Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Tennis

MahmutII.jpg

musst du hier rumnerven? tut es so weh zu sehen wie erfolgreich serbien im sport ist?

Djokovic gewinnt beim Turnier in Peking 11.10.09 16:49
djokovic-kina01sl.jpg
Der erfolgreichste serbische Tennisspieler Novak Djokovic hat beim Turnier in China gewonnen, nachdem er im Finale den Kroaten Marin Cilic mit 2:0 in Sätzen besiegte. Zum dritten Titel dieses Jahres und seinem insgesamt vierzehnten kam er nach einer Stunde und vierundfünfzig Minuten im Match, dass auch auf eine Stunde wegen Regens unterbrochen worden war.

Hab mir von Cilic mehr erhofft nachdem er Nadal geschlagen hat im Halbfinale.

Ansonsten verdienter Sieg von Novak.

Kako je Novak odbio Britance

1708709624ad87d0cb54b7181952761_big.jpg
Jedan od najboljih tenisera današnjice Novak Djoković u intervju za londonski "Tajms" po prvi put je javno progovorio o nekadašnjoj želji Britanaca da ga angažuju za svoj nacionalni tim, i to plate velikim novcem. Srpski teniser je u Šangaju engleskom novinaru vrlo jednostavno objasnio situaciju i dilemu u kojoj se (nije) našao:
" Da budem iskren, razgovori koje je započela teniska federacija Velike Britanije su bili ozbiljni. Nudjeno mi je mnogo mogućnosti, a želeli su još nekoga pored Marija. Medjutim, čemu sve to? Ja sam Srbin i ponosan sam što sam Srbin, nisam želeo sve to da pokvarim samo zbog činjenice da mi neko nudi bolje materijalne uslove. Počeo sam da zaradjujem novac, trener je počeo da putuje sa mnom... To je bila isključivo moja odluka" rekao je izmedju ostalog Novak Djoković za "Tajms" i tako po prvi put javno potvrdio ono što se u teniskim "kuloarima" šuškalo već par godina...

Kurz und knapp übersetzt, Djokovic bestätigt zum ersten Mal offiziell, dass ihm die Briten Geld geboten haben, für Großbritannien zu spielen neben Andy Murray. Er hat das abgelehnt, weil er stolz darauf ist Serbe zu sein. Es war seine Entscheidung. Damit bestätigt er was seit Jahren gemunkelt wurde.

Es ist beim Sport bei mir immer so das wenn serbien gewinnt es mir so wichtig ist wie wenn burkina faso gewinnt. Es ist mir egal, aber ich gönne es ihnen...

Nur Novak Djokovic kann ich irgendwie übehaupt nicht leiden. Joj kako sam se radovo kad ga je federer sjebo:icon_smile:

Nicht desto Trotz, ein richtig guter Spieler.

Das hier übrigens die beste szene im Spiel:

YouTube - Roger Federer between the legs shot vs. Djokovic

WTA, Doha: Jelena u polufinalu

16151965524aeb16480fe18617568957_big.jpg

Beta​
Najbolja rangirana srpska teniserka na WTA listi, Jelena Janković, plasirala se u polufinale završnog turniru sezone u Dohi.

Jankovićeva je na trećem meču u "beloj" grupi posle 68 minuta igre pobedila Dankinju Karolinu Voznijacki rezultom 2:0, po setovima 6:2, 6:2. Jelena je imala veliku podršku s tribinu u Dohi, a Voznijacki je posle prave drame koju je preživela dan ranije sa Zvonarevom, bila totalno van meča. Jankovićeva je takmičenje u grupi u Dohi završila sa dve pobede i jednim porazom.
Srpska teniserka je lakše i brže nego što se očekivalo slavila u duelu sa Voznijackom, a prvi brejk u prvom setu napravila je kod rezultata 2:2. Usledio je uspešan gem na svoj servis i prednost od 4:2, zatim je Jankovićeva još jednom napravila brejk i u narednom gemu rutinski
privela set kraju.

Jankovićeva je još bolje počela drugi set, u kojem je u prva četiri gema napravila dva brejka i došla do prednosti od 4:0. Voznijacka je uspela da smanji na 4:2, ali je Jankovićeva još jednim brejkom i gemom osvojenim na svoj servis došla do zaslužene pobede.

"Nisam znala šta da očekujem od današnjeg meča. Gledala sam Karolinu u četvrtak i videla kako se mučila. Znala sam da moram da pobedim, da igram agresivno i da ne ulazim u preduge poene. Morala sam da koristim peškir posle svakog poena, vlažnost je velika i puno sam se znojila, a i reket mi je često izletao iz ruke. Učinila sam sve što sam morala da se plasiram u polufinale," rekla je Jelena Janković posle meča.

Polufinalni mečevi igraju se u subotu, a protivnica Jankovićeve biće poznata po okončanju duela poslednjeg kola u obe grupe. Masters kup u Dohi igra se za ukupni nagradni fond od 4,45 miliona dolara.

Jelena Jankovic im Halbfinale von Doha.

Djokovic gewinnt Turnier in Basel gegen Roger Federer
Đokoviću titula u Rodžerovom Bazelu

Fonet
Srpski teniser Novak Đoković osvojio je titulu na ATP turniru u Bazelu pobedom nad Rodžerom Federerom u tri seta – 6:4, 4:6, 6:2.

Finalni meč trajao je dva sata i 11 minuta. Đoković je do 15. trofeja u karijeri, a četvrtog ove sezone došao sjajnom igrom protiv najtrofejnijeg tenisera svih vremena. Takođe, srpski teniser je ovim trijumfom sprečio Federera da osvoji turnir u svom rodnom gradu četvrti put za redom.

Bio je ovo 14. duel Federera i Đokovića i peta pobeda srpskog tenisera.

Finalni duel obeležio je fenomenalan deseti gem prvog seta koji je trajao čak 24 minuta. Đoković je posle spašenih pet brejk lopti i propuštenih šest set lopti na kraju ipak iskoristio sedmu set loptu i tako poveo sa 1:0.
Fonet

Serveri su bili veoma sigurni na startu meča sve do devetog gema kada je Đoković oduzeo servis Švajcarcu prvi put na turniru i tako došao do 5:4, a usledio je već opisani gem u kojem su oba tenisera propustila veliki broj prilika.

Iako je u pauzi između prvog i drugog seta zatražio medicincki tajm-aut, Đoković je i na startu drugog perioda nastavio sa fantastičnom igrom. Napravio je odmah još jedan brejk, poveo sa 2:0, a onda u trećem gemu na 40:40 propustio veliku priliku da dođe do brejk lopte.

Federer je taj poklon iskoristio, dobio je naredna tri gema (vratio brejk) i poveo sa 3:2. U finišu seta bilo je očigledno da Đoković još uvek razmišlja o propuštenim prilikama i u 10. gemu njegov servis je popustio. Federer je došao do dve vezane set lopte, iskoristio je drugu i izjednačio na 1:1 u setovima.
Fonet

Iako je Federer imao prihološku prednost na startu odlučujućeg perioda, treći set počeo je katarstrofalno po domaćeg favorita. Đoković je, kao i na startu drugog seta, napravio brejk odmah na početku, ali za razliku od tog perioda nije popustio i u trećem gemu je ponovo oduzeo servis Švajcarcu za 3:0.

Poslednji pokušaj da se vrati u meč Federer je imao u šestom gemu kada je prvi vođstvu srpskog tenisera od 4:1 imao tri vezane brejk lopte. Prvu je spasao dobrim servisom, a kod preostale dve Federer je pogrešio i to je bio kraj za Švajcarca.

Bio je ovo peti meč Đokovića i Federera ove godine i treća pobeda Srbina.

Zimonjic und Nestor gewinnen das Turnier in Basel
Zimonjić i Nestor osvojili Bazel!
Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor osvojili su titulu u dublu na turniru u Bazelu savladavši u finalu braću Boba i Majka Brajana sa 2:0.

Rezultat po setovima bio je 6:2, 6:3 za srpsko-kanadski par koji je bio postavljen za prve nosioce. Zimonjiću i Nestoru je to osma titula ove sezone, a pobedom u Bazelu osvojili su 500 ATP bodova i 71.500 evra.

Zimonjić i Nestor su do pobede nad Bobom i Majkom Brajanom došli lakše nego što se očekivalo. Srpsko-kanadski dubl je već u prvom gemu napravio brejk, što je odredilo dalji tok meča. Do kraja prvog seta oba dubla su uspešno čuvala svoj servis, sve do sedmog gema kada su Zimonjić i Nestor napravili novi brejk za 5:2, a zatim rutinski priveli set kraju.

U drugom setu Zimonjić i Nestor su napravili brejk u trećem gemu i poveli sa 2:1, ali su braća Brajan odmah uzvratili, a zatim i poveli sa 3:2. Ipak, srpski i kanadski teniser su u sedmom gemu napravili brejk za vođstvo od 4:3, a nakon toga su u devetom gemu ponovo oduzeli servis protivniku i došli do zaslužene pobede.

djokovic hat murray wieder überholt und ist jetzt 3 der welt.

Die Tennis-Weltrangliste der Herren Die Herren-Weltrangliste von Montag, 02.11.2009

1. (1) Roger Federer (Schweiz) 10055
2. (2) Rafael Nadal (Spanien) 8845
3. (3) Novak Djokovic (Serbien) 7890
4. (4) Andy Murray (Großbritannien) 6640
5. (5) Juan Martin del Potro (Argentinien) 6060
6. (7) Andy Roddick (USA) 4500
7. (6) Nikolai Dawydenko (Russland) 4340
8. (9) Fernando Verdasco (Spanien) 3225
9. (8) Jo-Wilfried Tsonga (Frankreich) 2985
10. (10) Robin Söderling (Schweden) 2935

Zurück
Oben