Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

Egal.

Reden wir über Sport. Wünscht du unserer Mannschaft viel Glück und hoffst du, dass sie endlich mal die Qualifikation schaffen?

Von mir aus könnt ihr euch als Gruppenerster Qualifizieren, die Mannschaft von euch hat durchaus Potenzial für den 2ten Platz. Sie sind noch sehr jung, man muss Sie nur Gut einspielen und einstellen. Mit Dzeko, Spahic, Rahimic, Misimovic, Salihovic, Huseinovic, Muslimovic, Muratovic und besonders der Junge Miralem Pjanic von Lyon ist so ein Rohdiamant, klasse Spieler. Ich für meinen Teil wünsche euch viel Erfolg ! ;)

lyon_pjanic_0606.jpg

pixel.gif

Pjanić o Ćiri, Benzemi, Lyonu, Grobarima...
pixel.gif
Drago mi je što je došao. Veliki je selektor i mislim da sa njim možemo napraviti mnogo dobrih stvari. Najbitnije je da se situacija u Savezu smiri i da se misli samo na fudbal. - komentirao je Pjanić dolazak Ćire Blaževića na klupu BiH.
pixel.gif
Kako se u nogometu sve ispolitizira, tako su i nacionalistički nastrojeni navijači Partizana iskoristili prijateljsku utakmicu protiv francuskog Lyona (Francuzi slavili sa 3:1), koja se igrala u Beogradu, kako bi mahali zastavama sa likom ratnog zločinca Radovana Karadžića, koji je uhapšen prije nekoliko dana.

UEFA pravila nalažu da se manifestacije na kojima se veličaju ratni zločinci ili skandiraju rasističke parole, odmah prekinu, pa nas čudi što je utakmica između Lyona i Partizana uopšte završena, a ovih dana se očekuje osuda ponašanja na tribinama stadiona Partizana. – piše Oslobođenje.

Najteže, uvjereni smo bili i prije nego ćemo nazvati na telefon, bilo je našem Miralemu Pjaniću, koji je od prve minute zaigrao za francuskog prvaka, a čiji su roditelji zbog ratnih dešavanja morali napustiti Zvornik.

Jeste, bilo mi je jako teško kada sam čuo skandiranja sa tribina. Vikali su njegovo ime. Međutim, unio sam se u utakmicu i trudio se da se ne obazirem na dešavanja, ali zaista mi je bilo teško, prepričava mladi Pjanić.

Dali su mi motiv i volio bih da sam, upravo zbog toga, uspio postići pogodak. Trudio sam se, imao nekoliko prilika, ali nisam uspio dati gol, govori Pjanić, koji je protiv Partizana odigrao odličnih 80 minuta. Imao je nekoliko dobrih prilika, a bio je i asistent za pogodak Benzeme.

Sa Benzemom sarađujem jako dobro. On zna kako ja igram, ja znam njegovo kretanje i zaista se dobro slažemo. I trener je zadovoljan našom saradnjom na terenu, riječi su mladog Pjanića, koji dodaje da je utakmica protiv Partizana bila izuzetno teška, s obzirom na to da je francuskom prvaku nedostajalo nekoliko standardnih igrača.

U nedjelju igramo protiv Bordeauxa u Superkupu i nadam se da će mi trener ponovo dati priliku. Protiv Partizana sam odigrao jako dobro i svi su bili zadovoljni. Samo dobrim radom ću uspjeti izboriti mjesto u ekipi. Moram se dokazivati.

Pjanić je rekao da je presretan otkako je došao u Lyon, koji mu je dao sve što je priželjkivao.

Prezadovoljan sam. Sve su mi dali. Doveli su mi roditelje i već smo uzeli kuću u kojoj ćemo živjeti. Imam sve potrebno i sada mi preostaje samo da razmišljam o fudbalu, sa zadovoljstvom govori Pjanić, koji se nakratko osvrnuo na dolazak Ćire Blaževića na selektorsku funkciju nogometne reprezentacije BiH.

Drago mi je što je došao. Veliki je selektor i mislim da sa njim možemo napraviti mnogo dobrih stvari. Najbitnije je da se situacija u Savezu smiri i da se misli samo na fudbal, kazao je na kraju telefonskog razgovora Miralem Pjanić, koji će se sigurno odazvati pozivu Miroslava Blaževića za meč protiv Bugarske, koji se u Zenici igra 20. avgusta, što će ujedno biti njegov debi u dresu bh. selekcije.
pixel.gif
Autor: sportin.ba 25/07/2008 11:10 Čitanja: 2817
pixel.gif
http://www.sportin.ba/redirekt.aspx?id=26&url=http://www.aluminij.ba
pixel.gif

pixel.gif

pixel.gif

Sportin.ba ...najbrže sportske vijesti - Pjanić o Ćiri, Benzemi, Lyonu, Grobarima...

Zuletzt bearbeitet:
ciro_blazevic.jpg

Ćiro pozvao Papca i Hasagića
Miroslav Blažević nije puno čekao i već je danas objavio spisak igrača na koje računa u kvalifikacijskom ogledu s Španjolcima.

Ćiro je ponovo pozvao Saša Papca, a priliku će pružiti i igraču austrijskog Sturma – Samiru Muratoviću.

U momčadi neće biti Branimira Bajića, Darka Maletića, Harisa Handžića i Marija Božića te vratar Mujkića, a na golu bi se, ukoliko se odazove pozivu, mogao pojaviti Kenan Hasagić

Kenan Hasagić (Buyuksehir)
Goran Brašnić (Inter Zaprešić)
Saša Papac (Glasgow Rangers)
Emir Spahić (Lokomotiv Moskva)
Džemal Berberović (Litex Lovech)
Safet Nadarević (Eskisehirspor)
Ivan Radeljić (Cottbus)
Mirko Hrgović (Dinamo, Zagreb)
Elvir Rahimić (CSKA Moskva)
Dario Damjanović (Luch Energia)
Miralem Pjanić (Lyon)
Zvjezdan Misimović (Wolfsburg)
Branislav Krunić (FC Moskva)
Senijad Ibričić (Hajduk)
Sejad Salihović (Hoffenheim)
Zlatan Muslimović (PAOK)
Edin Džeko (Wolfsburg)
Sanel Jahić (Aris)
Vedad Ibišević (Hoffenheim)
Admir Vladavić (Žilina)
Mario Jurić (Slaven Belupo)
Semir Štilić (Lech Poznan)
Said Huseinović (Werder)
Samir Muratović (Sturm)

pixel.gif

ich kann ciro nur gratulieren !
endlich mal ein trainer, der die nichtskönner bajic und maletic zu hause lässt.
ist mit abstand die beste nominierung der letzten jahre.:app:

wenn alle dabei sind, dann wünsche ich mir diese aufstellung

----------hasagic
jahic----spahic---papac--salihovic
-------------rahimic----------
pjanic-----------------ibricic
-----------misimovic
---muslimovic----dzeko

das ist eine mannschaft, die spanien probleme machen kann.

Zurück
Oben