Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Vukovar vs. Вуковар

Tema je uvodjenje cirilice u Vukovaru, a ovdje se opet vracamo na drugi svijetski rat.

Entschulidge...aber leider spielen einige hier den Freizeit Helden....je nach Bedarf werden die Knochen Lazars poliert oder der Draza Bart gekrault.....,was sicherlich nicht Förderlich ist für eine Zukunft der Serben ausserhalb Serbiens.

Ovoliku kontradiktornost dugo nisam videla, dok sam za neke cetnikusa za druge sam srbomrzac.

Za mene licno cirilica nema bas nikakvog, niti sentimentalnog znacaja. Al ima ljudi kojima to nesto znaci. Da sam ja srpkinja u Hrvatskoj bilo bi mi bitno da imam leba za mene i moju porodicu, da imam radno mesto etc. A ne dal ce moja deca da uce cirilicu ili dal ce onih 6 turista iz Srbije koji godisnje dolaze u moje selo/grad da procitaju ime grada/sela na cirilici, jerbo aman - latinicu ne znaju, zabole me levi guz. Da prostite.

Ma jok majstore...brinem se malo..ipak tolko seres da ti papir vec viri iz usta pa... jebiga..hteo da ti pomognem

toliko mlako, dragi moj panju, da sam bukvalno ostao bez reči.
poklopio si me neograničenom količinom lošeg humora. sramoto srpska, sramoto roda svoga. ako ništa drugo, barem ste smešni. valjda si ti ta iznimka u pravilu.

salko_dinamitaš;3610191 schrieb:
toliko mlako, dragi moj panju, da sam bukvalno ostao bez reči.
poklopio si me neograničenom količinom lošeg humora. sramoto srpska, sramoto roda svoga. ako ništa drugo, barem ste smešni. valjda si ti ta iznimka u pravilu.

uffff... pa nemoj tako majstore...mislim ja da ti pomognem a ti...nije lepo...ipak ste vi kulturan narod

Entschulidge...aber leider spielen einige hier den Freizeit Helden....je nach Bedarf werden die Knochen Lazars poliert oder der Draza Bart gekrault.....,was sicherlich nicht Förderlich ist für eine Zukunft der Serben ausserhalb Serbiens.

Wüsste nicht was hier Lazar oder Draza zu suchen haben. Ein paar Seiten vorher habe ich bereits geschrieben, dass es für den "einfachen" serbischen Bürger in Vukovar bestimmt nicht von Interesse sei, die kyrillische Schrift gerade in dieser von Krieg erschütterten und zerstören Stadt mit allen Mitteln durchbringen möchten. Hinter dieser Initiative steht ein Teil der amnestierten Politiker der SDSS (wobei die Mehrheit dagegen war), die HDZ und die HSP. Die SDP war mit einer deutlichen Mehrheit dagegen.

Ovoliku kontradiktornost dugo nisam videla, dok sam za neke cetnikusa za druge sam srbomrzac.
Za mene licno cirilica nema bas nikakvog, niti sentimentalnog znacaja. Al ima ljudi kojima to nesto znaci. Da sam ja srpkinja u Hrvatskoj bilo bi mi bitno da imam leba za mene i moju porodicu, da imam radno mesto etc. A ne dal ce moja deca da uce cirilicu ili dal ce onih 6 turista iz Srbije koji godisnje dolaze u moje selo/grad da procitaju ime grada/sela na cirilici, jerbo aman - latinicu ne znaju, zabole me levi guz. Da prostite.

Potpis. Gle', kao srbin u Hrvatskoj danas moras biti svjesan u kojem okruzenju zivis i od cega ima leba. Evo ti primjer Vrbovskog (Gorski Kotar), tj. u slicnoj situaciji kao Vukovar. Srba ima nesto vise od 35% i po zakonu iz 2002 godine imaju prava na dvojezicnost. Hrvati uglavnom nemaju nista protiv, jer sa njima nisu imali problema u ratu, a niti nekakvog ratnog djelovanja. A Srbi, svjesni mogucih problema, ne traze dvojezicnost na cijelom podrucju, nego samo tamo gdje su apsolutna vecina - to je za mene mudar potez. A najglasniji za uvodjenje cirilice u Vukovaru su upravo oni, koji su razarali Vukovar, koji toboze nebi ni po koju cjenu zivjeli pod "ustaskom sahovnicom", a danas dobar dio zaposlen u "ustaskom" MUP-u Hrvatske. Naravno sve uz blagoslov njihovih partnera HDZ-a i HSP-a.

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.

Anhänge

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
Zurück
Oben