Dinarski-Vuk
Vuk sa Dinare
Upravo me ova tuzna tema od korisnika "Idemo" povratila u moje djetinstvo, velika stvar koja prati nas narod od vajkada, uvjiek prisutna, kod mene u mom kraju skoro cijeli zivot. Nase osjecaje, nas trag u nasoj dusi iskopao je poznati pisac Dalmacije Radulovic - njegov uspon je poceo knjigom "Golubnjace" pocetkom 80-ih, koja je prilicno precizno tematizirala ustaske zlocine iz drugog svijetskog rata i sve mucenike sa dinarskog podrucja. Uvijek sam i tada prije rata znao za te stvari, ali nikada nebi nekome to nabijao na nos i optuzivao nove generacije (sto i niko neradi na ovom forumu, barem ne vecina).
Ali nesmijemo dozvoliti i posipati zrno mrznje prema drugima, ma koliko bolna nam bila tuzna istorija, barem ja tako gledam. A sve druge korisnike bih zamolio, koji su iskljucljivo dosli da provociraju da zaobidju temu i gotova je stvar, ako ocekujes da se svoje zrtve ispostoju, treba ispostovati i drugu stranu ili ako nemas namjeru jednostavno zaobici temu i sve je rijeseno.
Ali nesmijemo dozvoliti i posipati zrno mrznje prema drugima, ma koliko bolna nam bila tuzna istorija, barem ja tako gledam. A sve druge korisnike bih zamolio, koji su iskljucljivo dosli da provociraju da zaobidju temu i gotova je stvar, ako ocekujes da se svoje zrtve ispostoju, treba ispostovati i drugu stranu ili ako nemas namjeru jednostavno zaobici temu i sve je rijeseno.