Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Superliga Srbija

Alo!: Piksi pod istragom zbog 2 miliona evra

00044564.jpg
U toku je istraga protiv legende srpskog fudbala Dragana Stojkovića Piksija (45) zbog prodaje trojice fudbalera Crvene zvezde, Vladimira Stojkovića, Nenada Kovačevića Piksija i Filipa Đorđevića, zbog čijih transfera je, kako se sumnja, oko dva miliona evra završilo na privatnim računima bračnog para Stojković, Dragana i Snežane, ekskluzivno saznaje Alo!.

Istragu vodi beogradska policija po nalogu tužilaštva, a izvor blizak istrazi kaže da se sumnja da su Stojkovići konkretno na transferu golmana Vladimira Stojkovića uzeli 680.000 evra. Dragan Stojković je u to vreme bio predsednik FK Crvena zvezda.

- I to da je na privatni račun Snežane Stojković u jednoj francuskoj banci u Švajcarskoj uplaćeno 500.000 evra, i to tako što je ona sa privatnog faksa poslala nalog da joj se taj novac uplati. Sumnja se i da je na račun Dragana Stojkovića, od prodaje Vladimira Stojkovića, uplaćeno još oko 180.000 evra. Po nalogu tužilaštva, otvorili smo istragu i oko transfera još dvojice fudbalera, Nenada Kovačevića Piksija i Filipa Đorđevića. Proverava se sva dokumentacija do koje smo došli, jer postoji osnovana sumnja da su Stojkovići od prodaje trojice fudbalera prisvojili oko dva miliona evra - priča sagovornik Alo!-a.

On kaže da je policija do ovih podataka došla prilikom provere finansijskog poslovanja kluba nakon dolaska novog rukovodstva, konkretno posle postavljenja Vladana Lukića na čelo Zvezde.

- Posebno su nas interesovali transferi koji se dovode u vezu sa Draganom Džajićem, ali tokom „češljanja" te dokumentacije, došli smo i do transfera ove trojice fudbalera - dodaje izvor ovog lista iz beogradske policije.

Inače, zanimljivo je da istragu vodi inspektor koji se isto zove i ima isti nadimak kao i bivši predsednik FK Crvena Zvezda - Dragan Stojković Piksi!

Vladimir Stojković prodat je 2006. godine fudbalskom klubu Nant za tri miliona evra. Iste godine Crvena zvezda je za 2,8 miliona evra prodala Nenada Kovačevića Piksija FK Lans. Filip Đorđević prodat je 2008. godine fudbalskom klubu Nant za 1,5 miliona evra.

Sportal.rs

als ob irgendein fan hin geht nach türkei :rolleyes:

da kenst du wohl unsere leute wohl eher schlecht ;)

die torcida z.b. war auch in korea um ihre mannschaft anzufeuern.

wo ich damals im trainingslager mit meiner mannschaft in der türkei war, war auch saturn ramenskoje im gleichn hotel + einige fans von denen ;)

da kenst du wohl unsere leute wohl eher schlecht ;)

die torcida z.b. war auch in korea um ihre mannschaft anzufeuern.

wo ich damals im trainingslager mit meiner mannschaft in der türkei war, war auch saturn ramenskoje im gleichn hotel + einige fans von denen ;)

ja aber das ist ein spiel was nicht 4 wochen schon fest steht sondern eher spontan verstehst was ich sagen will

Prosinečki: Dinamo je daleko iza Zvezde

00044709.jpg
Dolazak Roberta Prosinečkog na klupu Crvene zvezde izazvao je veliko interesovanje kako u Srbiji, tako i u Hrvatskoj. Jedna od novinarskih ekipa koja je napravila intervju sa Prosinečkim je i ona iz hrvatskih Sportskih novosti. Šef stručnog štaba crveno-belih govorio je pomalo o svemu...

Partizan je
u prednosti?

- Dominira tri sezone, ali mi želimo da budemo prvi u gradu, i u državi. To nam je cilj.

Razlika između ove i Zvezde iz koje ste otišli pre 20 godina?

- Klub je bio i ostao veliki. Zapao je u finansijske poteškoće, iz kojih izlazi. Nova uprava sve pokreće. Na svakoj domaćoj utakmici je 20.000 ljudi. Ljudi vole Zvezdu, fudbal i pobede.
Vas posebno vole?

- Pamte me iz fudbalskih dana. A ja sam osvojio evropsku titulu. Važno im je kakva si osoba. Prihvaćen sam fantastično. Šta mogu u Zagrebu da mi prebace? Ne živim za njih, živim za porodicu i najbliže prijatelje - kazao je Prosinečki i za kraj uporedio Dinamo i Zvezdu. Tačnije, tvrdnju Zdravka Mamića, da su "modri" lideri u regionu.

- Ne bih da ulazim u polemiku. Ako uvažavamo tradiciju, Dinamo nije ni blizu Zvezdi. Ni po trofejima, ni po čemu! Tačno je da Dinamu u poslednje vreme ide u Evropi, da odigra po 12 utakmica, međutim, jedino je Zvezda uzela Kup šampiona. Zvezda i Steaua. Prema tome, sve je jasno.

Zurück
Oben