Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Zmajevi

oš jedan Ibrahimović u nizu?

Ajdin Perviz je vjerojatno nepoznato ime većini zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu. No, to ne znači da će tako biti u bližoj budućnosti, jer Ajdinu je tek 15 godine.

Svi znamo koliko je igrača podrijetlom iz Bosne i Hercegovine zaigralo za druge reprezentacije. Popis je toliko dugačak da se ne isplati nabrajati, a hoće li Perviz biti još jedan u nizu pokazat će vrijeme…

Ajdin ima 15 godina i član je FC Vaduza i reprezentativac Lihtenštajna.

Od kada igraš za reprezentaciju Lihtenštajna, i dali imaš još kakvih kontakata vezanih za neke reprezentacije?

Igram za Lihtenštajn već godinu dana, od kad sam došao u svoj novi klub FC Vaduz, a nemam kontakta sa nikakvim drugim reprezentacijama, kaže Ajdin na početku razgovora dodajući da ga do sada nisu kontaktirali iz NS BiH.

Dali postoji neka druga reprezentacija za koju bi volio igrati, a da to nije BiH?

Ne postoji. U srcu mi je BiH.

Kao i brojni njegovi vršnjaci Ajdinu je san zaigrati za neki veći europski klub…

Želio bih zaigrati za neki jaci klub u Europi. Naravno, i za našu reprezentaciju, kaže Ajdin dodajući da se najbolje snalazi u napadi i na sredini terena.

Kako stoji tvoja sadašnja ekipa na tablici?

Na tablici smo trenutno peti ali mislim da neće ostati tako. Mislim da smo dovoljno sposobni da izborimo bolju poziciju od sadašnje na kojoj se nalazimo.

Čini se da je našim nogometašima lakše zaigrati za Švicarsku, Norvešku, Švedsku…, već za Bosnu i Hercegovinu. Vjeruješ li da bi ti mogao zaigrati za BiH?

Cilj mi je zaigrati za našu reprezentaciju. Kada to ostvarim moći ću s ponosom ustvrditi da sam postigao jedan od ciljeva zbog kojega živim. Ne zanimaju me druge reprezentacije. Ako ne budem igrao za BiH neću ni za koga. - odlučan je Ajdin.

jebo te ja imam jednog ajdina perviza na svojoj msn-kontakt listi, jel on mozda tamo od cazina (mutnik il tako nekako)?

ganz abgelehnt haben sie ihn nicht aber der verband hat es vermasselt. zlatan sagte er wolle mit baljic, barbarez, salihamidzic spielen. aber die im verband haben ihm gesagt geh nach japan wo die a-2 nm ist. du bist nicht für die a - nm haben sie gesagt daraufhin ist er wieder gegangen.

ganz abgelehnt haben sie ihn nicht aber der verband hat es vermasselt. zlatan sagte er wolle mit baljic, barbarez, salihamidzic spielen. aber die im verband haben ihm gesagt geh nach japan wo die a-2 nm ist. du bist nicht für die a - nm haben sie gesagt daraufhin ist er wieder gegangen.

das stimmt.
aber das talent hätten sie an ihm erkennen müssen, paar monate später hats ja ajax erkannt und ihn gleich verpflichtet.
naja wer braucht immoment schon einen ibrahimovic, mit muslimovic haben wir immoment nen ziemlich starken stürmer, der in jedem spiel für BIH trifft. guckt man sich nur die spiele an im jahr 2007, ein tor hat er gegen norwegen gemacht, eins gegen die türkei, eins gegen malta und 3 gegen kroatien. in 4 spielen 6 tore.
ich würde einen muslimovic niemals gegen ibrahimovic tauschen !

das stimmt.
aber das talent hätten sie an ihm erkennen müssen, paar monate später hats ja ajax erkannt und ihn gleich verpflichtet.
naja wer braucht immoment schon einen ibrahimovic, mit muslimovic haben wir immoment nen ziemlich starken stürmer, der in jedem spiel für BIH trifft. guckt man sich nur die spiele an im jahr 2007, ein tor hat er gegen norwegen gemacht, eins gegen die türkei, eins gegen malta und 3 gegen kroatien. in 4 spielen 6 tore.
ich würde einen muslimovic niemals gegen ibrahimovic tauschen !
ein sturmduo zlatan&zlatan währe doch besser dahinter noch ibisevic, dzeko, custovic, tahirovic für die nächsten 10 jahre eh keine sorge für den sturm. da kommt noch adilovic von der u-21 da sind wir am besten. im mittelfeld währen da, bajramovic, beslija,(salihamidzic), salihovic, pjanic, vrancic m., vrancicd., maksumic, misimovic, ibricic, stilic und rahimic noch 2- 3 jahre.
in der abwehr spahic, papac, trivunovic, subotic, vrsajevic, pandza, muharemovic. da muss man sich keine sorgen machen. nur im verband da sind wir unqualifiziert besetzt.

Zurück
Oben