Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Sporti Kosovar/Kosovo Sport

Hendboll

Skuadra e Besa Famiglia nga Peja e ka fituar me rezultat 32:28 kryendeshjen e javës kundër rivalit të përbetuar, Kastriotit nga Ferizaj, në ndeshjen e vlefshme të javës së 10-të të Superligës së Kosovës në hendboll (meshkujt). Pejanët sidomos në pjesën e dytë dëshmuan lojë të shkëlqyshme, duke i shkaktuar edhe humbjen e parë liderit të tabelës. Kryetrajneri i klubit të hendbollit Prishtina, Taib Kabashi, në asnjë mënyrë nuk e ka kontestuar barazimin 32:32 që e arritën në takim me Kosovën në Vushtrri. „Hendbollistët e Kosovës dëshmuan angazhim në lojë dhe fituan një pikë. Rezultati baras ka qenë real. Në radhët tona nuk ishte ai angazhim çfarë kemi pritur në veçanti reparti i mbrojtjes ka dështuar në disa raste. Ajo që më ka brengosur shumë është se në palestrën e sportit në Vushtrri nuk ka kushte për lojë. Mungon rrethoja, mungojnë edhe shumë gjëra të tjera dhe domosdo duhet shkuar Komisioni i FHK-së për inspektimin e palestrave që të shikojë edhe njëherë këtë çështje“, tha Kabashi. Edhe anëtari i kryesisë së Prishtinës, Fahri Buçinca, nuk e ka zhvlerësuar barazimin e mikpritësve. “Më së shumti më ka irrituar sjellja e disa adhuruesve sidomos rreth 40-50 shikuesve, të cilët me sharje dhe sjellje që nuk i kanë hije pak a shumë i dhënë hije jo të mirë kësaj ndeshje”, tha Buçinca. Kosova i doli dardhë me bisht Prishtinës dhe i bëri me dije se s’ka më favorit në hendbollin e Kosovës.
Superliga-meshkujt
Rezultatet
Vëllaznimi – Trepça 29:29 (14:16)
Besa Famiglia-Kastrioti 32:28 (14:12)
Kosova-Prishtina 32:32(17:19)

BB Bashkimi fitoi derbin

Kemajl Goca, BOTA SOT

Basketbollistët e Big Brother Bashkimit nga Prizreni shënuan fitore me rezultat të lartë 90:70 kundër rivalit të moçëm, Pejës, në ndeshjen e javës së 10-të të Technomarket Superligës së Kosovës në basketboll. Takimi mes rivalëve të vjetër ishte pritur të jetë më i fortë dhe më cilësorë, por kjo nuk ndodhi. BB Bashkimi dëshmoi se ka basketbollistë më cilësorë, më të shpejtë dhe më të saktë. Skuadra e BB Bashkimi renditet në vendin e dytë me 18 pikë të tubuara. Peja i mbetët shumë për të punuar në ndeshjet e ardhshme dhe për të përmirësuar renditjen e tabelës së klasifikimit. Kampioni në fuqi, njëherësh kryesuesi i tabelës, Sigal Prishtina e ka deklasuar me rezultat të lartë 123:57 Kosovën në Vushtrri. Sigal Prishtina në dhjetë ndeshje ka shënuar po aq fitore dhe ka dëshmuar se është skuadra larg më e mirë se rivalët e saj që e ndjekin në hap. Humbja më befasuese ka qenë e klubit të basketbollit Trepça, e cila është mundur në Gjilan me rezultat 86:91 nga Drita. Kjo humbje ka shokuar në njëfarë mënyre edhe kryesinë e Trepçës, që pritet brenda javës edhe të ndëshkoi komplet basketbollistët. Sekretari i klubit të Trepçës, Kemajl Muja, e fajësoi tërë klubin për lojën e dobët dhe nënçmuese që ka treguar në fushë ndaj rivalit. “Ka qenë një ditë e keqe për Trepçën. Një humbje e papritur, e cila më shumë ka ardhur si pasojë e nënçmimit të rivalit sesa që kanë luajtur mirë ata. Nga kryetrajneri dhe të gjithë basketbollistët janë fajtorë për humbjen në Gjilan. Të shtunën mbrëma e kemi mbajtur edhe mbledhjen kryesisë së klubit, e cila pritet të hënën më së largu të martën të ndëshkoi basketbollistët për këtë humbje që kemi pësuar në Gjilan”, tha Muja.
Technomarket Superliga
Rezultatet
Kosova-Sigal Prishtina 56:123
Drita-Trepça 91:86
BB Bashkimi-Peja 90:70
Bambi- Eurosporti 73:59
Tabela
1. Sigal Prishtina 10 10 0 1031:816 20
2. BB Bashkimi 10 8 2 860:706 18
3. Trepça 10 7 3 891:782 17
4. Peja 10 6 4 814:730 16
5. K. Eurosport 9 3 6 687:798 12
6. Drita 10 2 8 775:1000 12
7. Bambi 9 2 7 669:791 11
8. Kosova 10 2 8 665:896 11
Në javën e 11-të, takohen: Drita-Kosova, Trepça-Big Brother Bashkimi, Peja-Bambi dhe Kolegji Eurosport-Sigal Prishtina.
Kthehu | 29.11.2009

javascript:fotografia('http://www.botasot.info/img/bashkimi0pristine.jpg')

BB Bashkimi fitoi derbin

Kemajl Goca, BOTA SOT

Basketbollistët e Big Brother Bashkimit nga Prizreni shënuan fitore me rezultat të lartë 90:70 kundër rivalit të moçëm, Pejës, në ndeshjen e javës së 10-të të Technomarket Superligës së Kosovës në basketboll. Takimi mes rivalëve të vjetër ishte pritur të jetë më i fortë dhe më cilësorë, por kjo nuk ndodhi. BB Bashkimi dëshmoi se ka basketbollistë më cilësorë, më të shpejtë dhe më të saktë. Skuadra e BB Bashkimi renditet në vendin e dytë me 18 pikë të tubuara. Peja i mbetët shumë për të punuar në ndeshjet e ardhshme dhe për të përmirësuar renditjen e tabelës së klasifikimit. Kampioni në fuqi, njëherësh kryesuesi i tabelës, Sigal Prishtina e ka deklasuar me rezultat të lartë 123:57 Kosovën në Vushtrri. Sigal Prishtina në dhjetë ndeshje ka shënuar po aq fitore dhe ka dëshmuar se është skuadra larg më e mirë se rivalët e saj që e ndjekin në hap. Humbja më befasuese ka qenë e klubit të basketbollit Trepça, e cila është mundur në Gjilan me rezultat 86:91 nga Drita. Kjo humbje ka shokuar në njëfarë mënyre edhe kryesinë e Trepçës, që pritet brenda javës edhe të ndëshkoi komplet basketbollistët. Sekretari i klubit të Trepçës, Kemajl Muja, e fajësoi tërë klubin për lojën e dobët dhe nënçmuese që ka treguar në fushë ndaj rivalit. “Ka qenë një ditë e keqe për Trepçën. Një humbje e papritur, e cila më shumë ka ardhur si pasojë e nënçmimit të rivalit sesa që kanë luajtur mirë ata. Nga kryetrajneri dhe të gjithë basketbollistët janë fajtorë për humbjen në Gjilan. Të shtunën mbrëma e kemi mbajtur edhe mbledhjen kryesisë së klubit, e cila pritet të hënën më së largu të martën të ndëshkoi basketbollistët për këtë humbje që kemi pësuar në Gjilan”, tha Muja.
Technomarket Superliga
Rezultatet
Kosova-Sigal Prishtina 56:123
Drita-Trepça 91:86
BB Bashkimi-Peja 90:70
Bambi- Eurosporti 73:59
Tabela
1. Sigal Prishtina 10 10 0 1031:816 20
2. BB Bashkimi 10 8 2 860:706 18
3. Trepça 10 7 3 891:782 17
4. Peja 10 6 4 814:730 16
5. K. Eurosport 9 3 6 687:798 12
6. Drita 10 2 8 775:1000 12
7. Bambi 9 2 7 669:791 11
8. Kosova 10 2 8 665:896 11
Në javën e 11-të, takohen: Drita-Kosova, Trepça-Big Brother Bashkimi, Peja-Bambi dhe Kolegji Eurosport-Sigal Prishtina.
Kthehu | 29.11.2009

Hohoho :app:

Wieso heißt Bashkimi Big Brother ?

Eine Delegation des kosovarischen Fussballverbandes (FFK), geführt von Fadil Vokkri, traf sich gestern, wie angekündigt, mit einer offiziellen Delegation der FIFA, geleitet vom Präsidenten Sepp Blatter.

Das Treffen fand in Zürich statt. Ursprünglich war ein Treffen des serbischen und des kosovarischen Fussballverbandes mit der FIFA geplant. Doch die serbische Delegation liess kurz zuvor in einem öffentlichen Schreiben verlauten, dass sie an diesem Treffen nicht teilnehmen werde.

Die erwartete Protesthaltung des serbischen Fussballverbandes beeindruckte den kosovarischen Fussballverband allerdings nicht gross. Sie hatten bereits ihre Einladung von der FIFA erhalten und konnten das Treffen mit der FIFA-Delegation kaum abwarten. Serbien sieht den Kosovo weiterhin als Teil seines Territoriums, obwohl sich dieser am 17. Februar 2008 für unabhängig erklärt hat und bis heute von 62 Staaten anerkannt wurde, darunter den meisten EU-Länder, den USA und der Schweiz.

Das Treffen fand dann ohne den serbischen Fussballverband statt. Der kosovarische Fussballverband (FFK) ergriff die Gelegenheit, bei diesem Treffen einige Gesuche an die FIFA zu stellen.

Sie wünschen die volle Mitgliedschaft der FFK in den FIFA-Verband. Doch vor der offiziellen Aufnahme in die FIFA, wünschen sie die Erlaubnis, an europäischen Wettbewerben und an Freundschaftsspielen mit anderen Ländern teilnehmen zu dürfen.

"Es war ein besonders gutes Treffen. Dieses Treffen war sehr wichtig für uns. Ab heute ist ein wichtiger Weg für den kosovarischen Sport, und besonders für den Fussball, geebnet worden", erklärte ein Sprecher der FFK.

Es sollen noch weitere Treffen zwischen der FFK und der FIFA stattfinden.

"Blatter konnte seinen Wunsch nicht verbergen, dass die FIFA eine Lösung für den kosovarischen Fussball findet. Wir haben ihn zu einem Besuch in den Kosovo eingeladen", erklärte Ademi für die kosovarische Zeitung Express.

Valcke: Der Kosovo muss Schritt für Schritt gehen

Nach dem Treffen erklärte der Generalsekretär der FIFA, Jerome Valcke, in einer Medienkonferenz, dass alle Gesuche der FFK mit Sorgfalt von den Organen der FIFA geprüft werden.

"Alle Gesuche der FFK werden mit Sorgfalt von unserer Seite geprüft. Es existieren einige gesetzliche Schwierigkeiten für die Aufnahme der FFK in die UEFA und in die FIFA, doch wir müssen Schritt für Schritt gehen", erklärte Valcke.

Zurück
Oben