Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

Kodro: Ne želimo nikoga požurivati u odluci
kodrinjo.jpg
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine još uvijek se nalazi u Španiji, ali već naredne sedmice je u domovini. Utakmica sa Makedoncima sve je bliže i vrijeme je da se stručni štab okupi i javnosti predstavi imena igrača koji će konkurisati za utakmicu za nekadašnjim sunarodnjacima.
- Planirao sam spisak objaviti u naredni petak, ali kako sada stvari stoje, vjerovatno ću sačekati da se odigraju nacionalna prvenstva, a onda u ponedjeljak saopštiti imena kandidata za utakmicu s Makedoncima. Ipak, mogu vam odmah reći da ne očekujete mnogo toga novog ili spektakularnog u odnosu na onaj prvobitni spisak za Japan, kazao je na početku razgovora za naš portal Kodro.
Glavna tema ovog razgovora bio je nekadašnji kapiten Sergej Barbarez. Njegov intervju u njemačkim lokalnim novinama, u kojemu je kazao kako ozbiljno razmišlja o povratku u reprezentaciju podigao je veliku prašinu u našim medijima. Svi očekuju povratak ovog veterana u dres s državnim grbom.
U igri još uvijek i Salihamidžić
- Biću iskren i reći da mi nismo razgovarali od onog mog posjeta Njemačkoj. Tada smo sjeli, prijateljski se ispričali, razgovarali o budućnosti same reprezentacije, našim ciljevima, ali ni u jednom trenutku pred njega, niti bilo koga drugog, nismo stavili nekakvo pitanje hoće li se i kada vratiti u reprezentaciju! Jednostavno, mislim da to nije korektno prema tim igračima, oni su zreli ljudi i mogu sami razmisliti i shvatiti kada je vrijeme da nam kažu svoju odluku. Ne želimo nikoga požurivati u odluci, sve će se znati jako brzo, objašnjava Kodro, dodajući kako je tadašnjim razgovorima, kako sa Barbarezom, tako i sa Salihamidžićem nešto ranije u Italiji, izuzetno zadovoljan.
- Generalno sam zadovoljan, ne samo razgovorima sa ovim igračima, nego sa svim kandidatima za reprezentaciju koje smo stigli do sada obići. Njihove reakcije, očekivanja i želje su pozitivne, svi želimo zajedno doći na pravi put. Ali pred nama je naporan rad, toga svi moramo biti svjesni, kaže Kodro.
Prije svega valja u debitantskoj utakmici pred bh. publikom pokazati da ova ekipa posjeduje kvalitet. Izabranici Srećka Kataneca daleko su slabog protivnika i za početak će biti baš po mjeri našoj selekciji u izgradnji.
- Raduje me forma pojedinih naših igrača u Evropi, pogotovo činjenica da se Zvjezdan Misimović nakon povrede vratio pogotkom. Vjerujem kako svi željno iščekuju okupljanje krajem mjeseca, a mi već radimo na tome da do početka kvalifikacija i utakmice u Murciji sa Španijom, odigramo što veći broj kontrolnih susreta. UEFA-in termin je i onaj u maju, i nadam se da ćemo uskoro naći protivnika i za tu utakmicu, zaključuje prvi čovjek nacionalne fudbalske selekcije Meho Kodro.
sportsport.ba

nathan_ellington.jpg

Englez s Jamajke želi nastupati za BiH

Nathan Ellington, prvotimac engleskog Watforda rado bi zaigrao za Bosnu i Hercegovinu, domovinu svoje supruge.

Nathan Ellington, Englez, rodom s Jamajke, oženjen Bosankom, prvotimac je engleskog drugoligaša Watforda. Inače, Ellington je igrač težak oko 5 milijuna funti, a u sezoni 2004./2005. postigao je 24 gola za Wigan.

Ekipa Federalne televizije, na čelu s Bahom Topalbečirevićem posjetila je ovog tamnoputog napadača i otkrila kako on svim srcem želi nastupiti za BiH, koju smatra svojom drugom domovinom. Inače Ellington je ove sezone u 15 susreta zabio 6 golova.

O njemu možemo reći da je visok 178 cm, da ima 26 godina, dešnjak, te da je engleski državljanin. Navijači ga odmilja zovu Duke (Vojvoda).

Iako visok samo 178 cm daje često golove glavom. U karijeri je od poznatijih klubova nastupao za Bristol Roverse, West Bromwich Albion, Wigan Athletic, te sadašnji FC Watford. Ukoliko bi ga izbornik Meho Kodro pozvao za A tim, on bi automatski postao naš najskuplji igrač, vrijednosti oko 15 milijuna maraka.

Volim Bosnu i Hercegovinu. Sa suprugom sam prošlo ljeto bio u BiH. Obišli smo Sarajevo i Tuzlu. Oduševljen sam ljepotama koje BiH ima. Upoznao sam mnogo sjajnih ljudi i zaista uživao tokom boravka. Supruga je predložila da bi bilo dobro da igram za reprezentaciju BiH. Odlučio sam je poslušati. Želim igrati za BiH i nadam se da ću ubrzo dobiti priliku, rekao je Elington u telefonskom razgovoru, a prenosi portal Reprezentacija.net

Još nije imao nikakav kontakt sa nekim od predstavnika Nogometnog saveza BiH, a kako je kazao, nada se da će to biti u najskorijem roku.

Nadam se da ću ubrzo uspostaviti kontakt s čelnicima Saveza. BiH je moja opcija i to ne iz nekog interesa. Jednostavno želim igrati i pomoći reprezentaciji da postiže što bolje rezultate.

Kako bi dobio priliku da zaigra za našu reprezentaciju, Elington prvo mora dobiti bh. državljanstvo.

Supruga se ovih dana raspituje šta mi treba da bih postao državljanin BiH. Čim dobijem potrebne dokumente, prijavit ću se za upis u državljanstvo.

Tijekom boravka u BiH Elington je gledao jednu utakmicu reprezentacije BiH.

Dok sam bio u Tuzli, na televiziji smo gledali meč sa Maltom. BiH je prije pobijedila Tursku i meč sa Maltom je bio psihološki jako težak, ali je ekipa odigrala dobro i pobijedila.

Usporedbe radi, on bi ove sezone uz Edina Džeku bio BH reprezentativac s najviše postignutih golova i to ne zaboravimo, postignutih na Otoku. Sigurno je da će Meho Kodro provjeriti o kakvom se igraču ovdje radi i ima li ovaj igrač kvaliteta za našu reprezentaciju, ali po do sada viđenom, Nathan Ellington sasvim zaslužuje poziv.
pixel.gif

-------------------------------------------------------------

scheint kein schlechter spieler zu sein, aber trotzdem wärs mir lieber er würde nicht für uns spielen.

grad im sturm sind wir schon sehr gut besetzt.

warum nicht, lassen wir ihn doch spielen oder zum. nur probieren, verlieren können wir nichts, und jetzt mal ehrlich, neben muslimovic und dzeko wäre er in der jetzigen mannschaft der 3.beste stürmer dann...

aber ich glaube das wird auch nur ein vorschlag der medien sein, nichts anderes...

warum nicht, lassen wir ihn doch spielen oder zum. nur probieren, verlieren können wir nichts, und jetzt mal ehrlich, neben muslimovic und dzeko wäre er in der jetzigen mannschaft der 3.beste stürmer dann...

aber ich glaube das wird auch nur ein vorschlag der medien sein, nichts anderes...
hier stehts auch nochmal:
Sjajni Jamajèanin uskoro u dresu Bosne i Hercegovine? - Sport - Index.hr
Nathan Ellington: Prvi tamnoputi igraè u fudbalskoj reprezentaciji BiH!? | 24sata.info - Vijesti, gradovi, sport, zabava, tehnologija, lifestyle, kolumne...
Bljesak.info - Nathan Ellington: Poslušat æu suprugu i igrati za BiH

sportlich würde er uns sicher helfen, aber einen ausländer im bh triko zusehen nur weil seine frau aus BiH kommt.... naja.

ahja moslem ist er auch, ist vor paar jahren zum islam konvertiert.

Zuletzt bearbeitet:
und jetzt mal ehrlich, neben muslimovic und dzeko wäre er in der jetzigen mannschaft der 3.beste stürmer dann...
mit unseren stürmen läufts auch nicht mehr so rund.
-dzeko spielt zwar gut aber trifft das tor seit paar spielen nicht mehr.
-muslimovic ist nur bankwärmer bei nem mittelmäßigen klub in italien.
-custovic ist häufig verletzt und trifft das tor auch nich mehr wenn er spielt.
-ibisevic, naja der hat sein talent völlig verschwendet, glaub nicht das der den richtigen weg nochmal findet.

sieht scheisse aus, ich hoffe die kommen bald mal wieder aus ihrer kriese heraus.

Weil es so gute Spieler sind hat man sich auch nicht für die EM 06, die EM 08 etc. nicht qualifiziert.:D

Kozarčanin;608840 schrieb:
mit unseren stürmen läufts auch nicht mehr so rund.
-dzeko spielt zwar gut aber trifft das tor seit paar spielen nicht mehr.
-muslimovic ist nur bankwärmer bei nem mittelmäßigen klub in italien.
-custovic ist häufig verletzt und trifft das tor auch nich mehr wenn er spielt.
-ibisevic, naja der hat sein talent völlig verschwendet, glaub nicht das der den richtigen weg nochmal findet.

sieht scheisse aus, ich hoffe die kommen bald mal wieder aus ihrer kriese heraus.

dzeko hat sich durchgesetzt, fast Stammspieler, den brauchen wir nicht unter Druck setzen, ihm ist nur ein bisschen Glück nötig, er kommt schon...

und für Muslimovic, er ist schon seit längerem Bankwärmer bzw. nur Ein- oder Auswechselspieler, ich hoffe er sucht sich nen neuen Verein wo er auch Stammspieler wird... für die NM hat er trotzdem sein bestes Können gezeigt...

und das war eg schon, Ibisevic hat sein Talent verloren, ich mein wer sich in der 2. deutschen Liga nicht durchsetzt, der ist nicht einmal ein Mittelklassespieler mehr... und Custovic hat mich auch nie richtig so überzeugt... also wenn man bedenkt, dieser Ellington wäre schon ne Hilfe... aber ich glaube daraus wird nichts...

Zurück
Oben