Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

wie im kindergarten ist das.:toothy2:

Zvjezdan Misimović se vratio

Nakon današnjeg razgovora sa izbornikom Kodrom Zvjezdan Misimović je odlučio i dalje nastupati za nogometnu selekciju Bosne i Hercegovine.

Na služenim stranicama Nogometnog/Fudbalskog Saveza BiH objavljeno je da je nakon današnjeg razgovora između Misimovića i izbornika Kodre koji je vođen u Njemačkoj, prvotimac Nurnberga i bivši kapetan naše reprezentacija odlučio promijeniti svoju odluku i nastaviti s nastupima u reprezentativnom dresu. Ovu infomaciju potvrdio je i glavni tajnik Saveza, Munib Ušanović.

Razgovarao sam sa Zvjezdanom i drago mi je da se sve završilo dobro. Misimović će i dalje igrati za BiH. Pričali smo o fudbalu, ali i svim životnim krizama u koje svi nekada upadnemo ali i da moramo pronaći snage da ih prevaziđemo. - rekao je Meho Kodro.

Misimović je naglasio kako je najveći utjecaj na njegovu novu odluku imala podrška navijača i suigrača koju je imao posljednjih dana.

Er wollte nur ein bisschen mehr Aufmerksamt, sonst glaub ich kann man in Miske Vertrauen haben.
nur ist das irgendwie was normales, dass bosnische nationalspieler vom rücktritt zurücktrette.

salihamidzic ist mal zurückgetreten und ist zurückgekert.
barbarez ist mal zurückgetreten und ist wieder zurückgekehrt.
und jetzt halt misimovic.

pjanic bester mann auf dem feld gegen lyon gestern.

lequipech5.jpg

DRUGI PUT U MJESEC DANA DOKAZUJETE DA STE NESPOSOBNI!!!
slika.jpg
BHFpress je prvi otkrio još jednu blamažu (ovo je dosta blaga riječ) od strane čelnika N/F S BiH. Naime, u ranim jutarnjim satima dobili smo izjavu našeg saradnika i člana iz Njemačke koji je pokušao kupiti ulaznice za prijateljski meč Poljska - BiH, da isti neće biti održan.
Ovaj info smo objavili na stranici, ali i obavjestili pojedine portale i BH novinare koji su vijest preuzeli i objavili bez navodjenja glavnog izvora a to je BHF Press.
Očito je da predsjedništvo saveza, posebno nesposobni Dominković, kao i za korupciju optuženi Ušanović trebaju POD HITNO dati moralne ostavke radi ovog do sad NEVIĐENOG blama!
Ovo je sramota, da se u samo jednom mjesecu kompletna javnost vara i pravi ludom i da se otkazuju «dogovorene" utakmice. Da li je ovo namjerno? Mi mislimo da iza ovoga stoji jedan složan lobi koji je izgubio svoje pozicije dolaskom Mehe Kodre i uvođenjem reda na teren i u svlačionici. Zato, gospodo draga, ukoliko ne odete sa svojih funkcija, sljedeci put baklje neće letjeti na teren, nego u vaše lože.
DOSTA NAM JE VIŠE.

Papac okrivljuje savez za nerad i neorganizaciju
sasa-papac.gif
Saša Papac, naš nogometni reprezentativac koji sa dosta uspjeha nosi dres Glasgow Rangersa, razočaran je što nacionalni tim BiH 27. maja neće odigrati prijateljsku utakmicu u Routinglenu protiv Poljske, pišu Nezavisne novine.

- Još jednom je na površinu isplivao nerad i neorganizacija u Nogometnom / Fudbalskom savezu BiH. Razočaran sam i imam strašne kritike prema odgovornim u Savezu, izjavio je Papac za Nezavisne.

Iako je fokusiran na nastupe u šampionatu i Kupu Škotske, te revanš polufinala Kupa UEFA sa Fiorentinom, Papac žali zbog ove izuzetno jake provjere, koja bi, kako kaže dobro došla njemu i saigračima.

- Ne mogu da shvatim da se dešavaju takvi propusti! Primjerice, Crnogorci već unaprijed znaju šest provinika, a nama se desi otkaz mjesec dana prije utakmice. I onda se od nas očekuju rezultati? Kako da to ostvarimo kada ne znamo kada ni skim igramo? Protiv ovakvih stvari sam se borio kada sam potpisao pismo, a sada ću nastaviti borbu na druge načine. Jednom se mora uspostaviti red u Savezu, tvrdi Papac.

Papac će u četvrtak naveče sa Rangersima gostovati u Firenci kod Fiorentine i pokušati izboriti plasman u finale koje će se odigrati 14. maja na Old Traffordu u Manchesteru. Podsjetimo, prvi meč na Ibroxu završen je bez golova (0:0).

- Mada se mnogi neće složiti, imamo solidan rezultat iz prvog meča. Velika je stvar kada kući ne primiš pogodak. Od tri ovosezonska prolaska u dalju fazu takmičenja dva smo ostvarili nakon što smo kući odigrali bez golova. Istina, nedostajaće nam mnogo igrača, posebno u veznom redu, ali vjerujem da uprkos problemima možemo do finala, optimističan je Papac.
nezavisne/sportsport.ba

Das Freundschaftsspiel zwischen BiH und Iran wurde bestätigt, wieder einmal, obwohl sogar Kodro dagegen war. :rolleyes:

...

Dzeko hat gestern wieder getroffen, Bajramovics Vertrag bei Schalke wird nicht verlängert. Bin schon gespannt wohin er wechseln wird.:hotsun:

Zurück
Oben