Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Vukovar vs. Вуковар

Potpis. Gle', kao srbin u Hrvatskoj danas moras biti svjesan u kojem okruzenju zivis i od cega ima leba. Evo ti primjer Vrbovskog (Gorski Kotar), tj. u slicnoj situaciji kao Vukovar. Srba ima nesto vise od 35% i po zakonu iz 2002 godine imaju prava na dvojeziznost. Hrvati uglavnom nemaju nista protiv, jer sa njima nisu imali problema u ratu, a niti nekakvog ratnog djelovanja. A Srbi, svjesni mogucih problema, ne traze dvojezicnost na cijelom podrucju, nego samo tamo gdje su apsolutna vecina - to je za mene mudar poetz. A najglasniji za uvodjenje cirilice u Vukovaru su upravo oni, koji su razarali Vukovar, koji toboze nebi ni po koju cjenu zivjeli pod "ustaskom sahovnicom", a danas dobar dio zaposlen u "ustaskom" MUP-u Hrvatske. Naravno sve uz blagoslov njihovih partnera HDZ-a i HSP-a.

Pa kad ne zele da zive pod "ustaskom" sahovnicom, zasto to ipak rade? Ako sam odlucila da zivim tu gde jesam, ima da se pridrzavam zakona te drzave. Dal to bila Hrvatska, Zimbabwe ili Tadzikistan.

Pa kad ne zele da zive pod "ustaskom" sahovnicom, zasto to ipak rade? Ako sam odlucila da zivim tu gde jesam, ima da se pridrzavam zakona te drzave. Dal to bila Hrvatska, Zimbabwe ili Tadzikistan.

To sam se i ja pitao...hrvatska zemlja-hrvatski zakoni...ove diskusije ce samo Ljudima tamo otezati zivot...

krajisnici nisu hrvati und werden es auch nie sein.............das sollte kroatien akzeptieren......die serben in der krajina haben das recht auf ihre kultur und ihre traditionen dazu gehört auch die schrift........allein wegen strassenschildern so nen aufstand zu machen obwohl die tür richtung eu offen ist zeigt welchen weg wir gehen sollten.......

Znas kako je, prilagodis se situaciji, tj. suncokreti na sve strane. U Jugoslaviji zestoke komunjare sa onim prljavim knjizicama, u ratu zamjenili pionirske marame i plave titovke sa subarama i kokardama, a nakon sto im je Tudjman u ime "reintegracije" sve oprostio, pravi se lud kao da nista nije bilo, i prima danas mirno one tako omrzene ustaske kune. Malo se setkaju na relaciji Novi Sad-Vukovar, malo socijale tamo, malo penzije tamo, i vala brale zivis kao kralj.

krajisnici nisu hrvati und werden es auch nie sein.............das sollte kroatien akzeptieren......die serben in der krajina haben das recht auf ihre kultur und ihre traditionen dazu gehört auch die schrift........allein wegen strassenschildern so nen aufstand zu machen obwohl die tür richtung eu offen ist zeigt welchen weg wir gehen sollten.......

Nisu hrvati al su drzavljani Hrvatske. Kultura i tradicija treba da se odrzava, al dal je ona zaista na tabli za ulice?

Ja haben sie wenn sie mehr als 1/3 der Bevölkerung stellen, wenn nicht dann nicht, zumindest auf das anbringen von kyrilischen Tafeln auf öffentlichen Gebäuden.
Aber du Lappen weist doch eh nicht worum es geht.^^

Nisu hrvati al su drzavljani Hrvatske. Kultura i tradicija treba da se odrzava, al dal je ona zaista na tabli za ulice?

der erste schritt und nichts was nicht normal in der eu ist und jeden zivilisiertem land..............

- - - Aktualisiert - - -

Ja haben sie wenn sie mehr als 1/3 der Bevölkerung stellen, wenn nicht dann nicht, zumindest auf das anbringen von kyrilischen Tafeln auf öffentlichen Gebäuden.
Aber du Lappen weist doch eh nicht worum es geht.^^

stellen die sorben in deutschland ein drittel der bev. du selten dämlicher neo kroate?

Brate, sustina problema je u tome, da su se upravo oni kvazi-patrioti krajem osamdesetih i pocetkom devedesetih zaklinjali, da nece pod cjenom zivota nositi ustaski grb na svojim ramenima, a dvadeset godina kasnije im ne smetaju ustaske valute, sahovnice i hrvatska drzava. A jebes takav zivot, da ti djeca zive svaki dan pod prijetnjom, jer su neke glave odlucile postaviti cirilicu upravo tamo, gdje se rane najsvjezije. To nije u interesu srpskog naroda koji tamo zivi.

Brate, sustina problema je u tome, da su se upravo oni kvazi-patrioti krajem osamdesetih i pocetkom devedesetih zaklinjali, da nece pod cjenom zivota nositi ustaski grb na svojim ramenima, a dvadeset godina kasnije im ne smetaju ustaske valute, sahovnice i hrvatska drzava. A jebes takav zivot, da ti djeca zive svaki dan pod prijetnjom, jer su neke glave odlucile postaviti cirilicu upravo tamo, gdje se rane najsvjezije. To nije u interesu srpskog naroda koji tamo zivi.

Bravo, moze slobodno da se zatvori tema ovim komentarom

Zurück
Oben