ta bëjmë nëpërmjet kontakteve të drejtpërdrejta me ta, nëpërmjet prindërve të tyre dhe në mënyra tjera”, theksoi Bunjaku.

Ai tha se lojtarët kosovarë që jetojnë jashtë vendit dhe të cilët nuk luajnë me kombëtare tjera, nuk do të jetë e vështirë për t’i bindur që të bëhen pjesë të përfaqësueses së Kosovës. Por, më e vështirë do të jetë që të binden ata lojtarë që janë të angazhuar në reprezentacione të huaja.

“Lojtarët e tillë, të cilët luajnë me kombëtare të huaja, do të mundohemi t’i bindim për t’iu kthyer përfaqësueses së Kosovës, duke u treguar me fakte se përfaqësuesja jonë është e organizuar mirë, tek ne punohet në mënyrë profesionale, jemi korrekt, kemi ambicie të mira, etj”, nënvizoi ai.

Pas kësaj, seleksionuesi kosovar tha se të gjithë futbollistëve kosovarë që luajnë jashtë vendit do t’u jepet rasti për të zgjedhur vetë ekipin e ardhshëm kombëtar të tyre – përfaqësuesen e Kosovës apo atë ku luajnë aktualisht.

Ndërsa numri i kosovarëve që luajnë për kombëtare të ndryshme në Evropë është i madh.

flagge-kosovo-wehende-flagge-60x90.gif
flagge-albanien-wehende-flagge-60x91.gif
http://www.fifa.com/

Bald ist es so weit und wir kommen in die Fifa es wurde schon viel diskutiert und wir sollen anscheinend noch einen Stadion bauen und zwar in Mitrovica oder Prishtina.
Obwohl Prishtina hat schon einen Mitrovica auch, aber wir sollen einen Modernen Stadion haben deswegen wir jetzt noch ein neuer gebaut.
2010 ist es dan schon soweit und wir kommen in die Fifa.

Jung, junge, wenn jetzt alle Albaner die in de verschiedenen Länder spielen auf einmal für Kosovo Spielen. Dann sind wir nächste WM dabei.

Wer könnten diese Spieler sein:
Lorik Cana AFC Sunderland,
Valon Behrami West Ham United,
Albert Bunjaku 1.FC Nürnberg,
Debatik Curri Vorskla Poltava,
Armend Dallku Vorskla Poltava,
Ahmed Januzi Vorskla Poltava,
Besart Berisha Arminia Bielefeld,
Renaldo Rama 19 Jahre TuS Koblenz,
Etrit Berisha Torwart Kalmar FF,
Labinot Hliti Newcastle United Jets FC

Beqaj Torwart Anorthosis Famagusta von Albanien, dank Ihm ist Anorthosis Famagusta in der Champions Leaug so weit gekommen
(Vielleicht???) ist schon alt geworden.

Emir Bajrami IF Elfsborg Boras Schwedens U-21
Sein Marktwert wird geschätzt auf 30 Mio. kostet aber 2,5 Mio.

Agon Mehmeti Malmö FF Schwedens U-21

Perparim Hetemaj FC Twente Enschede Finnland U21

Mehmet Hetemaj UC AlbinoLeffe Finnland U21

Labinot Harbuzi Genclerbirligi Ankara Schwedens U-21
Schweden bezeichnet ihn als nächsten Ibrahimovic

Erton Fejzullahu NEC Nijmegen Schwedens U-21
Astrit Ajdarevic Leicester City
Fatos Beciraj Buducnost Podgorica
Shkelzen Gashi AC Bellinzona
Bullnet Basha Grasshopper Club Zürich ,
Amir Abrashi FC Winterthur
Florian Berisha FC Schaffhausen
Fanol Perdedaj Hertha BSC Deutschlands U-19
Mergim Mavraj VfL Bochum
Squipon Bektasi SC Freiburg
Atdhe Nuhi SV Ried Österreichischer U- 21
Shefki Kuqi TuS Koblenz
Veli Lampi FC Zürich
Kushtrim Lushtaku TSV 1860 München (aus Drenica :D )

Dann gibt es noch die 4 talente bei der Schweitz die U-17 Weltmeister geworden sind:

1. Pajtim Kasamin
2. Frederic Veselin
3. Taulant Xhaka
4. Granit Xhaka

Von Jose Morinho auserwählter Talent:

Fabio Hoxha Inter Mailand Jugend

Vielleicht kommt ja auch der teuerste Spieler von der Serbischen Nationalelf der auc albaner ist wenn er wollte könnte er wechseln.

Miralem Sulejmani Ajax Amsterdam

Leider kann ich nicht alle aufliste es gibt noch viele andere Talente die von Vokrri angebote bekommen haben für die National Mannschaft KOSOVAS zu spielen bekommen haben.

Und die Spieler der zur Zeit bestehenden Nationalelf von Kosovo:
http://transfermarkt.de/de/nationalmannschaft/19757/kosovo/uebersicht/startseite.html

Hir Bilder der Verhandlung über dem eintrit inder FIFA :
http://www.ffk-kosova.com/index.php?option=com_content&task=view&id=580&Itemid=135

Kosovo_FA.gif

vokrri-blater.jpg

YouTube- Kosovo National SpielerYouTube- Kosovo National Spieler

Fabio Hoxha stammt aus Albanien und Sulejmani wird für Serbien genau wie Krasic spielen auch wenn sie aus Kosovo stammen.

Du hast den Torwart Ujkani vergessen.

Kush e ka Kohavisionin mundet neser (2 Janar)mi pa Highlights te viti 2009 ne sportin Kosovar.

Prej Ores 15......Futboll
Prej Ores 17:20 .Basketboll

Kush e ka Kohavisionin mundet neser (2 Janar)mi pa Highlights te viti 2009 ne sportin Kosovar.

Prej Ores 15......Futboll
Prej Ores 17:20 .Basketboll

Fußball: Nur die KS-Liga oder auch NM oder die Spiele von FC Prishtina gegen die deutschen und schweizer Mannschaften?

Basketball: Da bin ich gespannt, welche Highlights die zeigen.

Fußball: Nur die KS-Liga oder auch NM oder die Spiele von FC Prishtina gegen die deutschen und schweizer Mannschaften?

Basketball: Da bin ich gespannt, welche Highlights die zeigen.

Fussball: Liga, Pokal, NM, wichtige Treffen mit Fifa, Gaeste in Ks (Thuram, Daum usw...) Fussball im Ausland

Basketball: Liga, Pokal, NM, Allstar Game, Gaeste, Treffen, und Basketball im Ausland usw..

Fussball

KTV - Kohavision

Basketball

KTV - Kohavision

Alle Highlights des Jahres.

31.12.2009 - Boksieri më i mirë Shqiptarë i vitit 2009 u shpall Disarjot Gashi, ndërsa Kikboksieri më i mirë u shpall Besim Kabashi.

Vitzitorët tanë kanë votuar prej 15 - 30 Dhjetor për Boksierin dhe Kikboksierin Shqiptarë më të mirë të vitit.

Mirënjohjen për Boksierin më të mirë të vitit 2009 e ka fituar Boksieri i peshave gjysëm të mesme nga Kosova Disarjot Gashi i cili në vitin 2009 filloi karrierën e tij profesioniste dhe arriti të fiton të gjitha duelet e zhvilluara dhe të gjitha me KnockOut, gjithsejt 7 duele, 7 fitore (7KO).

Edhe në këtë vitë kishte lexues të cilët kishin votuar vetëm për boksierin më të mirë apo për kikboksierin më të mirë e jo për të dytë, andaj kemi shuma të ndryshme të votave.
Për Disarjot Gashin kanë votuar afër 9.700 vizitorë apo 59% nga pjesmarrësit e kësaj zgjedhjeje, ndërsa për kikboksierin Besim Kabashi kishte 7.100 vota apo 89% nga gjithsejt 7.977 lexues.
Besim Kabashi në vitin 2009 ka zhvilluar 4 duele dhe i ka fituar të gjitha, 2 fitore me KnockOut, 1 me poena kurse 1 fitore me diskualifikimin e kundërshtarit. Tre nga ato ndeshje ishin të vlefshme për titullin WKA të botës në Thaibox për peshat -95 kg, Kabashi i fitoi të gjitha dhe arriti kështu të mban titullin e kampionit të botës të cilin e kishte fituar me 13 Dhjetor 2008. Dueli i fundit i Besim Kabashit, kundër kampionit Kinez Li Jixiang ishte një prej luftave më të forta të zhvilluara ndonjëherë në Gjermani të cilën e fitoi kikboksieri kosovarë me ndërprerje në raundin e katërt.
AlbanianBoxing.com për herë të tretë shpall boksierin dhe kikboksierin profesionist Shqiptarë më të mirë të vitit dhe i nderon sportistet me mirënjohje të drejtpërdrejt nga tifozët Shqiptarë të cilët patën mundësinë të marin pjesë në këtë zgjedhje përmes adresës sonë elektronike.
Fituesit e viteve të kaluara ishin:

Boksierët
Elvir Muriqi, 2007
Nuri Seferi, 2008

Kikboksierët
Xhaivt Bajrami, 2007
Kreshnik Rrustemi, 2008

Redaksia AlbanianBoxing.com i uron të gjithë lexuesve VITIN E RI 2010 dhe i falënderon ata për mbështetjen e dhënë në vitin që po e lëmë pas

flagge-kosovo-wehende-flagge-60x90.gif
flagge-albanien-wehende-flagge-60x91.gif

Bald ist es so weit und wir kommen in die Fifa es wurde schon viel diskutiert und wir sollen anscheinend noch einen Stadion bauen und zwar in Mitrovica oder Prishtina.
Obwohl Prishtina hat schon einen Mitrovica auch, aber wir sollen einen Modernen Stadion haben deswegen wir jetzt noch ein neuer gebaut.
2010 ist es dan schon soweit und wir kommen in die Fifa.

woher hast du diese informationen dass wir in die FIFA aufgenommen werden und das mit dem stadion ???

Zurück
Oben