Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Was esst Ihr jetzt / gleich?

Pse s'ma shpjegon në gjuhën shqipe? Shqiptarët këtu, më duken sikur kanë frikë të shkruajnë shqip.

Shqiptarët zakonisht janë bythqim e mundohen m'e evitu gjuhën e tyne tuj mendu se është me ma pak vlerë se gjuhët e huaja. Ose mendojnë se duken ma 'cool' e ma të edukun kur e përdorin ndonjë gjuhë të huaj.

At Gjergj Fishta - Gjuha Shqype

Nuk mendoj ashtu. Dhe pse si ti, FloKrass nuk e boj gramatiken beherrschen.

Nuk mendoj ashtu. Dhe pse si ti, FloKrass nuk e boj gramatiken beherrschen.

Gjuha shqipe e ka një të mirë: sido që ta shkruash, ajo është e kuptueshme. Shqipja standarde është kompromis i teknokratëve, po assesi ligj i detyrueshem për shkruesin e thjeshtë sikur që jemi unë e ti. Ndjehu i lirë ta shkruash gjuhën shqipe ashtu si e flet dhe si e kupton, shkruaje kosovarqe, tetovarqe, tironse, shkodrane, labe. Askush nuk të fajëson as nuk të përqesh. Gjithsecili dialekt e ka hijeshinë e vet.

P.s beherrschen = zotëroj :)

Gjuha shqipe e ka një të mirë: sido që ta shkruash, ajo është e kuptueshme. Shqipja standarde është kompromis i teknokratëve, po assesi ligj i detyrueshem për shkruesin e thjeshtë sikur që jemi unë e ti. Ndjehu i lirë ta shkruash gjuhën shqipe ashtu si e flet dhe si e kupton, shkruaje kosovarqe, tetovarqe, tironse, shkodrane, labe. Askush nuk të fajëson as nuk të përqesh. Gjithsecili dialekt e ka hijeshinë e vet.

P.s beherrschen = zotëroj :)

Du bist lieb. Schöner Text! Danke hierfür:)

Was esst ihr gleich.... FloKrassi pe han ni shuplak t ncet wenn er weiterhin so perfekt schreibt....

Was esst ihr gleich.... FloKrassi pe han ni shuplak t ncet wenn er weiterhin so perfekt schreibt....

Për mu oshtë marre mos me shkru shqipen perfekt se unë e kom perfundu gjimnazin filologjik në Prishtinë. Ama zakonisht shqipen e shkruj edhe unë katunarqe

Cka po na qet për darkë sonte ti mas qasaj shuplake? :D

Ps. Tulpe mos je rastësisht prej Gjakove a Deçani me qata "nelt"? :D

Zurück
Oben