Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

[Türk Silahlı Kuvvetleri] - Turkish Armed Forces - Türkische Streitkräfte

rusya_8172.jpg


Rusya'dan S400 alımında sona doğru

Ensonhaber.com 03.06.2017 11:23 Türkiye ve Rusya, S400 füze sistemlerinin sevkiyatına yönelik teknik konularda anlaştı ve savaş uçağı yapımı hakkında görüşmelere başladı.


Rusya'nın ASELSAN'ı olan Rostec'in Başkanı Sergey Çemezov, S400 füze sistemlerine ilişkin anlaşmanın neredeyse tamamlandığını duyurdu.
Çemezov, Moskova'nın satın alma işlemi için Ankara'ya kredi verme olasılığını düşündüğünü ifade etti.


"MALİ KONULAR KONUŞULUYOR"

St. Petersburg Ekonomi Forumu (SPIEF 2017) çerçevesinde gazetecilere konuşan Çemezov, "S-400 sistemleri için görüşmeler sürüyor, anlaşmanın tüm teknik konuları üzerinde anlaşıldı. Şimdi gerçekleştirmekte olduğumuz görüşmeler mali konularla ilgili. Türkiye, kredi almak istiyor" dedi.
"TÜRKİYE İLE SAVAŞ UÇAĞI ÜRETİMİNİ GÖRÜŞÜYORUZ"

Rusya ile Türkiye arasında 5. nesil savaş uçağı üretiminin de istişare edildiğine dikkati çeken Çemezov, bu konuda ise Türkiye'nin gerekli altyapıya sahip olduğunu belirtti.
Türkiye'nin kendi uçaklarının montajını yapabildiğini hatırlatan Çemezov, "Tüm bu gelişmeler ışığında yeni ve modern bir şeyler yaratabiliriz." dedi.

Rusya'dan S400 al?m?nda sona do?ru


 
Heee heee iki gol birden... :angry:

Teknoloji Transferi varmi yokmu... Bu soruya cevap verin, sonra golun düsüp düsmedine biz karar verelim... .
Türk medyasi göz boyamayi iyi biliyor vallah.
 
[h=3]Savunma Sanayii Müsteşarı Demir: Çip şirketine ve motor şirketine ortak oluyoruz[/h]

03.06.2017 AA

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), Savunma Sanayi Teknolojileri (SSTEK) AŞ aracılığıyla sektörde özellikle başlangıç aşamasındaki firmalara destek veriyor.

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Müsteşarlığın iştiraki olarak kurulan SSTEK'in faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi.

Türkiye'de savunma sanayisinin 4-5 vakıf şirket üzerinden döndüğüne dikkati çeken Demir, bu firmaların yaptığı projeler ve yatırımlarla belirli bir olgunluğa ulaştığını anlattı.

Demir, savunma sanayi sektörünün bu firmalara bağımlı götürülmesinin uzun süredir sisteme zarar vermeye başladığını belirterek, "Çeşitli ülkelerde yaptığımız temaslarda bu şirketlerin devleti aratan bir hantallığa ulaşmış olduğunu çok net görüyoruz. Bizde de kaçınılmaz şekilde buna doğru gitme eğilimi var." ifadesini kullandı.

Sektörde dinamizm ve teknolojik farklılıklara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Demir, özellikle gençlerdeki merak ve dinamizmin memnun edici olduğunu söyledi.

Demir, sektöre giriş yapmak isteyen şirketlerin önünün açılması gerektiğine dikkati çekerek, "Mevcudun da ezdirilmeden iş bazlı korunması gerekiyor. Doğrudan teşvik vermek, kredi vermek, bunlar zaten devletin yaptığı şeyler. Teşvikin en büyük unsuru belirli amaçları olan belirli teknolojiyi amaçlayan projeler ile desteklemek. Bizim koyduğumuz şartlardan birisi, KOBİ'lere iş vermek ve teknoloji kazanımıyla ilgili belirli projelerin yürütülmesi. Ancak bu bizi bir yere kadar getirdi." diye konuştu.

Söz konusu firmalara yüklenicilik görevi gören büyük firmaların da destek vermesini beklediklerinin altını çizen Demir, bu firmaların kendileri büyürken altlarında teknolojik derinliği bulunan yapıları oluşturmaları, ortaklıklar yaratmaları gerektiğini belirtti.

SSTEK'in faaliyetleri

İsmail Demir, teknolojide öne geçebilmek için dinamik yapıları desteklemek gerektiğine işaret ederek, "Bunu ortaya koymak üzere SSTEK'i kurduk. Şirketin asıl amacı başlangıç aşamasında olan veya çıkış sağlamakla ilgili desteğe ihtiyacı bulunan firmalara ortak olmak. Ortaklıkta proje vermenin kanalını oluşturmak için bunu yapacağız. Ortaklık yüzdeliğinin yüksek olmasını istemiyoruz, bu firmaların önlerini açmak için ortak olmak istiyoruz." dedi.

SSTEK'in ortaklık mekanizmasının işlediğinin altını çizen Demir, "Dedektör şirketine ortak olduk. Test şirketine, çip şirketine, motor şirketine ortak oluyoruz. Birkaç alan daha var. Roket sistemleriyle ilgili bir şirkete ortak olduk. Piyasada bazı şirketler var, onları analiz ediyoruz. Onların durumlarına göre ortak ihtiyaçları olup olmadığını analiz ediyoruz." ifadesini kullandı.

Demir, savunma sanayisindeki şirketlerin geliştirilmesi için çalışma yaptıklarını belirterek, dünya çapında şirketlerin oluşturulması için bunların gerekli olduğunun altını çizdi.

Savunma Sanayii Müsteþarý Demir: Çip þirketine ve motor þirketine ortak oluyoruz - Son Dakika Güncel Haberleri | STAR
 
[h=1]Türkei, Russland einigen sich auf technischen Details der S-400 Raketensysteme[/h] DAILY SABAH
ISTANBUL
Veröffentlicht vor 15 Stunden




344


Russland und die Türkei vereinbarten die technischen Spezifikationen des Vertrages, der der Türkei das „Langstrecken-Raketenabwehrsystem S-400 Triumf" bereitstellen würde, erklärte am Mittwoch Viktor Kladow, Direktor für internationale Zusammenarbeit und Regionalpolitik des russischen Staatskonzern Rostec.
Laut Kladow, besuchte eine türkische Delegation Rosoboronexport, Russlands staatliche Vermittleragentur für den Export und Import von militärischen Nutzungstechnologien, um ein potenzielles Abkommen zu diskutieren. Ein offizieller Vertrag wurde bisher nicht unterzeichnet.
„Wir, als Zulieferer, zeigen die technische und technologische Bereitschaft, diese Art von Ausrüstung zu liefern; das ist der Kern der technischen Verhandlungen", sagte Kladow.
Der Rostec-Beamte sagte auch, dass einige nicht-technische Aspekte des Deals ebenso diskutiert werden.
„Es gibt kommerzielle Fragen, sowie monetäre, finanzielle und politische Fragen", fügte Kladow hinzu.
Der russische Präsident Wladimir Putin sagte am Donnerstag, dass Russland bereit sei, die Türkei mit S-400-Luftabwehrsystemen zu beliefern.
Der langjährige Wunsch der Türkei, ein Langstrecken-Raketenabwehrsystem zu erwerben, steht seit 2013 auf der internationalen Agenda. Grund dafür ist die Wahl der türkischen Verteidigungsindustrie (SSM). Sie entschied sich im September 2013 für die Beschaffung des FD-2000 (HQ-9) Langstrecken-Raketenabwehrsystems von der „China Präzisionsmaschinen Import-Export Kooperation" (CPMIEC).
Obwohl das chinesische Unternehmen im Vergleich zu seinen Konkurrenten im Hinblick auf die Preisgestaltung und den Technologietransfer das beste Angebot gab, hob die Türkei die Entscheidung aufgrund des starken Drucks seitens der NATO im November 2015 auf.
Allerdings sagte der türkische Präsidentensprecher Ibrahim Kalın am 22. Februar, dass er nicht davon ausgehe, dass eine Entscheidung zum Erwerb russischer Raketensysteme, Kontroversen mit der NATO verursachen würde und fügte hinzu: „In diesem Bereich erheben wir drei Kriterien: Preis, Technologietransfer und Lieferzeit. Als souveräner Staat können wir mit jedem Land zusammenarbeiten, das diese Anforderungen erfüllt."
Er fügte hinzu, dass es mehrere NATO-Länder gibt, die bereits Systeme aus Nicht-NATO-Staaten nutzen.
Als NATO-Mitglied setzte Griechenland seit 2007 russische S-300-Raketen von seiner südlichen Insel Kreta ein. Der Deal wäre der größte seiner Art zwischen der Türkei und Russland

https://www.dailysabah.com/deutsch/...-technischen-details-der-s-400-raketensysteme
 
Türkisches Militär schickt weitere Soldaten nach Katar, um den Kataris zu helfen.

P.S. Indirekt helfen die Türken ihren Schiitischen Brüdern aus dem Iran.
 
Es geht um das Gasfeld im Persichen Golf, darum geht es die ganze Zeit im Syrienkrieg aber das ist zu hoch für euch. Der Iran und Katar setzten zum bohren und abpumpen an. Die Pipeline sollte durch Katar-Syrien-Türkei-Europa verlaufen. Deshalb der support. Entweder ist die jetzige Situation fake oder die Elite gibt den Plan auf weil Assad nicht zu brechen ist.

2016.10.24%20-%20Syria%204.jpg
 
Hier nochmal die Karte die wirklich stimmt.

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
 

Anhänge

    Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
Zurück
Oben