Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Wirtschaft Griechenlands - Οικονομία της Ελλάδας - Economy of Greece

  • Ersteller Gelöschtes Mitglied 9433
  • Erstellt am
Gas finds may lead to Israeli alliance with Egypt, Greece


Experts: discovery of huge reserves in Mediterranean could lead to cooperation between Israel, Egypt, Greece and Cyprus.

The discovery of huge reserves of natural gas in the eastern Mediterranean will likely give birth to new alliances in the region, possibly even leading regional powers to "bury old differences and develop unprecedented security,
economic and strategic cooperation," according to Amr Emam, writing in The Arab Weekly.

The new regional natural gas players — Egypt, Israel, Greece and Cyprus — are working to develop secure systems to deliver natural gas from the eastern Mediterranean to Europe, making the continent less dependent
on gas from Russia, the experts said.

“New finds in the region make cooperation among the new gas producers essential for delivering this gas to important markets, including Europe,” Hossam Farahat, an oil and gas analyst, told The Arab Weekly.
“What makes this cooperation more possible is that most of the fields found in the region are so close to each other.”



The idea that Israel, Cyprus and Turkey would provide gas for Europe has been discussed for some time, and as reported by Arutz Sheva at the time, US Vice President Joe Biden remarked upon it in 2014.
Egypt, however, was a natural gas importer, not an exporter, until recently.

This changed in August 2015, with the discovery of a huge natural gas field covering 100 sq. km off Egypt's coast. The field reportedly has potential reserves of approximately 30 trillion cubic feet of lean gas,
which amount to almost 40% of Egypt's confirmed natural gas reserves. Cairo said that the gas would be used to satisfy local demand, but international energy research centers expect Egypt’s natural gas production to exceed local consumption by 2020.

In addition, economists say Egypt’s need for foreign currency may force it to speed up the export of its natural gas, to a point earlier than 2020, according to Emam, who wrote: "This opens the prospect for creating alliances in
the Mediterranean region, where rising gas powers can cooperate to deliver gas to Europe."

Gas finds may lead to alliance with Egypt, Greece - Middle East - News - Arutz Sheva
 
ΥΨΟΥΣ 369 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
[h=1]Στην Cosco ο ΟΛΠ -Το ΤΑΙΠΕΔ έκανε δεκτή τη βελτιωμένη προσφορά[/h]
olp.20.1.708.jpg
(EUROKINISSI/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

- - - Aktualisiert - - -

Η κινέζικη Cosco είναι πλέον- και επίσημα- ο νέος βασικός μέτοχος του ΟΛΠ.
Μετά από την νέα βελτιωμένη προσφορά που έκαναν οι Κινέζοι στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, ύψους 369 εκατομμυρίων ευρώ, το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα, αποδέχθηκε την πρόταση.
Η προσφορά της Cosco αφορά στο 67% των μετοχών του οργανισμού που διαχειρίζεται το λιμάνι του Πειραιά. Για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή πρέπει να γίνει η έκτακτη γενική συνέλευση του Οργανισμού, ώστε να εγκριθεί η νέα σύμβαση παραχώρησης με το ελληνικό δημόσιο, και μία σειρά διαδικασιών. Στη συνέχεια απαιτείται η έγκριση της συμφωνίας μετόχων μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Cosco από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την ελληνική Βουλή.
Οι Κινέζοι ήδη διαχειρίζονται τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του ΟΛΠ, ενώ η Cosco ήταν η μόνη που κατέθεσε δεσμευτική προσφορά, από τους πέντε ομίλους που είχαν προκριθεί στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού.
Οφελός 1,5 δισ. ευρώ για το Δημόσιο
Η συνολική αξία που θα αποκομίσει το Δημόσιο από τη συμφωνία θα φτάσει το 1,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, η συνολική αξία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη βελτιωμένη προσφορά των 368,5 εκατ. ευρώ, υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 350 εκατ. ευρώ την επόμενη δεκαετία και τα αναμενόμενα έσοδα του Δημοσίου από τη Σύμβαση Παραχώρησης (αντάλλαγμα παραχώρησης σε ποσοστό 3,5% του κύκλου εργασιών του ΟΛΠ), αναμενόμενου συνολικού ύψους της τάξης των 410 εκατ. ευρώ. Στο συνολικό ποσό λαμβάνονται, επίσης, υπόψη τα αναμενόμενα μερίσματα και οι τόκοι που θα εισπραχθούν από το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και οι εκτιμώμενες (πέραν των ελάχιστων υποχρεωτικών) επενδύσεις, μέχρι τη λήξη της παραχώρησης το 2052.
Σε δύο στάδια η συμφωνία
Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί σε δύο στάδια. Αρχικά, η Cosco θα καταβάλει 280,5 εκατ. ευρώ στο ΤΑΙΠΕΔ και θα καταστεί μέτοχος 51% του ΟΛΠ. Εντός πέντε ετών, εφόσον έχει εκπληρώσει ορισμένους όρους που περιγράφονται στη Συμφωνία Αγοράς Μετοχών- συμπεριλαμβανομένης της επιτυχούς ολοκλήρωσης των υποχρεωτικών επενδύσεων- η Cosco θα καταβάλει στο ΤΑΙΠΕΔ επιπλέον 88 εκατ. ευρώ και θα αυξήσει το μερίδιό της στον ΟΛΠ από 51% σε 67%.
Εξάλλου, το Δημόσιο θα επωφεληθεί από πληρωμές μερισμάτων για το ποσοστό 16% έως την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης, καθώς και από τις πληρωμές τόκων για τα αντίστοιχα κεφάλαια που θα έχουν κατατεθεί από την Cosco ως εγγύηση για την απόκτηση του υπόλοιπου ποσοστού του ΟΛΠ, όπως και από τη διανομή μερίσματος για το υπολειπόμενο ποσοστό του 7%, το οποίο το ΤΑΙΠΕΔ θα συνεχίσει να κατέχει.
Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί άμεσα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, η δε σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών θα υπογραφεί, μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές και την ικανοποίηση ορισμένων περαιτέρω προϋποθέσεων που προβλέπονται στη σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ:
«Εξαιρετικής σημασίας εξέλιξη για το ΤΑΙΠΕΔ και το Ελληνικό Δημόσιο αποτελεί η σημερινή υποβολή σημαντικά βελτιωμένης προσφοράς από την CoscoGroup (HongKong) Limited για την απόκτηση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ΑΕ, στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού.
Η CoscoGroup (HongKong) Limited, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ, κατέθεσε σήμερα βελτιωτική δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 67% της εταιρείας ΟΛΠ ΑΕ, προσφέροντας τίμημα 22 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι 368,5 εκατ. ευρώ για το ποσοστό του 67%. Κατά την αξιολόγηση της βελτιωτικής οικονομικής προσφοράς, το ΤΑΙΠΕΔ έλαβε υπόψη καθεμία από τις αποτιμήσεις, τις οποίες εκπόνησαν δύο (2) διαφορετικοί αποτιμητές για τον ΟΛΠ.
Με την εξέλιξη αυτή επιτυγχάνεται, με απόλυτη επιτυχία, ένα ιδιαίτερα σημαντικό ορόσημο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Η συνολική αξία της συμφωνίας ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανωτέρω προσφορά των 368,5 εκατ. ευρώ, υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 350 εκατ. ευρώ την επόμενη δεκαετία και τα αναμενόμενα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου από τη Σύμβαση Παραχώρησης (αντάλλαγμα παραχώρησης σε ποσοστό 3,5% του κύκλου εργασιών του ΟΛΠ), αναμενόμενου συνολικού ύψους της τάξης των 410 εκατ. ευρώ. Στο συνολικό ποσό λαμβάνονται επίσης υπόψη τα αναμενόμενα μερίσματα και οι τόκοι που θα εισπραχθούν από το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και οι εκτιμώμενες (πέραν των ελάχιστων υποχρεωτικών) επενδύσεις μέχρι την λήξη της παραχώρησης το 2052.
Η συναλλαγή διαρθρώνεται σε δύο στάδια: Στο πρώτο στάδιο η CoscoGroup (HongKong) Limited θα καταβάλει ποσό ύψους 280,5 εκατ. ευρώ στο ΤΑΙΠΕΔ και θα καταστεί μέτοχος 51% του ΟΛΠ. Εντός διαστήματος πέντε ετών, εφόσον έχει εκπληρώσει ορισμένους όρους που περιγράφονται στη Συμφωνία Αγοράς Μετοχών (SPA), συμπεριλαμβανομένης της επιτυχούς ολοκλήρωσης των υποχρεωτικών επενδύσεων, η CoscoCoscoGroup (HongKong) Limited θα καταβάλει στο ΤΑΙΠΕΔ επιπλέον 88 εκατ. ευρώ και θα αυξήσει το μερίδιό της στην ΟΛΠ από 51% σε 67% (δεύτερο στάδιο).
Το Ελληνικό Δημόσιο θα επωφεληθεί επίσης από πληρωμές μερισμάτων για το ποσοστό 16% μέχρι την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης καθώς και από τις πληρωμές τόκων για τα αντίστοιχα κεφάλαια που θα έχουν κατατεθεί από την CoscoGroup (HongKong) Limited ως εγγύηση για την απόκτηση του υπολοίπου ποσοστού του ΟΛΠ, καθώς και από τη διανομή μερίσματος για το υπολειπόμενο ποσοστό του 7%, το οποίο το ΤΑΙΠΕΔ θα συνεχίσει να κατέχει.
Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί άμεσα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, η δε σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών θα υπογραφεί μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές και την ικανοποίηση ορισμένων περαιτέρω προϋποθέσεων που προβλέπονται στη σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών.
Η MorganStanleyκαι η Τράπεζα Πειραιώς ενήργησαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι, οι FreshfieldsBruckhausDeringerLLPκαι οι Αλεξίου – Κοσμόπουλος Εταιρεία Δικηγόρων ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι, οι HamburgPortConsulting (HPC) και η Marnetενήργησαν ως τεχνικοί σύμβουλοι, για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ».


Πηγή: Στην Cosco ο ΟΛΠ -Το ΤΑΙΠΕΔ έκανε δεκτή τη βελτιωμένη προσφορά | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/24670...ne-dekti-ti-veltiomeni-prosfora#ixzz3xohzTADh
 
Oracle opens new hub in Greece


Oracle has just opened a new software center in Greece: Oracle’s cloud development hub will develop software applications and tools and provide support for customers of the California-based IT company.
According to Oracle officials, this is the company’s second biggest hub out of the the five currently in operation. The other four are in the US, the UK, the Netherlands and India.
Oracle’s senior vice president of the Eastern Central Europe, Middle East and Africa regions, Alfonso di Ianni, said that the main factors which convinced the company to create
this new hub are the competent and competitive human resources in this country and Greek subsidiary Oracle Hellas’s strong know-how and presence in the region.

He added that over 50 percent of the local subsidiary’s staff is involved with international activities.

“The firm has proceeded to this particular decision in market terms and not to please anyone,” said the head of Oracle Hellas, Antonis Monokrousos.
He went on to note that a crucial factor was Greece’s eurozone membership and its stability. All signs point to the company proceeding to new hirings and
its aim is to hire another 10 information technology engineers.
Oracle opens new hub in Greece | Business | ekathimerini.com
 
Privatisierung in Griechenland

Chinesische Reederei übernimmt Hafen von Piräus



picture-alliance/DPA
Hafen von Piräus: Cosco übernimmt Mehrheit



Der größte Hafen Griechenlands ist künftig mehrheitlich in chinesischer Hand. Die Reederei Cosco übernimmt 67 Prozent der Anteile am Hafen von Piräus. Dafür zahlt das Unternehmen 368,5 Millionen Euro.

Lange hatte sich die griechische Regierung gegen den Verkauf des größten Hafen des Landes gewehrt. Erst im Mai vergangenen Jahres beugte sich Athen dem Druck der Gläubiger. Nun ist die Privatisierung des Hafen von Piräus abgeschlossen. Die chinesische Reederei Cosco übernimmt 67 Prozent der Anteile. Dafür bezahlt der Konzern nach Angaben des Privatisierungsfonds Taiped 368,5 Millionen Euro.

Der Hafen in der Nähe von Athen ist der größte Passagierhafen in ganz Europa. Das chinesische Staatsunternehmen Cosco hält an ihm bereits eine Beteiligung und betreibt seit 2009 auch einen Teil des Containerhafens. Mit dem Kauf verpflichten sich die Chinesen, 350 Millionen Euro in den Hafen zu investieren.

Die Privatisierungen gehören zu den Auflagen, die Griechenland im Gegenzug für internationale Hilfen erfüllen muss. Durch den Verkauf von Staatseigentum soll Athen 50 Milliarden Euro einnehmen. Erzielt wurden seit 2011 jedoch nur 3,5 Milliarden Euro. In den vergangenen Monaten hatte Athen unter anderem Regionalflughäfen und ein Luxushotel privatisiert.

Streiks gegen Rentenkürzungen
Neben Einnahmen aus dem Verkauf von Staatseigentum will die griechische Regierung den Staatshaushalt auch durch Rentenkürzungen und Steuererhöhungen sanieren. Doch dagegen gibt es Proteste. Am Donnerstag haben griechische Landwirte wichtige Straßenverbindungen mit ihren Traktoren gesperrt. Unter anderem wurde der Verkehr auf der Achse behindert, die Westgriechenland mit der Türkei verbindet. Weitere Straßensperren sollten am Abend in Nord- und Mittelgriechenland entstehen, sagten Landwirte im Fernsehen.

Die Seeleute setzten einen 48-stündigen Streik fort. Die meisten Fähren blieben in den Häfen. Auch der Schienenverkehr wurde durch Arbeitsniederlegungen der Eisenbahner behindert. Um die Mittagszeit versammelten sich in Athen zudem mehr als 2000 Rechtsanwälte, Ingenieure, Notare, Apotheker, Prokuristen, Ärzte sowie andere Freischaffende zu Protesten. "Wir sagen Nein zur Rentenreform", skandierten die Demonstranten.Am 4. Februar soll es zu landesweiten Streiks auch im staatlichen Bereich kommen. Die Regierung von Ministerpräsident Alexis Tsipras muss die Rentenreform umsetzen.

Sie ist Voraussetzung für weitere Finanzhilfen. Geplant sind unter anderem Kürzungen aller neuen Renten um durchschnittlich 15 Prozent.

REUTERS


brk/dpa
 
[h=1]Erleichterungen für Griechenland?Troika denkt über Schuldentausch nach[/h] In der Eurogruppe gibt es Überlegungen, Griechenland Erleichterungen zu gewähren: So soll Athen unattraktive Schuldtitel abgeben und sich mit besseren Krediten finanzieren können. Doch das ist nicht die einzige Idee, die diskutiert wird.
Griechenlands Geldgeber spielen Möglichkeiten durch, das Land bei den Kosten der Hilfskredite zu entlasten. Laut "Spiegel" ist etwa im Gespräch, dass der europäische Rettungsschirm ESM Hilfskredite von Euro-Staaten aus dem ersten Rettungspaket übernimmt und Athen dann Geld zu besseren Konditionen gewährt.
Die Gedankenspiele sollen die Grundlage für eine möglicherweise später zu treffende politische Entscheidung bilden. Diese soll aber nicht fallen, bevor die erste Überprüfung des laufenden dritten Hilfsprogramms abgeschlossen ist. "Diese Diskussionen werden nach der ersten Überprüfung stattfinden", sagte eine Sprecherin der Brüsseler EU-Kommission.
Ein ESM-Sprecher erklärte, technisch gebe es mehrere Möglichkeiten, die griechische Schuldenlast zu erleichtern. Er erinnerte aber daran, dass solche Entscheidungen einen einstimmigen Beschluss des ESM-Gouverneursrats bräuchten, in dem die Finanzminister der Euro-Staaten vertreten sind.
[h=3]Dijsselbloem bringt weitere Erleichterungen ins Spiel[/h]Eurogruppen-Chef Jeroen Dijsselbloem sagte dem "Wall Street Journal", es sei denkbar, dass die Geldgeber Griechenland künftig eine Rückzahlung in weniger großen Raten ermöglichten. Im Gegenzug müsse das Land aber einen Primärüberschuss schaffen - damit wäre der Haushaltssaldo im Plus, solange Zinsen für aufgenommene Kredite abgezogen werden.
Die größten Raten ("Spitzen") könnten abgemildert werden, so Dijsselbloem. "Das wäre eigentlich eine vernünftige Lösung, weil die erste Spitze in zehn oder fünfzehn Jahren ansteht und es sehr schwer vorherzusagen ist, welchen Umfang sie haben wird." Dies hänge vom Wirtschaftswachstum ab.
Athen hatte sich mit den internationalen Gläubigern nach schwierigen Verhandlungen im Sommer auf ein drittes Hilfsprogramm mit einem Volumen von bis zu 86 Milliarden Euro verständigt. Die erste Überprüfung der im Gegenzug verlangten Spar- und Reformmaßnahmen hat sich seit Oktober jedoch bereits mehrfach verzögert. "Es ist keine Frage von Wochen, eher Monaten", sagte Dijsselbloem Mitte Januar.
Die Gläubiger hatten Athen in den vergangenen Jahren schon eine Reihe von Schuldenerleichterungen gewährt. Neben einem massiven Schuldenerlass durch private Banken in Höhe von 107 Milliarden Euro vereinbarte Griechenland mit den Euroländern auch Zinsnachlässe, lange Fristen bis zum Beginn der Rückzahlung seiner Kredite sowie jahrzehntelange Laufzeiten. Nach Schätzungen sparte Athen durch diese Maßnahmen nochmals mehrere Milliarden Euro.
 
Erleichterungen für Griechenland?Troika denkt über Schuldentausch nach

In der Eurogruppe gibt es Überlegungen, Griechenland Erleichterungen zu gewähren: So soll Athen unattraktive Schuldtitel abgeben und sich mit besseren Krediten finanzieren können. Doch das ist nicht die einzige Idee, die diskutiert wird.
Griechenlands Geldgeber spielen Möglichkeiten durch, das Land bei den Kosten der Hilfskredite zu entlasten. Laut "Spiegel" ist etwa im Gespräch, dass der europäische Rettungsschirm ESM Hilfskredite von Euro-Staaten aus dem ersten Rettungspaket übernimmt und Athen dann Geld zu besseren Konditionen gewährt.
Die Gedankenspiele sollen die Grundlage für eine möglicherweise später zu treffende politische Entscheidung bilden. Diese soll aber nicht fallen, bevor die erste Überprüfung des laufenden dritten Hilfsprogramms abgeschlossen ist. "Diese Diskussionen werden nach der ersten Überprüfung stattfinden", sagte eine Sprecherin der Brüsseler EU-Kommission.
Ein ESM-Sprecher erklärte, technisch gebe es mehrere Möglichkeiten, die griechische Schuldenlast zu erleichtern. Er erinnerte aber daran, dass solche Entscheidungen einen einstimmigen Beschluss des ESM-Gouverneursrats bräuchten, in dem die Finanzminister der Euro-Staaten vertreten sind.
Dijsselbloem bringt weitere Erleichterungen ins Spiel

Eurogruppen-Chef Jeroen Dijsselbloem sagte dem "Wall Street Journal", es sei denkbar, dass die Geldgeber Griechenland künftig eine Rückzahlung in weniger großen Raten ermöglichten. Im Gegenzug müsse das Land aber einen Primärüberschuss schaffen - damit wäre der Haushaltssaldo im Plus, solange Zinsen für aufgenommene Kredite abgezogen werden.
Die größten Raten ("Spitzen") könnten abgemildert werden, so Dijsselbloem. "Das wäre eigentlich eine vernünftige Lösung, weil die erste Spitze in zehn oder fünfzehn Jahren ansteht und es sehr schwer vorherzusagen ist, welchen Umfang sie haben wird." Dies hänge vom Wirtschaftswachstum ab.
Athen hatte sich mit den internationalen Gläubigern nach schwierigen Verhandlungen im Sommer auf ein drittes Hilfsprogramm mit einem Volumen von bis zu 86 Milliarden Euro verständigt. Die erste Überprüfung der im Gegenzug verlangten Spar- und Reformmaßnahmen hat sich seit Oktober jedoch bereits mehrfach verzögert. "Es ist keine Frage von Wochen, eher Monaten", sagte Dijsselbloem Mitte Januar.
Die Gläubiger hatten Athen in den vergangenen Jahren schon eine Reihe von Schuldenerleichterungen gewährt. Neben einem massiven Schuldenerlass durch private Banken in Höhe von 107 Milliarden Euro vereinbarte Griechenland mit den Euroländern auch Zinsnachlässe, lange Fristen bis zum Beginn der Rückzahlung seiner Kredite sowie jahrzehntelange Laufzeiten. Nach Schätzungen sparte Athen durch diese Maßnahmen nochmals mehrere Milliarden Euro.


Dieses Vorhaben wird unweigerlich in die Hose gehen.

Macht euch keine Hoffnungen.
 
H British American Tobacco ???????? ??? ?????? ??? ?? ?????????? ???????? ????????? ?????? | ???????????? | ? ??????????
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H British American Tobacco επιλέγει την Ελλάδα για τη δημιουργία διεθνούς εμπορικού κόμβου




Στην υλοποίηση σημαντικών πλάνων και επενδύσεων για την ελληνική αγορά προχωράει η British American Tobacco που επέλεξε την Ελλάδα για την δημιουργία στρατηγικού διεθνούς κέντρου του Ομίλου. Η εταιρεία, με σταθερή και ισχυρή τη δέσμευση στη χώρα, πραγματοποιεί ένα φιλόδοξο πλάνο επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, προϊοντικών καινοτομιών και επενδύσεων για την ελληνική αγορά, αξίας 100 εκατομμυρίων Ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ παράλληλα, προχωράει στη δημιουργία Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου (International Logistic Hub) στον Πειραιά.

Η λειτουργία του Διεθνούς Διαμετακομιστικού Kέντρου της British American Tobacco στον Πειραιά θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2016 και στην ανάπτυξή του έχει δυνατότητα κάλυψης 10 χωρών. Θα δημιουργήσει έναν διεθνή κόμβο, στον οποίο θα διακινούνται από την Ευρώπη προϊόντα ετήσιας αξίας έως 1,1 δισ. Ευρώ και θα μεταφέρονται σε Κύπρο, Μάλτα, με δυνατότητα επέκτασης σε χώρες της Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Η απόφαση αυτή αναμένεται να έχει πολλαπλά θετικά οφέλη για την κίνηση στο λιμάνι, τις μεταφορές και την Ελληνική οικονομία γενικότερα. Με δυνατότητα να διπλασιάσει τον όγκο προϊόντων, συμβάλλοντας στην απασχόληση στην περιοχή, με μεγάλη αύξηση στη διακίνηση και στον αριθμό των φορτηγών εμπορευματοκιβωτίων, κάτι που θα γίνει εφικτό με την λειτουργία του Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου.




 
Zurück
Oben