Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

wir brauchen. beslija (wenn er in form ist) salihamidzic, bajramovic, spahic, papac, salihovic, pjanic, tahirovic, (vrancic, in 1- bis 2 jahren) und HASAGIC. den er ist der einzige gute torhüter den wir haben neben buric. fejzic von greuther fürth ist noch am kommen.raus müssten noch hrgovic, zeba, guso, alaim, bartolovic und BAJIC.
beslija hat seine karierre verspielt, der wird niewieder der sein der er mal war. leider.
 
PJANIC-MIRALEM.jpg

Miralem Pjanić: Samo Bosna
pixel.gif

Pjanići razmišljaju o napuštanju zemlje
pixel.gif
Fahrudin i Miralem Pjanić, otac i sin u Luksemburgu su pod strašnim pritiskom domaće sportske javnosti. Zato što super talentirani nogometaš francuskog Metza ne želi igrati za A reprezentaciju Luksemburga - piše danas SAN.
pixel.gif
Prolaze isti scenarij kojim se švicarska javnost obrušila na Ivana Rakitića i njegovu obitelj, nakon što je dobio igrati za Švicarce, a prihvatio poziv iz HNS -a. Jedina je razlika u ova dva slučaja, što Pjanića niko iz NSBiH nije pozvao.

Fahrudin Pjanić je za "San" iznio nove detalje oko njegovog sina.

Pojedini mediji vrlo nekorektno pišu o meni i mom sinu. Do jučer su ga slavili, tretirali ga kao istinsku zvijezdu, a sada koriste sva sredstva da natjeraju moje dijete da igra za Luksemburg. On je, istina prošao sve selekcije, ovdje se dokazao, ali moj sin ne želi igrati za reprezentaciju Luksemburga, - kaže otac bh. nogometaša.

Dotakao se nekih nekorektnih natpisa…

U luksemburškim medijima piše kako smo im sada okrenuli leđa, kao oni su nam sve dali. Ništa oni nisu dali meni ni mom sinu. Miralem je igrao za selekcije zato što je talenat, kao takav je otišao u Metz. Ja sam petnaest godina radio teške fizički poslove u Luksemburgu. Da sam imao privilegije, imao bih bolje zaposlenje, iako imam kvalifikacije, a igrao sam ovdje uspješno fudbal. Njih ne zanima ni moj sin, ni moja budućnost, već samo da on igra za reprezentaciju.

Jeste li imali kakvih prijetnji, u smisli da će se žaliti UEFA -i?

Nažalost, oni ne prezaju ni od čega. Upozorili su nas, a i Metz da će tražiti kaznu za mog sina, ako bude odbio igrati za Luksemburg. Evo, dobio je poziv da u subotu igra protiv Slovenije za A reprezentaciju. Ako bi zaigrao, on nikad više ne bi mogao igrati za BiH. Mene ne zanima reprezentacija Luksemburga, već samo BiH. Metz je izuzetno korektan prema meni i sinu. Nama je prepustio da odlučimo za koju će reprezentaciju igrati Miralem.

Šta sada, kako izbjeći suspenziju?

Nisam ekspert za pravne propise u nogometu. Razmišljam da napustim Luksemburg. Sin je dobio pasoš zato što petnaest godina živi ovdje, kao što su ga dobili mnogi drugi. I što im je trebao za reprezentaciju. Ne želim da nas neko zato ucjenjuje. Najozbiljnije razmišljam da sa porodicom napustim zemlju. Ako je to cijena, da moje dijete igra samo za BiH, ja sam je spreman platiti. Iselit ću iz Luksemburga.

Da li je bilo neke pomoći, u smislu nogometnih prava, iz NSBiH?

Ja nisam od roditelja koji će moliti za poziv. Nikad nisam nazvao nikog iz NSBiH, niti nekog selektora. Nažalost, niko od selektora nije se raspitivao za mog sina. Što je još gore, neki su pokušali omalovažiti Miralemov talenat. Jedini odgovor svim zlobnicima je da Miralem Pjanić igra u francuskoj ligi, u Metzu, koji ima jednu od najboljih omladinskih škola. Da ga traže mnogi klubovi. Meni ne treba nikakav marketing ni reklama. Želim što više zaštiti dijete, jer on ide u školu, živi u internatu Metza, a igra u elitnoj ligi, protiv pravih zvijezda. Moja i njegova želja je da igra samo za reprezentaciju BiH. Ako to neko iz NSBiH ne želi, onda nam to mora reći, kako sutra ne bi krivicu prebacivali na nas, izjavio je Fahrudin Pjanić.

Miralem: Samo Bosna

U cijeloj ovoj priči najteže je nadarenom mladiću, koji je nesvakidašnjim talentom, na svoja leđa natovario veliki teret.

Mene zanima samo bh. reprezentacija. Igrao sam za Luksemburg za mlađe selekcije. Zahvalan sam svim ljudima koji su mi pomogli, ali nije fer da mi uskraćuju da igram za svoju zemlju. Ja sam plakao od sreće kada je bh. reprezentacija pobijedila Lusemburg, ali i tugovao nakon remija sa Dancima na Koševu, te nakon Marakane. Divio sam se Barbarezu, Misimoviću, Hasagiću, Spahiću, Bajramoviću, Salihamidžiću, Boliću, Berberoviću... Drago mi je zbog pobjeda naše reprezentacije i što reprezentacija ima novu zvijezdu u Muslimoviću. - rekao nam je Miralem Pjanić.
 
hab irgendwo gelesen kao da ga navodno hoce pozvat u repku . . aber ihr wisst ya wie das ist . . ich glaub die quelle war avaz und das ist nunmal bildzeitung auf bosnisch. . man sollte sich da auf garnix verlassen , solange ich den jungen nicht im bh-dres spielen sehe glaube ich denen garnichts mehr ;)
 
wenn er aus schweden währe dann könnte ich mir es vorstellen. ipak su najvece izdajce iz svedske.

muslimovic je isto poceo u svedksoj igrati nogomet i njega su pitali bili igrao za svedsku, kako se sjecam sam citao da je i ibrahimovic njega pitao bili igrao.
ali eto momak zna odalke je ;)

samo zamisli sta bi mi trenutno bili bez muslimovica:rolleyes:
 
Zurück
Oben