Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

★ ★ ★ Përfaqësuesja e Kosovës ★ ★ ★

Einerseits geil, aber auch iwie blöd, dass die Diaspora (fast) geschlossen nur mit dem schwarzen Doppelkopfadler auf roter Farbe zu sehen ist, gefällt mir sehr gut :thumbright:

Azemi: Kam qarë për Shqipërinë

azemi-kam-qar-euml-p-euml-r-shqip-euml-rin-euml_hd.jpg

"Gjatë momentit duke parë lojën, më rodhën lotët dhe kam qarë kur i kam parë shokët e mi në atë gjendje. Me gjithë zemër kam qenë me ta, edhe pse nuk kisha mundësi të isha në stadium. Ajo që ka ndodhur ka qenë e tmerrshme. Lojtarët e Kombëtares kanë shkuar për të luajtur futboll, ndërsa vendasit kanë sharë dhe kanë provokuar gjatë gjithë ndeshjes. Mendoj që fitorja duhet t’i takoj Shqipërisë me rezultat zyrtar 3:0”

© telegrafi.com / Gazeta Arena

Kosovos Zauberformel für die Aufnahme in die FIFA und UEFA

Gazeta Express ju sjell pretekstin me të cilin Federata e Futbollit të Kosovës do të bëhet pjesë e UEFA-s dhe FIFA-s.

Po priten lajme të mira për futbollin kosovar. Kreu i Federatës së Futbollit të Kosovës, Fadil Vokrri, bashkë me Ministrin e Sportit, Memli Krasniqi, më 5 nëntor do të takohen me presidentin e FIFA-s, Sepp Blatter. E, pas këtij takimi, federata bashkë me ndihmën e Ministrisë së Sportit pritet të riaplikojë për pranim në UEFA e FIFA.

Për dallim nga hera e kaluar, kësaj radhe do të jetë më ndryshe. FFK-ja në dosjen e saj do të fusë edhe dokumentet e aplikimit të para mëse 20 vjetësh.
Në vitin 1993, pas pavarësimit të sportit kosovar, federata e atëhershme e futbollit kishte aplikuar për pranim në federatën evropiane të këtij sporti.
Sejdi Mërkoja, ish-sekretar i FFK-së në vitet 1991-94, i dorëzoi federatës dokumentet e aplikimit të asaj kohe.

Burime të Gazetës Express brenda Ministrisë së Sportit bëjnë me dije se këto dokumente pritet të jenë çelësi i pranimit të Kosovës në UEFA e FIFA.
“Në periudhën në vijim pritet të ketë lajme të mira për futbollin e Kosovoës”, u shpreh në kushte anonimiteti burimi i gazetës.

FFK-ja dhe Ministria e Sportit do të përdorin si pretekst aplikimin e vitit 1993, sikurse që bëri Gjibraltari.

Kjo e fundit u pranua në UEFA, edhe përkundër faktit se nuk plotëson kushtin për të cilin Kosova vazhdon ta vuaj izolimin: Të qenit anëtare e Kombeve të Bashkuara.
Gjithsesi, Gjibraltari aplikoi për pranim në UEFA në vitin 2000, një vit para se të ndryshoheshin rregullat dhe të vendosej rregulli që një vend anëtar i UEFA-s duhet të jetë edhe anëtar i Kombeve të Bashkuara.

Gjibraltari vitin e kaluar shfrytëzoi Gjykatën e Arbitrazhit Sportiv për t’u bërë pjesë e shtëpisë më të madhe të futbollit evropian.
Një rrugë të tillë mund ta ndjek edhe Kosova, gjithnjë falë aplikimit të para 20 viteve.

http://www.gazetaexpress.com/sport/...e-pranimit-te-kosoves-ne-uefa-dhe-fifa-56440/

Also das Vorgehen geht so:

Am kommenden Mittwoch dem 05. November 2014 treffen sich der Sport- und Kulturminister Memli Krasniqi und der Präsident des kosovarischen Fussballverbandes mit dem FIFA-Chef Sepp Blatter. Nach diesem Treffen wird man einen erneuten Antrag zur Aufnahme in die FIFA und UEFA stellen, nachdem ein vorheriger Versuch vor einigen Jahren bereits gescheitert war.

Anders könnte es diesmal kommen, weil die kosovarische Seite ein Dossier vorlegen wird, dass einen Aufnahmeantrag des Kosovo in die FIFA/UEFA aus dem Jahre 1993 zeigt, das Jahr, an dem der kosovarische Sport bereits unabhängiger von Jugoslawien bzw. Serbien wurde. Die Zeitung soll über Quellen aus dem Sportministerium, die verlauten lassen, dass dieser Antrag aus 1993 der Schlüssel zur Aufnahme sein wird. Ein Beispiel, dass an dieser Stelle genannt werden soll, ist Gibraltar. Diese haben den Aufnahmeantrag im Jahr 2000 gestellt, also sogar ein Jahr nachdem die FIFA/UEFA-Statuten geändert wurden und eine Mitgliedschaft in den Vereinten Nationen voraussetzten. Gibraltar wendete sich daraufhin 2013 an den Internationalen Sportgerichtshof und erzwang sich so die Aufnahme in die FIFA und UEFA.

Guter Schachzug der Repulik Kosovo! Hoffen wir auf einen Erfolg! :tu:

Kosovos Zauberformel für die Aufnahme in die FIFA und UEFA

Gazeta Express ju sjell pretekstin me të cilin Federata e Futbollit të Kosovës do të bëhet pjesë e UEFA-s dhe FIFA-s.

Po priten lajme të mira për futbollin kosovar. Kreu i Federatës së Futbollit të Kosovës, Fadil Vokrri, bashkë me Ministrin e Sportit, Memli Krasniqi, më 5 nëntor do të takohen me presidentin e FIFA-s, Sepp Blatter. E, pas këtij takimi, federata bashkë me ndihmën e Ministrisë së Sportit pritet të riaplikojë për pranim në UEFA e FIFA.

Për dallim nga hera e kaluar, kësaj radhe do të jetë më ndryshe. FFK-ja në dosjen e saj do të fusë edhe dokumentet e aplikimit të para mëse 20 vjetësh.
Në vitin 1993, pas pavarësimit të sportit kosovar, federata e atëhershme e futbollit kishte aplikuar për pranim në federatën evropiane të këtij sporti.
Sejdi Mërkoja, ish-sekretar i FFK-së në vitet 1991-94, i dorëzoi federatës dokumentet e aplikimit të asaj kohe.

Burime të Gazetës Express brenda Ministrisë së Sportit bëjnë me dije se këto dokumente pritet të jenë çelësi i pranimit të Kosovës në UEFA e FIFA.
“Në periudhën në vijim pritet të ketë lajme të mira për futbollin e Kosovoës”, u shpreh në kushte anonimiteti burimi i gazetës.

FFK-ja dhe Ministria e Sportit do të përdorin si pretekst aplikimin e vitit 1993, sikurse që bëri Gjibraltari.

Kjo e fundit u pranua në UEFA, edhe përkundër faktit se nuk plotëson kushtin për të cilin Kosova vazhdon ta vuaj izolimin: Të qenit anëtare e Kombeve të Bashkuara.
Gjithsesi, Gjibraltari aplikoi për pranim në UEFA në vitin 2000, një vit para se të ndryshoheshin rregullat dhe të vendosej rregulli që një vend anëtar i UEFA-s duhet të jetë edhe anëtar i Kombeve të Bashkuara.

Gjibraltari vitin e kaluar shfrytëzoi Gjykatën e Arbitrazhit Sportiv për t’u bërë pjesë e shtëpisë më të madhe të futbollit evropian.
Një rrugë të tillë mund ta ndjek edhe Kosova, gjithnjë falë aplikimit të para 20 viteve.

Ekskluzive: Ja formula e pranimit të Kosovës në UEFA dhe FIFA - Lajmet e fundit nga sporti - GazetaExpress

Also das Vorgehen geht so:

Am kommenden Mittwoch dem 05. November 2014 treffen sich der Sport- und Kulturminister Memli Krasniqi und der Präsident des kosovarischen Fussballverbandes mit dem FIFA-Chef Sepp Blatter. Nach diesem Treffen wird man einen erneuten Antrag zur Aufnahme in die FIFA und UEFA stellen, nachdem ein vorheriger Versuch vor einigen Jahren bereits gescheitert war.

Anders könnte es diesmal kommen, weil die kosovarische Seite ein Dossier vorlegen wird, dass einen Aufnahmeantrag des Kosovo in die FIFA/UEFA aus dem Jahre 1993 zeigt, das Jahr, an dem der kosovarische Sport bereits unabhängiger von Jugoslawien bzw. Serbien wurde. Die Zeitung soll über Quellen aus dem Sportministerium, die verlauten lassen, dass dieser Antrag aus 1993 der Schlüssel zur Aufnahme sein wird. Ein Beispiel, dass an dieser Stelle genannt werden soll, ist Gibraltar. Diese haben den Aufnahmeantrag im Jahr 2000 gestellt, also sogar ein Jahr nachdem die FIFA/UEFA-Statuten geändert wurden und eine Mitgliedschaft in den Vereinten Nationen voraussetzten. Gibraltar wendete sich daraufhin 2013 an den Internationalen Sportgerichtshof und erzwang sich so die Aufnahme in die FIFA und UEFA.

Guter Schachzug der Repulik Kosovo! Hoffen wir auf einen Erfolg! :tu:

So ne ähnliche formel wie der bundesrat in der schweiz gewählt wird. 2+3+2 die formel und kosovo ist fifa mitglied.

Zyrtare: Rashica transferohet në Vitesse

zyrtare-rashica-transferohet-n-euml-vitesse_hd.jpg

Futbollisti i talentuar nga Vushtrria, Milot Rashica, është pjesë e skuadrës holandeze Vitesse dhe do të nënshkruajë kontratë për dy vite e gjysmë.
“Kur te kthehem nga Kombëtarja do të nënshkruaj kontratë me ekipin nga Holanda, Vitesse, pasi gjithçka është kryer dhe ka mbetur vetëm nënshkrimi”, është shprehur shumë shkurt Rashica për SportPlus.

Ndërkaq për detajet tjera, gazeta e ka kontaktuar babain e futbollistit, Nexhmedin Rashica, i cili ka theksuar se është shumë i kënaqur që djali i tij, do të jetë pjesë e një skuadre të njohur holandeze.

“Miloti do të nënshkruaj kontratë për dy vite e gjysmë me ekipin nga Holanda, Vitesse. Ai ka qenë tri javë në prova me ekipin e dytë, e pastaj duke e parë talentin e tij, e kanë dërguar edhe dy javë të tjera në ekipin e parë dhe më pas është arritur marrëveshja”.

“Jam shumë i kënaqur që Miloti ka kaluar me suksese të gjitha provat që i ka pasur dhe tani karriera e tij mund të jetë shumë e suksesshme. Nënshkrimi mbi kontratë do ta firmos pasi të kthehet në Holandë pasi aktualisht është me Kombëtaren e Shqipërisë U-19”, ka thënë Nexhmedin Rashica.

© telegrafi.com

Das 18-Jährige Talent, Milot Rashica, wechselt vom kosovarischen Erstligisten Llamkos Kosova in die niederländische Eredivisie zu Vitesse Arnheim.

FIFA i kërkoi UEFA-s të ndërrojë statutin për Kosovën

a41d206_o.jpg

FIFA kërkon nga UEFA të ndërrohet neni i statutit që ka të bëjë me pranimin e anëtarëve të rinj, e që në rast se do të ndodhte do të përfitonte vetëm Kosova. Zyrtarë të FFK-së thonë se kjo kërkesë e FIFA-s për UEFA-n është e lidhur edhe me presionin që po bën vazhdimisht Kosova

Shtëpia Botërore e Futbollit (FIFA) i ka kërkuar disa herë Shtëpisë Evropiane (UEFA) të harmonizojë statutin e saj. Por, UEFA kategorikisht është kundër ndryshimit të statutit të saj, sidomos nenit që po pengon anëtarësimin e Kosovës, tregon sekretari i përgjithshëm i Federatës së Futbollit të Kosovës (FFK), Eroll Salihu.

Me këtë statut të UEFA-s, FFK-ja nuk mund të pranohet, meqë Kosova nuk është anëtare e Organizatës së Kombeve të Bashkuara (OKB).

Një nen në statutin e UEFA-s, pak a shumë, thotë kështu: "Anëtarësimi në UEFA është i hapur për të gjitha federatat kombëtare të futbollit, të cilat ndodhen në kontinentin e Evropës dhe vijnë nga një shtet i njohur nga Kombet e Bashkuara".

Sipas Salihut, UEFA ka frikë të ndryshojë këtë nen, meqë pas pranimit të Kosovës do të mund të shfrytëzohej si precedent nga vendet tjera ta panjohura nga OKB-ja.

Ditë më parë, kreu i FIFA-s, Sepp Blatter, u tregoi qartë zyrtarëve kosovarë se fillimisht duhet të kërkojnë pranimin në UEFA, më pas në FIFA.

Në Federatën e Futbollit të Kosovës thonë se kërkesa e FIFA-s drejtuar UEFA-s, lidhet drejtpërdrejt me rastin e Kosovës. Zyrtarë të FFK-së nuk shohin arsye për frikë nga UEFA, meqë si rasti i Kosovës nuk ka në botë.

"FIFA disa herë i ka bërë thirrje UEFA-s që neni 10 i statutit të harmonizohet, pasi ai nen ligjërisht nuk është i interpretuar mirë. UEFA ka frikë se mund të përdoret si precedent, sepse shtetet e ndryshme mund të synojnë anëtarësimin. Rasti ynë lidhet me këtë nen.

FIFA është në dijeni të këtij defekti, por kërkesa nuk ka pasur sukses. Sigurisht se ka pasur ndikim rasti ynë, që FIFA i ka kërkuar UEFA-s të harmonizojë statutin. Në rast se UEFA do të ndryshonte statutin, vetëm Kosova do të përfitonte, pasi të tjerat janë larg këtij procesi në të cilin jemi ne, kur dihet se ne jemi shtet i pavarur dhe jemi të njohur nga 108 shtete", ka thënë sekretari i përgjithshëm i FFK-së, Salihu.

Sido që të jetë, FFK-ja po përgatit gjithë dokumentacionin për aplikim paralel në UEFA dhe FIFA. Kjo do të bëhet për pak ditë.
Për këtë veprim, zyrtarët kosovarë njoftuan edhe Blatterin në takimin që patën me të ditë më parë në Zuerich.

(Artikullin e plotë mund ta lexoni në numrin e sotëm të Kohës Ditore).

© KOHA.net

Die FIFA fordert von der UEFA, dass die Bedingungen für einen Beitritt in die UEFA geändert werden, somit eine Änderung in den Statuten. Somit soll es Kosovo ermöglicht werden der UEFA beizutreten, um somit auch FIFA-Mitglied zu werden.

Bisher zeigte die UEFA dazu noch keine Reaktion, doch der kosovarische Fußballverband FFK bereitet mehrere Dokumente vor, um parallel zur FIFA bei der UEFA die Gespräche über eine Mitgliedschaft zu beginnen.

Zurück
Oben