Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Vatreni

• Ersteller Ersteller Grasdackel
  • Erstellt am Erstellt am
Europäer sehen nur das hier.

d795cc854ec573880f3daa380043dce5.jpg

Krass das sind mindestens 80 gut ausgerüstete Polizisten und davor noch eine Reihe Sicherheit Männer.
Selbst das Spiel Albanien Serbien war nicht so gut bewacht.

Opet ti bezveznu priču....na prvam mjestu ti je split sa prosječno 7000, pa Rijeka sa 5000, sljede Osijek i Zagreb sa oko 3000, sve ostalo jos manje....znači to ti je standard u hrvatskoj...kako ti nije jasno....ne možeš biti toliko šupalj koliko se praviš

Znam mjesta :lol:
Pitam te jel ozbiljno mislis da su Mamicu bitni par gledalca koji plate kunu za kartu.
Bojkot nije nacin, vidi se na Dinamu.

Koje će sankcije snositi UEFA zbog prekida utakmice i ugrožavanja sigurnosti hrvatskih igrača i navijača?

Što da je navijač koji je uletio na teren među naše igrače imao nož u ruci? Može li UEFA garantirati sigurnost našim igračima i navijačima za vrijeme Europskog prvenstva? Kada će Hrvatska tužiti UEFA-e zbog štete koju su joj nanijeli organizatori? Treba li Hrvatska povući svoju reprezentaciju s Europskog prvenstva zbog sigurnosnih propusta organizatora i radi zaštite svojih državljana?

Tekst: Elvis Duspara

Mojim venama teče krv časnih i ponosnih predaka kojima sam dužan biti takav kakav jesam. Pripadam narodu čijih je 2500 vojnika stalo nasuprot 100.000 turskih vojnika i tako zaustavilo invaziju na Europu. Na jednog branitelja Sigeta je bilo 40 Turaka. Pripadam narodu čijih je 1500 heroja u Vukovaru zaustavilo i slomilo četvrtu vojnu silu u Europi. Ljudi koji su rođeni na području Hrvatske su promijenili svijet. Trebam li spominjati da imate struju zbog Nikole Tesle? Trebam li kmetove koji kmeče kao kakve babetine podsjećati da svaki puta kada uzmete kemijsku olovku u ruke da je ona nastala na osnovu penkale koju je izmislio Slavoljub Penkala? Jeste li čuli za Fausta Vrančića koji je izmislio padobran? Jeste se ikada zapitali zašto cijeli svijet nosi kravatu po uzoru na Hrvate. I to one ponosne i časne Hrvate za koje je Napoleon rekao da ih ima 100.000 da bi osvojio cijeli svijet. Ili da vas podsjetim da je cepelin izmislio David Schwarz? Možda babe koje kmeče treba podsjetiti na Kiseg kada je pod vodstvom Nikole Jurišića njih 700 uspješno se obranilo od 100.000 Turaka? Ili da vas podsjetim na to da je Hrvatska među rijetkim zemljama u svijetu koja ima pitku vodu iz slavine?

Jesu li neki ljudi zapalili nekoliko baklji na utakmici između Češke i Hrvatske? Jesu. Pa, što onda? Prestanite više sami sebe ponižavati i narod kojem pripadate. Prije samo nekoliko godina su baklje bile sastavni dio ikonografije skoro svake utakmice. Poniženi i isprepadani Hrvati se sada ponašaju kao da je bilo ne znam ni ja sam što.

U istoj toj Francuskoj se održe prosvjedi gdje prosvjednici zapale ni manje ni više nego 1400 automobila, a Hrvati se ponašaju kao nekakve babetine zato što organizator nije sposoban organizirati sigurnost na utakmici.

S gnušanjem odbacujem tu kolektivnu krivnju koju nam žele nametnuti neprijatelji Hrvatske. Uopće se ne sramim što je zapaljeno tih nekoliko baklji. Eno i Mađari su zapalili nekoliko bengalki pa njihovi mediji ne izvještavaju kako se Mađarska osramotila. Njihovi igrači nemaju zbog toga srama niti su kao pokisle kokoši što je netko zapalio ili nije zapalio tri baklje. Ako UEFA ne želi da ljudi pale baklje na utakmicama onda neka to i osiguraju.

Ako ćemo pravo, trebalo je imati srce kao u lava i na tribinama zapaliti tih par baklji. Ne ulazim u njihove razloge i ne moram ih odobravati, ali svakako imaju moje poštovanje jer se divim svakoj hrabrosti.

Kažu da je Hrvatska ponižena tim činom?! Pa, jest! Ponižena je Hrvatska, a narod duhovno polupan i razbijen traži krv. Osjetila rulja da može svoje frustracije iskaliti na nekome koga ne štite institucije.

Ali, nisu ponizili Hrvatsku oni koji su zapalili tih par baklji nego Hrvatsku već godinama ponižava tko god se sjeti i kmetovi šute.

Ajde da se samo malo vratimo u prošlost. Ne tako davno je Josip Šimunić uzviknuo “Za dom!” i pun stadion mu je ponosno odgovorio “Spremni!”. Odmah su se neprijatelji Hrvatske žalili FIFA-i koja je odrapila kaznu Šimuniću zabranom igranja.

Da su svi Hrvati kao jedan i da su mrvicu od onoga što su njihovi ponosni djedovi, cijela reprezentacija bi poslala tu tulavu FIFA-u u neku stvar i otišla s daljeg natjecanja. Igrači bi podržali Šimunića i solidarizirali se. Ma, postoji milijun načina kako se mogla poslati poruka. Ali, nisu. Važnije je bilo se odreći jednoga među nama koji je imao srca podijeliti s navijačima svoju radost.

Da imamo hrvatsku vlast, a ne onu koja radi protiv Hrvatske, tulavoj FIFA-i bi se začepila usta da oni nisu iznad hrvatskih sudova koji su rekli da je “Za dom spremni!” stari hrvatski pozdrav. Tada se mogao taj skandal dići na međunarodnu razinu i dati svim bjelosvjetskim papcima do znanja da ne mogu određivati zakone u Hrvatskoj.

Kada je bila ona sramota od neke navodne svastike na Poljudu, opet ista stvar. Kmetovi se poplašili i počeli plakati međusobno se optužujući. Prvo, ja na Poljudu nisam vidio nikakvu svastiku nego nekakvu mrežu. To što je većina polupana i čim im neki tulavac kaže da mreža izgleda kao svastika je njihov problem. Ja nikada nisam vidio svastiku na Poljudu.

Inače, zar nije delegat te mutave UEFA-e pregledao Poljud i dao zeleno svjetlo da se utakmica može igrati? Da pišem roman o tome, sigurno bi većina čitatelja odmah pomislila da je navodnu svastiku nacrtao upravo netko iz UEFA-e. Znate ono, tko je zadnji bio na terenu? Bila je UEFA. E, znači čitatelj romana bi odmah pomislio: “UEFA ga je i nacrtala.”

Netko drugi bi možda pomislio: “Eto kakvi su ti iz UEFA-e, ne znaju niti svastiku nacrtati nego neku mrežu kojom će poslije mahati kako su Hrvati fašisti.”

A Hrvati nikada nisu bili fašisti niti je Hrvatima ta ideologija bliska.

I što se dogodi? Kilavci iz UEFA-e klepe Hrvatsku i dalje nema igranja utakmica na Poljudu?! Ma, daj prestanite nas više ponižavati. Jel’ vaš delegat ili inspektor pregledao Poljud? Jest. E, onda prošetajte mutavci iz UEFA-e i ponižavajte one koji vam dopuštaju da budu ponižavani.

I na kraju, zapali se par bakljica i odmah čujem kako plaču kao kakve tetkice: “Kaznit će nas UEFA. Jao, sad će nas kazniti. Što ćemo sad jadni mi?”

Evo i ja suze ronim od tuge što bi nas mogla UEFA kazniti. Možeš misliti! Tko ih šljivi. Bolje biti čovjek nego da te gaze mutavci koji ne znaju i ne umiju organizirati Europsko prvenstvo. Umjesto da se aktivira diplomacija i da se to digne na jednu puno višu razinu čitam feminizirane sluge kako bi linčovali druge Hrvate.

Nije nikakva sramota za Hrvatsku što je njih par zapalilo par bakljica nego što Hrvatska dozvoljava da UEFA, koja je potpuno nesposobna organizirati Europsko prvenstvo u nogometu, ima uopće obraza i pomisliti da bi kaznila Hrvatsku zbog svojih propusta.

Što je vama ljudi?! Na utakmici s Turskom uleti navijač i klizeći doleti do Modrića. Odmah čuješ “naše” narikače kako nariču: “Kaznit će nas UEFA! Izbacit će nas s natjecanja!”. A nitko ne postavlja pitanje tulavoj UEFA-i kako se može dogoditi da netko uopće uleti na teren? Čiji je to propust??? Hrvatski? A što da je taj imao nož u ruci i da je izb’o nekog nogometaša? Opet Hrvatska kriva???

Da imamo hrvatsku vlast, umjesto instaliranih sluga, već bi UEFA bila zatrpana tužbama tipa: “Što je vama kilavci? Niste u stanju osigurati sigurnost igrača i navijača na utakmici? Dajte ostavke mutavci i nemoj da se koji javi više. Jel’ jasno???”

Pa vrijedi jedan Hrvat više nego cijela UEFA zajedno! Što je vama? Nećete baklje na utakmici? Nema problema! Osigurajte stadione i riješen problem. Što bi Hrvatska trebala biti kriva za svaki vaš propust???

Navijači će uvijek imati svoje fore, a onome kome se to ne sviđa, neka to i spriječi prije nego se dogodi neki propust. Ovako kojekakvi majmuni priželjkuju da ti dečki dobiju 20 godina zbog tri baklje?! Sram vas bilo stoko sitnog zuba. Mijenjaju vam Hrvatsku pred očima i nitko da trepne. Od toliko zlikovaca vi objavljujete imena ljudi koji možda nemaju niti veze s time?!

Kako nitko od službenih institucija ne proziva Francusku zbog toga što su upaljene baklje na njenom stadionu? Kakve to ima veze s Hrvatskom? Na čijem stadionu se to sve skupa dogodilo? Pa, ovo je diplomatski skandal.

Predsjednica umjesto što prijeti Hrvatima preko facebooka, trebala je nazvati onog Holandea ili kako se već zove i reći mu: “Čuj ti Holande! Svojom nesposobnošću tvoji ugrožavaju sigurnost mojih! Jeste li vi normalni? Ja sam vam poslala i igrače i svoje državljane uvjerena da im vi možete garantirati sigurnost prije, za vrijeme i poslije utakmice. Debili nesposobni! Treba vam uzeti organizaciju Europskog prvenstva zbog nesposobnosti. Jes’ me čuo?”

Ovo što tulava UEFA zagovara je da bilo koji ubačeni provokator može doći među navijače suprotne ekipe i prekinuti utakmicu kad hoće. Tko je kriv? Pa, kriv je svatko samo ne onaj koji bi trebao biti kriv, tj. UEFA. Umjesto što curice plaču, trebale bi konačno vidjeti da postoji zlostavljač u ovoj priči, a to je UEFA.

Da imamo pravog frajera u HNS-u ili da imamo nekog državnika, kao što nemamo, sada bi gledali kako se UEFA i Francuska crvene od srama što je došlo do privremenog prekida utakmice između Češke i Hrvatske, a naši igrači nastavili igrati pod strahovitim stresom.

Taj frajer bi pod hitno vratio cijelu reprezentaciju nazad u Hrvatsku zato što UEFA i Francuska nisu u stanju osigurati red i mir na utakmicama Europskog prvenstva. Pa da vidimo onda naslovnice i da vidimo čija li je to sramota.

O kakvim kaznama to kmetovi kmeče? Hrvatska treba tužiti i Francusku i UEFA-u zbog toga što je prekinuta utakmica, ali i zbog ugrožene sigurnosti hrvatskih igrača i navijača, a ne da slušam kako babetine nariču i boje se kazne zato što je organizator nesposoban.

E, tako! Ja nisam kmet niti bečki konjušar. Ja sam hajduk! Gdje ima ta članska iskaznica Torcide da se odmah učlanim?

so wie ich das verstehe sind diese holls böstartig an zu sehen, im bezug auf den kampf der Korruption.
sind sie tatsächlich bösartig?
oder sehen sie keine andere Möglichkeiten, um sich gehör zu verschaffen, bei der Bekämpfung der Korruption?

welche seite sind eigentlich die bösen?
der verband und Politiker oder die menschen, die sich dagegen auflehnen und Veränderungen haben wollen?

hm......

- - - Aktualisiert - - -

mir war bewusst daß Korruption in Kroatien gibt.
daß es aber solche ausmaße sind, war mir nicht bewusst.

eines haben diese "hools" auf jeden fall erreicht.
die Korruption wird in der Weltpresse wahr genommen.

manchmal muss man opfer bringen, um Veränderungen herbei zu führen.

so wie ich das verstehe sind diese holls böstartig an zu sehen, im bezug auf den kampf der Korruption.
sind sie tatsächlich bösartig?
oder sehen sie keine andere Möglichkeiten, um sich gehör zu verschaffen, bei der Bekämpfung der Korruption?

welche seite sind eigentlich die bösen?
der verband und Politiker oder die menschen, die sich dagegen auflehnen und Veränderungen haben wollen?

hm......

- - - Aktualisiert - - -

mir war bewusst daß Korruption in Kroatien gibt.
daß es aber solche ausmaße sind, war mir nicht bewusst.

eines haben diese "hools" auf jeden fall erreicht.
die Korruption wird in der Weltpresse wahr genommen.

manchmal muss man opfer bringen, um Veränderungen herbei zu führen.

Protest steht meistens auf der Kippe, wenn man anderen den Spaß verdirbt. Es war nicht die beste Idee ins Spiel einzugreifen. Aber es wird etwas bewirken.

Pukovnik ?eljko Petko: U Francuskoj se dogodio samo navija?ki huliganizam, a u Hrvatskoj 20 godina mirno gledamo izdaju nacionalnih interesa | Dalmatinski portal

Wenn man das liest, muss man einfach merken, dass die Kriegsgeneration nicht mehr klar kommt. Diejenigen, die früher im Krieg das Land verteidigt haben, verteilen nun Verschwörungstheorien, vor allem gegen die SDP und bemerken gar nicht, dass es die HDZ war, die sie beschissen hat. Politisch gesehen kann man keiner Partei trauen. Aber die Branitelji haben auch keine Ahnung, was in den Köpfen der neuen Generation vor sich geht.

Sie können überhaupt nicht verstehen, wie man sich auflehnen kann gegen vermeidliche Patrioten. Nur sind die größten Patrioten oft die größten Betrüger.

Und auch, wenn man sieht, was in Split gerade abgeht, kann man sich nur an den Kopf packen.

PREGLED TJEDNA: Ho?e li Spli?ani kona?no kazniti politi?are koji dr?e Mami?a? | Dalmatinski portal

https://youtu.be/k5zvVUPR_Fk
https://youtu.be/ycMSRXy_rkA

WEnn man sich die Texte anhört und auch sonst etwas wacher durch Dalmatien läuft, sieht man, dass es zumindest hier um viel mehr geht als nur Fußball.

Zurück
Oben