Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Wirtschaft Albaniens - Ekonomia e Shqipërisë - Economy of Albania

• Ersteller Ersteller Bloody
  • Erstellt am Erstellt am
Berisha: Inaugurojmë një spital, në ditën e demokracisë

Kryeministri Sali Berisha ka marrë pjesë sot në ceremoninë e inaugurimit të Spitalit Ameriakn 2, i cili i vjen në ndihmë qytetarëve shqiptare me teknika të specializuara për të kontrolluar shëndetin e tyre.

“Sot është një ngjarje e veçantë për sektorin e shëndetësisë. Fusha e shëndetësisë është shumë e rëndësishme për vendin tonë. Ky është një investim i rëndësishëm për vendin tonë. Në këtë spital janë investuar 20 milionë euro”, ka deklaruar kryeministri Berisha.

Kryeministri vlerësoi investimin e bërë për sektorin e shëndetësisë. “Ceremonia e këtij inaugurimi, të këtij spitali behët sot në ditën e Demokracisë”, theksoi Kryeministri Berisha.

Me tej ai vijoi se investimi dhe pasioni i këtyre mjekëve do të ndijojë qytetarët shqiptarë. “Ky investim është një arritje e madhe suksesi dhe ky që inaugurojmë sot është i katërti i këtij rrjeti. Por më shumë se kjo, dëshmi është mijëra jetë të shpëtuara nga ekipi juaj. Ekipet tuaja u bënë pionier të transplanti të veshkave në Shqipëri.”, ka deklaruar kryeministri

Ai tha se tashmë është përmirësuar klima e biznesit çka e bën të mundur lehtësitë për investitorët. “Unë ju garantoj se qeveria është e gatshme të bëjë gjithçka për përmirësimin e sektorit publik shëndetësor. “, tha Kryeministri.

Ai vlerësoi se Spitali Amerikan është i rëndësishëm për shumë shërbime që iu ofron qytetarëve shqiptarë.

Spitali Amerikan 2 ka një sipërfaqe prej 6 mijë metra katrorë dhe një investim prej 20 milionë euro.

Berisha: Inaugurojmë një spital, në ditën e demokracisë | ABC News

Gjirokastër, goditet rrjeti ndërkombëtar i kokainës

Prokuroria e Përgjithshme dha detaje të operacionit të ndërmarrë sot, ku janë sekuestruar 200 kilogramë drogë e llojit kokainë.
Prokuroria bëri të ditur se në bazë të informacioneve të marra, ekzistonin të dhëna për transportimin në territorin shqiptar të një sasie lënde narkotike e llojit kokainë, e nisur nga Kolumbia.

Itinerari që ka ndjekur kjo dërgesë ka qenë Kolumbi- Spanjë- Belgjikë- Austri- Slloveni- Kroaci_-Serbi- Maqedoni- Shqipëri. Pas kryerjes së këtij operacioni të koordinuar, u bë e mundur të bllokohet në qytetin e Gjirokastrës një kamion me targa maqedonase, në kontenierin e të cilit ka qenë e ngarkuar një sasi vaji palmash ku dyshohet se është tretur një sasi lënde narkotike e llojit kokainë.

Në këtë operacion janë shoqëruar disa persona të dyshuar, ndër të cilët edhe dy shtetas maqedonas, si dhe është ndaluar shtetasi shqiptar Dh. H. Njëkohësisht po vijon puna për zbulimin dhe identifikimin e bashkëpunëtorëve të tjerë të këtij rrjeti kriminal.

Gazeta Start: Gjirokastër, goditet rrjeti ndërkombëtar i kokainës

Vetem perpara kunder krimit te organizuar :app:

Albania seizes 200 kilos of Colombian cocaine

The Albanian authorities have seized 200 kilos of Colombian cocaine with an estimated value of over EUR 15 euros (USD 21 million) hidden in vats of palm oil, they said Wednesday in a statement, AFP reports.
At least five people, including two Macedonian nationals, were arrested in connection with the find, the police said.
The truck, registered in Macedonia, was stopped at Gjirokastra 220 kilometres south of Tirana near the border with Greece. The cocaine was found dissolved in more than 10 tonnes of palm oil imported into Albania by a pastry company.
According to the truck's paperwork the drugs had passed several countries including Spain, Belgium, Austria, Slovenia, Croatia, Serbia and Macedonia before arriving in Albania.

Albania seizes 200 kilos of Colombian cocaine - FOCUS Information Agency

Shperndajeni te greket e forumit le ta shofin se kush e kerijoi shtetin "grek" , dhe po mos te ishin shqiptaret a do ekzistonin ata . Televiozioni GREK pranon , PRA KUSH ESHTE "GREK" ATA APO NE : Greket pohojne: Greqine e krijuan Shqiptaret (VIDEO) e mërkurë, 23 mars 2011 Ky eshte nje material qe vjen nga faqa jone ne bashkpunim me faqen ne ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut Fustanella Shqipetare dhe arvanitet ose shqipetaret dhe kontributi i tyre ne krijimin e kombit/shtetit te ri grek mbas revolucionit te 1821... Perkthyer nga Dokumentari Grek stacionit televiziv SKAI per revolucjonin grek te 1821-shit. Pohimi i historianeve grek mbi origjinen shqipetare te arvanitasve.. Ky eshte nje material qe vjen nga faqa jone ne bashkpunim me faqen ne ne facebook: Te behemi 50.000 veta kunder regjistrimit te fese & kombesise.Loje e Grekut Per me teper klikoni me siper ^^^ VIDEO : Greket pohojne: Greqine e krijuan Shqiptaret (VIDEO) ~ Zgjohu Shqiptar !!! E VERTETA VONON POR NJIHER DO DALE NE DRITE .

Shqipëria konkurron në turizëm

Organizata Botërore e Turizmit e rendit Shqipërinë 19 vende më lartë për 2011 kundrejt vitit 2009.

Ndërkohë që jemi vlerësuar në pozicionin më të lartë, në vendin e tretë, përsa i përket mikpritjes turistike. Konkurrueshmëria në turizëm vlerësohet si stimuluesi më i madh i ekonomisë.

Në raport janë vlerësuar shtyllat kryesore të performancave ekonomike, si ligjet e rregullat, mjedisi, siguria, shëndeti dhe infrastruktura turistike ne 139 vende të ndryshme të botës.

Shqipëria konkurron në turizëm | ABC News

YouTube - SHQIPERIA KONKURRON NE TURIZEM

Die Fustanella gibt es schon seit den Illyrern (5. Jahrhundert v. Chr.).
fusgvjetmar2nx.jpg

Dann sagen unsere slawischen Freunde, dass sie die Illyrer seien. Wo ist denn ihre Fustanella? :D

Shqipëria konkurron në turizëm

Organizata Botërore e Turizmit e rendit Shqipërinë 19 vende më lartë për 2011 kundrejt vitit 2009.

Ndërkohë që jemi vlerësuar në pozicionin më të lartë, në vendin e tretë, përsa i përket mikpritjes turistike. Konkurrueshmëria në turizëm vlerësohet si stimuluesi më i madh i ekonomisë.

Në raport janë vlerësuar shtyllat kryesore të performancave ekonomike, si ligjet e rregullat, mjedisi, siguria, shëndeti dhe infrastruktura turistike ne 139 vende të ndryshme të botës.

Shqipëria konkurron në turizëm | ABC News

YouTube - SHQIPERIA KONKURRON NE TURIZEM

Die übertreiben doch. :laughing6:

Zurück
Oben