Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

fatih_terim.jpg

Fatih Terim
pixel.gif

Terim: Došli smo po tri boda
pixel.gif
Nakon dolaska turske reprezentacije u Sarajevo, jučerašnjoj presici prisustvovao je i njihov izbornik Fatih Terim, koji je rekao kako cijeni bosansko-hercegovačku reprezentaciju, ali i kako njegovi izabranici imaju jasan cilj – vratiti se kući s tri boda u džepu.
pixel.gif
Od Turske i BiH očekujem dvije zanimljive bratske utakmice. Ovdje se osjećamo kao kod kuće i nadam se da ćete i vi kada dođete u Tursku. Nama nedostaju petorica igrača tako da ne znam ko će igrati. Ipak, uvjeren sam da će preostali fudbaleri odraditi posao i pobijediti. - rekao je Terim.

Na pitanje turskih novinara da li bi bio zadovoljan bodom Terim je bio jasan.

Da nam bod odgovara, rekao bih igračima da ga osvoje. Međutim, ne bi me zadovoljio. O njemu i ne razmišljam. - nastavio je turski izbornik, koji nije štedio komplimente govoreći o BH nogometnoj selekciji.

Možda vi to ne znate, ali ja o BiH govorim na svakoj svojoj konferenciji za štampu. Nakon Grčke, rekao sam da treba obratiti pažnju na vaš meč s Norveškom. Imate dobru ekipu, koju ne treba zanemarivati.

Turski strateg posebno je izdvojio svog kolegu na suprotnoj klupi, Fuada Muzurovića, koji je preuzeo reprezentaciju u najtežim trenutcima i ostvario pobjedu u Oslu.

Da Terim odlično poznaje situaciju oko naše reprezentacije, ali i igrače koji su prodefilirali kroz nju, potvrdio je odgovorom na pitanje o Baljiću i Boliću koji su ostavili trag svojim igrama u Turskoj.

Kada govorite o Boliću i Baljiću, naglasite da su oni, uz Salihamidžića, Barbareza i Bajramovića, mnogo zadužili vašu zemlju. Iako nisu više u timu, imate drugih dobrih igrača, Misimovića, Muslimovića, Hrgovića, Rahimića, Džeku i druge. - završio je Terim.

ooooo TURCI dosli ste po batine i nista vise

popusit ce te vi veceras ;)

hajmo bosno hajmo hercegovino...

Fath Terim: Hasagiæ je najbolji golman
bhreprezentacija.gif
Kroz Tursku je prodefilovalo mnogo bh. igraèa, a od onih koji su u skorije vrijeme igrali u ovoj zemlji, Terim je izdvojio dvojicu.

"Elvir Boliæ i Baljiæ su velike zvijezde u našoj zemlji. Boliæ je igrao u dva najveæa kluba, Galatasaraju i Fenerbahèeu, èime se mogu pohvaliti samo rijetki fudbaleri koji su bili evropska klasa. S druge strane, Baljiæev transfer iz Fenerbahèea u madridski Real bio je senzacija u Turskoj. Dali su mnogo turskom fudbalu, a to u našoj zemlji znaju mnogo cijeniti", kaže Terim.

On se èudio zašto dres reprezentacije BiH ne nosi Kenan Hasagiæ, golman Gaziantepspora.

"Hasagiæ je trenutno najbolji golman u Turskoj. Treba da vam bude žao što ne igra za reprezentaciju. U ovom trenutku drago mi je što neæe biti na golu protiv moje reprezentacije jer vjerujem da bi nam umnogome otežao posao da doðemo do pobjede", naglasio je Terim.

Selektor Turske uvjeren je da njegovi izabranici veèeras na "Koševu" mogu osvojiti tri boda.

"Imam reprezentaciju kojoj vjerujem. Trenutno je u timu 20 igraèa koje sam vodio u raznim klubovima i uvjeren sam da me neæe iznevjeriti. Kiks u posljednjem meèu protiv Norveške (2:2) nije nas pokolebao. Naprotiv, dobili smo dodatni motiv da trijumfujemo protiv BiH. Pobjeda u Sarajevu širom bi nam otvorila vrata plasmana na Evropsko prvenstvo i to neæemo propustiti", optimistièan je Terim.

[FONT=georgia, verdana, arial, sans-serif]01 Jun 2007 by Ventola[/FONT]

Hasagic: Muzurovic me razocarao
bhreprezentacija.gif
Na tribinama Barbarez, Papac, Boliæ...

Utakmicu protiv Turske sa tribina stadiona "Koševo" pratiæe nekadašnji reprezentativci, potpisnici pisma, koji za BiH ne žele igrati dok èelnici N/FS BiH ne podnesu ostavke. Dolazak u Sarajevo potvrdili su Sergej Barbarez, Kenan Hasagiæ, Mirsad Bešlija, Emir Spahiæ, Saša Papac, Ninoslav Milenkoviæ, Elvir Boliæ... Planirano je da doðe i Zlatan Bajramoviæ, ali fudbaler njemaèkog Šalkea je zbog operacije sprijeèen da se pojavi na "Koševu".
Kenan Hasagiæ, nekadašnji prvi golman fudbalske "A" reprezentacije BiH, razoèaran je javnim istupima selektora Fuada Muzuroviæa. Hasagiæ je jedan od 13 potpisnika pisma koji ne žele igrati za BiH dok ne budu smijenjeni èelnici N/FS BiH.

Hasagic: Muzurovic me razocarao
bhreprezentacija.gif

"Razoèaralo me to što je Muzuroviæ izjavio da sam završio reprezentativnu karijeru. To nije istina. Na sastanku u Istanbulu rekao sam mu da ne želim igrati sve dok su u Savezu oni ljudi koje smo prozvali u javnom pismu. Imam karakter, javno sam iznio razloge zbog kojih trenutno ne igram i ne želim mijenjati mišljenje preko noæi. Muzuroviæa poštujem kao èovjeka i trenera, ali me razoèarao s ovim izjavama. Za reprezentaciju BiH sam uvijek davao maksimum, patriota sam i to mi niko ne može oduzeti", rekao je Hasagiæ.

Švedska trojka kroji pravdu na Koševu
bhreprezentacija.gif
44-godišnji Frojdfeldt je dosta korektno sudio šest kvalifikacijskih utakmica za EP 2008 tako da nema razloga da sutra bude drugaèije. Švedskog sudca pamtimo i iz brojnih utakmica Lige prvaka proteklih sezona.

Nadamo se da Šved neæe krenuti stopama Ciparskog Grka Costasa Kapitanisa i Rusa Yurija Baskakova koji su ostali zapamæeni kao laki na potezanju crvenih kartona, èega se vrlo dobro sjeæa Spahiæ (protiv Maðarske), a još bolje Papac koji je u susretu protiv Grèke ni kriv ni dužan morao napustiti teren

Flashback: Prijateljska utakmica BiH - Turska 2-0
bhreprezentacija.gif
Strijelci: 1:0 Boliæ u 39, 2:0 Topiæ u 90. minuti. Stadion "Koševo". Gledalaca: 12.000. Sudija: Delèe Jakimovski (Makedonija). Žuti kartoni: Hibiæ, Akrapoviæ, Varešanoviæ (BiH), Šukur, Buruk, Dursun (Turska).

BOSNA I HERCEGOVINA: Gušo, Hujduroviæ, Mujdža, Hibiæ, Varešanoviæ, Salihamidžiæ, Šabiæ, Akrapoviæ (od 90. minuta Klaiæ), Mujèin (od 46. minuta Topiæ), Boliæ (od 90. minuta Muratoviæ), Baljiæ (od 84. minuta Joldiæ); Selektor: Mišo Drago Smajloviæ.

TURSKA: Ruštu Reèber, Ozat (od 46. minuta Penbe), Korkmaz (od 77. minuta Ozkojlu), Akjel, Belezoglu, Erèan (od 46. minuta Unsal), Buruk, Kaja (od 46. minuta Dursun), Hakan Šukur, Davala (od 83. minuta Karan), Havuèu. Selektor: Senol Guneš.

Zurück
Oben