Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

[Türk Silahlı Kuvvetleri] - Turkish Armed Forces - Türkische Streitkräfte

Ilk düsüncem: OHAAA :-)

Yanliz sonucda gercektende büyük bir benzerlik olursa kimse sasirmasin. FNSS ile BAE in akraba bagi son derece güclü...
Aselsanin SPAAG projesinin bitmesine daha var. Buda onun icin, bildigim kadariyla, ilk basta bir platform olarak düsünülüyordu. Yoksa TSK nin bol bol ACV300 leri var. Fazlasina ihtiyac duydugunu zannetmiyorum...

benim bildigim kadariyla, ifv yok. yani lastik tekerlikli degil, paletli arac.

wir brauchen noch unbedingt einen echten ifv. das muss kein spaag sein, wobei der turm ja variabel gestaltet werden kann. wäre schön wenn dieser am ende tatsächlich so aussehn könnte. wie hoch ist der aktienanteil von bae systems an fnss?

- - - Aktualisiert - - -

Su 1500 KM'lik sey Füzelere ne oldu, bilen var mi? Bildigim kadariyla bu senenin sonunda deneniceklerdi.

sanmiyorum. 500 km ulaşamadıktan sonra, 1500 km gecmesler.

über die cobra-II läßt sich im tr inventar streiten. aber für den vuran sehe ich eine notwendigkeit, um die lücke zwischen mrap (kirpi) und den apv (cobra) zu schließen.

Immer wenn ich mir den Cobra II anschaue kommen mir die US-Amerikanischen MRAP in den Sinn. Ist wohl für deren wünsche u. vorstellungen konzipiert worden, mit den ganzen Zusatzpanzerungen usw. ....
Und ja du hast durchaus recht mit der entsprechenden Lücke zwischen den jeweiligen Fahrzeugklassen aber es wäre mir nicht bekannt das die TSK diesbezüglich Anforderungen gestellt hätte. Die sind auch nicht besonders zimperlich bei Wünschen wenn es um neue gepanzerte Fahrzeuge geht. Auch gibt es Alternativen zum Vuran und zwar den KAYA von Otokar. Brauch die TSK anscheinend alles nicht.

- - - Aktualisiert - - -

benim bildigim kadariyla, ifv yok. yani lastik tekerlikli degil, paletli arac.

wir brauchen noch unbedingt einen echten ifv. das muss kein spaag sein, wobei der turm ja variabel gestaltet werden kann. wäre schön wenn dieser am ende tatsächlich so aussehn könnte. wie hoch ist der aktienanteil von bae systems an fnss?

Bildigin halihazirdaki ACV300 ler ifv olarak kullaniliyor. Tamam bir Armadillo sinifinda olmasalarda isini görüyor. Zaten bunlar SPAAG icin kücük geldiginden yeni bir aracin üretilmesine karar verildi. Yoksa bukadar bol keseden atmanin hic bir anlami yok....6x6 ve 8x8 Tekerlekli arac ihaleside iptal edilmisti zaten... Emin degilim ama 49 % ve 51 % olarak cogunlugu Nurol da olmasi gerekiyor...

Su 1500 KM'lik sey Füzelere ne oldu, bilen var mi? Bildigim kadariyla bu senenin sonunda deneniceklerdi.

sanmiyorum. 500 km ulaşamadıktan sonra, 1500 km gecmesler.

O aralar bazilari "Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanimizi" gaza falan getirmis olmalilar...:-)
Yavas, yavas oda olur... asil sürprizler icin seneye istanbuldaki IDEF i beklemek gerekiyor...

Zuletzt bearbeitet:
Yürü kocum! Kim tutar seni.

Surda anlatiliyor.

Dogrudur, yani Tübitak baskaninda bunu söyledigi. Bir aralar "Basbakan emir verdi calismalara baslanildi" falan da deniliyordu....
Ne Balistik füzesi (bu Roketsanin isi ve sinop daki calismalari sürüyor ) nede Tübitak in yaptigi Seyr füzeleri bu menzilli önümüzdeki "yillarda" bulabileceklerini zannetmiyorum. Umarim en yakin zamanda bunlari görebiliriz yalniz ben inanmiyorum. Ya kimseden habersiz yillardir bu menzildeki füze calismalari sürüyor ve simdi kamuoyuna acikliyorlar yada....
Sonucta ki hedef, Balistik füze araciligiyla "kendi uydumuzu kendimiz uzaya firlatma " kabiliyeti....

Dogrudur, yani Tübitak baskaninda bunu söyledigi. Bir aralar "Basbakan emir verdi calismalara baslanildi" falan da deniliyordu....
Ne Balistik füzesi (bu Roketsanin isi ve sinop daki calismalari sürüyor ) nede Tübitak in yaptigi Seyr füzeleri bu menzilli önümüzdeki "yillarda" bulabileceklerini zannetmiyorum. Umarim en yakin zamanda bunlari görebiliriz yanliz ben inanmiyorum. Ya kimseden habersiz yillardir bu menzildeki füze calismalari sürüyor ve simdi kamuoyuna acikliyorlar yada....
Sonucta ki hedef, Balistik füze araciligiyla "kendi uydumuzu kendimiz uzaya firlatma " kabiliyeti....

Yalan olsa ya da abarti diyelim neden yapamayacaklari bir seyi taahhüt etsinler ki?

Yakinda bir mündendis cikacak birisi olarak. Bir cisimin menzilini uzatmanin zor olmadigini söyleyebilirim. Es azindan hesaplamalari zaman almiyor.

Yalan olsa ya da abarti diyelim neden yapamayacaklari bir seyi taahhüt etsinler ki?

Yakinda bir mündendis cikacak birisi olarak. Bir cisimin menzilini uzatmanin zor olmadigini söyleyebilirim. Es azindan hesaplamalari zaman almiyor.

Bilmem, bunu söyleyenlere sormak gerekiyor. Cinlilerden aldigimiz Yildirim I kabiliyetini (150Km) on sene icerisinde Yildirim II (300km) cikarabildik. 1500 veya 2500 teknolojisini kim nezaman gelistirdi ? Kim ne derse desin görmeden ben inanmiyorum. Keske bir cismi biraz uzatip birazda genisletip bunu yapabilseydik. Mühendis olarak kendini kastediyorsun herhalde ? Bilgisayar mühendisi ? Bende makinaciyim....

Bilmem, bunu söyleyenlere sormak gerekiyor. Cinlilerden aldigimiz Yildirim I kabiliyetini (150Km) on sene icerisinde Yildirim II (300km) cikarabildik. 1500 veya 2500 teknolojisini kim nezaman gelistirdi ? Kim ne derse desin görmeden ben inanmiyorum. Keske bir cismi biraz uzatip birazda genisletip bunu yapabilseydik. Mühendis olarak kendini kastediyorsun herhalde ? Bilgisayar mühendisi ? Bende makinaciyim....

Yani 2004'e kadar Türkiye'de Savunma Sanayi konusunda hic bir gelisme gösterilmedigi asikardir herhalde? Evet Bilgisayar Mühendisligi okuyorum ama isin matematigini az cok kestirebiliyorum, makina mühendisiysen ne demek istedigimi anlarsin herhalde?

Sonucta bu bir bütce meselesi.

Yani 2004'e kadar Türkiye'de Savunma Sanayi konusunda hic bir gelisme gösterilmedigi asikardir herhalde?

Evet Bilgisayar Mühendisligi okuyorum ama isin matematigini az cok kestirebiliyorum, makina mühendisiysen ne demek istedigimi anlarsin herhalde?
Sonucta bu bir bütce meselesi.

Kesinlikle hayir. Yigidi öldür ama hakkini yeme. Bir ATAK, ALTAY, MILGEM, TF2000 falan filan bu projelerin cogu 90'larin ortasina dayaniyor. Yalniz zamaninda gerceklesmedi veya gerceklesemedi.
Aradaki fark ise bu projelerin gelisme sekli. ATAK olarak zamaninda hazir alim planlanirken simdi ortak üretime gecildi ve bircok alt sistemler türkiyede gelistiriliyor. Altay da 2000 lerde almanlardan hazir alimi planlanirken simdi ise malum... konusmustuk... Son yillarda arge ye yatirilan paranin haddi hesabi yok. Ilk bakisda hazir alim daima daha hesaplidir. Finansal bakim bir yana bence bizim alt yapimizla ilgili bir olay bu paran olsa dahi gelistirecek mühendis bulamadigin süre bir yere varamiyorsun....
Tamam anlamaya calisiyorumda, maalesef okadar basit degil. Bir cisim nekadar büyürse onagöre fiziki hesaplamalirinda "exponentiell" olarak katlaniyor. Veya Füze meselesine bakarsan mesela suanki Yildirimdaki kati yakiti ile biryere kadar varabilirisin belirli bir seviyeden sonra sivi yakita gecmen gerekiyor buda "yanma" meselesinden tut bir sürü yeni bilmedigin sorunlarin cözümleri ile karsi karsiya kaliyorsun....

Zurück
Oben