Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.

Anhänge

Kerim Memija karijeru nastavlja u Anderlechtu?

Mladi fudbaler Željezničara Kerim Memija karijeru bio trebao nastaviti u Belgiji, tačnije u slavnom Anderlechtu, piše Dnevni Avaz.

Belgijanci su navodno poslali ponudu vrijednu 500.000 eura, što je u bh. uslovima jako teško dobiti, pa će Memija tako gotovo sigurno napustiti klub.

Standardni mladi reprezntativac Bosne i Hercegovine za Željezničar je nastupio 40 premijerligaških utakmica i postigao tri gola, a za Želju je sjajno igrao i u evropskim utakmicama.

Vrijedi istaći i da je Anderlecht ubjedljivo najtrofejniji klub u Belgiji s 33 titule prvaka.

Osim toga, Memija će večeras biti domaćin u Željinoj kućici na Sarajevo Holiday Marketu sa početkom od 18 sati, gdje će navijači imati priliku da mu postavljaju pitanja i fotografišu se s njim

Anhänge

Službeno: Gol Duška Čelice najbolji ove godine u Ligi prvaka

https://www.youtube.com/watch?v=Lvy...60qTHO7xz0bQ6LEVBVO9gloQqqKtZrqnOis2oYITTjHYA

Evropska rukometna federacija (EHF) odabrala je 30 najboljih golova za 2015. godinu u Ligi prvaka, a naš rukometaš Duško Čelica zauzeo je prvo mjesto.

Čelica, koji trenutno nastupa za Eisenach, je u prošloj sezoni kao član Zagreba na meču protiv La Rioje postigao gol u posljednjoj sekundi sa centra za pobjedu domaće ekipe 31:30.

"Ni sam ne znam kako je lopta na kraju završila u golu", poručio je tada naš rukometaš.

Bez sumnje će Čelicin gol u nekim kasnijim izborima konkurisati i za najbolji gol svih vremena.

Anes Čongo ruši sve pred sobom, treći put uzastopno prvak Balkana u karateu

Anes Čongo, odbranio je titulu prvaka Balkana u karateu na 16. Prvenstvu Balkana koje je održano u Dubrovniku.

Čongo koji je nedavno i na SP u Džakarti pokazao svoju klasu redom je u Dubrovniku pobjeđivao predstavnika Kosova Tahira Ajvazija, potom je savladao Dejana Cvrkotu iz Srbije.

U nastavku borbi na putu do titule redom je pobjeđivao Enesa Garibovića iz Hrvatske te na kraju u finalnoj borbi savladao Aleksandra Markovića iz Srbije za titulu najboljeg u kategoriju U-21 do 84 kg.

Čongi je ovo bila treća uzastopna titula prvaka Balkana i nakon svih ostvarenja koje je ovaj mladi bh. sportista napravio u posljednjih nekoliko godina svakako pokazatelj da su borilački sportovi u Bosni i Hercegovini donijeli najviše odličja sa takmičenja širom svijeta.

---

31 medalja za bh. karatiste na Balkanskom prvenstvu u Dubrovniku

Proteklog vikenda u hrvatskom Dubrovniku održano je 16. Balkansko prvenstvo za kadete, juniore i U-21 selekcije, a učešće je uzelo 684 takmičara iz 11 zemalja Balkana.

Izuzetno uspješan vikend je iza bh. karate reprezentacije koja je uspjela osvojiti 6 zlatnih, 5 srebrenih i 20 bronzanih medalja, a u generalnom plasmanu je zauzela 4. poziciju.

Najuspješniji su bili Anes Čongo (U-21, do 84 kg), Tadić Delfina (U-21, do 68 kg), Brkić Marin (juniori, do 76 kg), Čajić Hamza (kadeti, preko 70 kg), Jakić Leonora (kate kadetkinje)i ženska kadetska ekipa reprezentacije BiH koji su osvojili zlatne medalje.

Srebrenim medaljama okitili su se Zahirović Arnes (kadeti, do 70 kg), Marjanović Marija (juniorke, do 59 kg), Đozić Mensur (juniori, do 68 kg), kata tim žene U-21 i muška kadetska ekipa reprezentacije BiH.

Trećim mjestima morali su se zadovoljiti Kanlić Sanin (U-21, preko 84 kg), Šabić Džejlan (U-21, -67 kg), Galić Ervin (U-21, – 67 kg), Poljo Haris (U-21, – 60 kg), Rišljanin Zerina (U-21, +68 kg), Gljiva Ena (U-21, +68 kg), Brkić Emina (- 68 kg), Delić Mevlida (U-21, -50 kg), Čehić Ajdin (juniori, +76 kg), Sijerčić Faruk (juniori, -55 kg), Ćemo Merisa (juniorke, +59 kg), Begić Gabrijela (juniorke, do 53 kg), Omerović Belma (juniorke do 53 kg), Soldo Anđela (juniorke do 48 kg), Čučak Dejan (kadeti, -63 kg), Begić Lejla (kadetkinje kate), muška U-21 ekipa reprezentacije BiH, ženska U-21 ekipa reprezentacije BiH, kata tim kadeti i juniori reprezentacije BiH, i muška juniorska ekipa reprezentacije BiH.

Anhänge

Tušanj uskoro u novom ruhu!

U Tuzli je održana sjednica Gradskog vijeća na kojoj je usvojen budžet za 2016. godinu u iznosu od oko 52.5 miliona KM.

U budžetu su planirana i sredstva za izgradnju istočne tribine stadiona Tušanj u iznosu od 700.000 KM, te 200.000 KM kako bi se odmah poboljšala postojeća infrastruktura na Tušnju.

SportSport.ba je kontaktirao gradonačelnika Tuzle, Jasmina Imamovića, koji je istakao da će novim budžetom biti zadovoljni svi sportski kolektivi u Tuzli.

"Za usvajanje budžeta glasalo je 20 vijećnika i mogu reći da smo za sport izdvojili i više nego što smo obećali klubovima u našem gradu. Trudimo se da svi budu zadovoljni, ne samo članovi Sportskog društva Sloboda, nego i ostali klubovi koji egzistiraju u našem gradu", za SportSport.ba je izjavio Imamović.

Za poboljšanje postojeće infrastrukture, te izgradnju istočne tribine stadiona Tušanj u budžetu je planirano 900.000 KM.

"Za poboljšanje postojeće infrastrukture stadiona Tušanj biće izdvojeno 200.000 KM. To će biti ta neka prva faza pripremanja stadiona za dobijanje evropske B licence, a u budžetu je planirano i izdvajanje 700.000 KM za izgradnju istočne tribine stadiona Tušanj. Naravno, moramo ispoštovati zakonske procedure, biće raspisan tender i svakako ćemo izabrati najpovoljniju ponudu. Imamo već razrađene planove za izgradnju istočne tribine i mogu reći da se stvari odvijaju onako kako smo i zamislili. Imamo plan i kako će stadion biti samoodrživ. Ne želimo da nešto napravimo, a da sutra nemamo novca za održavanje. Želim naglasiti da su za ovo najzaslužniji čelnici FK Sloboda, stručni štab i igrači jer su napravili sjajan rezultat i svima nama je bilo mnogo lakše reći "da" prilikom donošenja ovakve odluke. Mi želimo da FK Sloboda svoje domaće evropske susrete, ukoliko to izbori na terenu, igra u svom gradu. Osim toga u dogledno vrijeme želimo da i naš nacionalni tim može igrati utakmice u Tuzli. Imamo Bilino polje u Zenici, zašto ne bismo imali i Tušanj u Tuzli", govori Imamović i za kraj dodaje:

"Ide se po planu i programu. Što se tiče potpisivanja reprograma poreskog duga uvjeren sam da ni tu neće biti problema. Uskoro ćemo zajedno sa čelnicima FK Sloboda održati sastanak sa Poreskom upravom Federacije BiH. Rekao sam vam i prošli put, po tom pitanju će nam pomoći privatni poduzetnici."

Svoje zadovoljstvo nakon današnje sjednice Gradskog vijeća izrazili su i iz FK Sloboda.

"Ova odluka je jako bitna, velika stvar je ovo za tuzlanski sport. Mi smo u svemu ovome tehnički partner jer stadion je Javna ustanova, ali moramo se zahvaliti gradonačelniku. Vjerujte mi da sam bio siguran da će ispuniti svoje obećanje dato igračima i struci na zajedničkom ručku nakon kraja prvog dijela sezone", za SportSport.ba je istakao direktor FK Sloboda, Sabahudin Vugdalić.

"U ovih par godina otkako sam sa Azmirom Husićem stigao u Slobodu uvjerio sam se koliko Imamović voli svoj grad, garađane, građanke i Slobodu i sigurno ćemo se potruditi da mmu pomognemo i učinit ćemo sve što je u našoj moći da se na kraju sezone zajedno radujemo", dodao je Vugdalić.

---

Roma Also Keen On Bosnia Winger

The agent of Schalke 04 winger Sead Kolasinac has hinted that the Bosnia international could be on his way toManchester City in January.
Kolasinac, 22, is being tracked by Seria A side Roma, but his agent Gordon Stipic-Wipfler played down his chances of a move to the Italian capital when he spoke to the laroma24.it website.

“I think Sead will leave Schalke in January but I do not yet know where he will go. Roma are a fantastic club there are some big European football clubs like Manchester City watching the boy.

“He will cost about €8 million (around £5.8million) but I think it is possible he could move on loan with the right of redemption.”

Anhänge

Gojak: Godi mi interes velikana, ali mislim na Dinamo

Juniorski reprezentativac BiH Amer Gojak odlično se snašao u novoj sredini, i premda je u Dinamu manje od godinu dana, čini se da je transfer bio odličan izbor.

U juniorskom timu Dinama on igra redovito i dobro, a utisak je da je nastavio tačno tamo gdje se zaustavio nastupajući za Olimpic. Trener Zoran Mamić, ali i brat Zdravko ne štede kada trebaju uputiti pohvale na njegov račun, što ne čudi kada se u obzir uzme da je svojim fantastičnim nastupima i golovima dao veliki doprinos u plasmanu Dinama u osminu finala Lige prvaka (U19).

"Velika je čast i zadovoljstvo biti među najboljim mladim klubovima u Evropi. Mislim da smo sasvim zasluženo kao prvi završili u zaista teškoj grupi u kojoj je bilo nekoliko odličnih timova. Naravno, ponosan sam i na svoje golove, međutim u cijeloj priči najvažnije je da smo prošli dalje. Vjerujem da ćemo imati uspješno proljeće jer zaista dijelim svlačionicu sa kvalitetnim igračima i sigurno možemo dogurati daleko u ovom takmičenju. Finale? Što da ne, uz Božiju pomoć je moguće", istakao je talentovani Amer Gojak na samom početku razgovora za SportSport.ba.

dinamo_arsenal_juniori.jpg.688x388_q85_crop_upscale.jpg

Jesu li zapravo impresivne partije označile Vaš novi početak?

"Zaista sada ide sve onako kako treba. Ja sam zadovoljan svojim partijama koje pružam u dresu Dinama, ali smatram da uvijek ima prostora za napredak i trudim se da iz dana u dan budem sve bolji. Rad je najvažniji u fudbalu."

Očekujete li da ćete uskoro postati standardni član prve ekipe?

"To mi je cilj. Želim se u bliskoj budućnosti ustaliti u timu Zorana Mamića, da budem u startnoj postavi i ne mislim da je to nemoguće ostvariti. Ja sam mlad igrač, vrijeme radi za mene i nema potrebe da 'letim' i žurim. Konstatno treniram sa igračima iz prve ekipe, ali trenutno igram za Dinamo B koji se takmiči u drugom rangu. To je uređena liga sa dobrim klubovima."
Kako ste se snašli u Zagrebu, tu ste već skoro godinu dana?
"Od januara ove godine živim u Zagrebu i mogu slobodno reći da sam se naviknuo na život u tom gradu i sve obaveze koje imam u Dinamu. Ovdje se, u odnosu na fudbal u našoj zemlji, dosta više pažnje pridaje infrastrukturi, organizaciji i samim tim je i liga dosta kvalitetnija. Stvarno mi je odlično ovdje, lijepo sam prihvaćen i komšija sam sa Saidom Husejinovićem. Dosta vremena provodimo zajedno, kao i sa našim Arminom Hodžićem."

pxl_160915_11625040.jpg.688x388_q85_crop_upscale.jpg

Koliko je bilo teško samom kao tinejdžeru napustiti dom?

"Pa sigurno da je veliki izazov otići tako mlad u drugu državu, stvarno nije lako. No, čovjek s vremenom nauči da tako funkcioniše i svjestan sam da bez odricanja i truda nije realno očekivati uspjeh. Ne krijem da mi nedostaje Sarajevo, moji prijatelji, međutim ispred sebe imam cilj za koji se vrijedi boriti. To mi daje snagu da idem naprijed."
Nije tajna da ste prije potpisa za Dinamo bili na meti brojnih klubova. Zašto baš Dinamo, šta je presudilo?
"Istina je da sam nakon napuštanja Olimpica imao više ponuda, kako iz regiona, tako i iz inostranstva. Međutim, za Dinamo sam se odlučio upravo zbog organizacije kluba i načina na koji se radi sa mlađim igračima. Mislim da nisam pogriješio. Zaista je sve na vrhunskom nivou, imam sve uslove za napredak i sada je na meti da to iskoristim i napravim nešto. Trudim se da uspijem u tome."

Svojim nastupima u dresu Dinama zainteresovali ste brojne klubove iz Engleske, među kojima je i slavni Manchester United.
"Slagao bih da kažem da mi ne prija interes kluba kao što je Manchester United. Znam da sam na 'radaru' i to mi je samo motiv više da nastavim raditi. Nije nemoguće ostvariti transfer na Old Trafford, ali u ovom trenutku ja mislim isključivo na svoj trenutni klub Dinamo i cilj mi je da se prvo ustalim u prvom timu. Za sve ostalo ima vremena."

gojak_web.jpg

Fudbalsku abecedu ste učili u Željezničaru, međutim šansu u prvom timu niste dočekali. Žalite li zbog toga?

"Ja sam dijete Željezničara i naravno da ostaje žal što nisam zaigrao pred punom Grbavicom. To je sudbina i tako je trebalo biti, barem ja tako gledam na te stvari. Život ide dalje. Ja ću uvijek biti navijač Željezničara i pratiti igre svog nekadašnjeg kluba."
Juniorska reprezentacija BiH, čiji ste bili predvodnik na turniru u Azerbejdžanu, nije se uspjela plasirati u elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Šta nam nedostaje?
"Iskren da budem, nisam mogao vjerovati da nismo prošli u drugi krug. Imao sam takav osjećaj da smo ubjedljivo bili najbolji na tom turniru, ali nekada jednostavno sreća nije saveznik. Ko je gledao utakmice mogao je vidjeti da smo se trudili i da smo igrali dobro. Gotovo je sad, život ide dalje i nadam se da ćemo imati više uspjeha u budućnosti."

Nadate li se pozivu selektora mlade reprezentacije Darka Nestorovića?

"Meni je uvijek bilo čast i zadovoljstvo igrati za svoju zemlju BiH i radujem se svakom reprezentativnom okupljanju. Želim napomenuti da sam prije godinu i pol dana kod Vlade Jagodića upisao četiri nastupa za U21 reprezentaciju, prema tome nema razloga da ne očekujem i poziv Darka Nestorovića jer sam svojim igrama u Dinamu to sigurno zaslužio", zaključio je Amer Gojak na kraju razgovora za SportSport.ba.
Vrijedi naglasiti da je Zdravko Mamić u februaru poslije pripremne turneje u Španiji bio oduševljen onim što je pokazao Amer Gojak u dresu Dinama. Bio je najprijatnije iznenađenje.
"Gojak me zaista oduševio, izvrstan je, izgleda sjajno na terenu, a tako je mlad. Nema sumnje, najveće je iznenađenje ovih priprema. Djeluje moćno odlično kontroliše igru i za otprilike tri godine Dinamo će činiti 99 posto domaćih igrača", poručio je tada izvršni direktor kluba Zdravko Mamić.

---

Beim Ausscheiden von AS Rom gg. Spezia verschießen Dzeko und Pjanic den Elfmeter

Zukanovic am Wochenende mit Last-Minute Treffer gg. Lazio

https://www.youtube.com/watch?v=6e0U5WobnOw

Immerhin Sunjic mit einem Tor :D

Anhänge

Misimović predstavio projekat stadiona Grbavica

Član Skupštine FK Željezničar Senad Misimović govorio je o projektu stadiona Grbavica.

On je istakao kako već odavno postoji projekat izgradnje stadiona Grbavica, koji bi koštao oko 30 miliona KM.
"Nije bilo moguće napraviti nijedan proces da se nisu postavili pravi ljudi za unaprjeđenje poslovanja. Otvorene su knjige prema svima, to se ne dešava nigdje. Ova konferencija ima cilj da pokrene pozitivnu priču i da privuče partnere. Niko ne želi ulagati tamo gdje ima sumnjivo poslovanje", rekao je Misimović, te je dodao:

kule1.jpg

"Idejni projekat stadiona Grbavica je već postojao. Taj projekat je aktivan, ali manjkavost je što nije predstavljen Zavodu za planiranje. Najvažnija stvar je da su projektanti razgovarali o izgradnji stadiona i odgovori su pozitivni. Mi možemo već na ljeto naredne godine imati spremne stvari i birati izvođače radova. Sam stadion bi koštao 30 miliona KM sa kapacitetom do 20.000 gledalaca. Kad izabremo izvođača radova, onda klub mora imati kapacitet ljudi koji moraju platiti investicije. To je plan koji je ostvari i održiv", rekao je Misimović, te je dodao:

kule2.jpg

"Odgovorno tvrdim da će sve što se bude radilo o projektu stadiona biti sve kompromisan dogovor", ističe Misimović.

http://m.sportsport.ba/bh_fudbal/misimovic-predstavio-projekat-stadiona-grbavica/178959

http://m.sportsport.ba/bh_fudbal/plavi-smanjili-dug-godinu-zavrsili-u-plusu/178945

Zurück
Oben