Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren
  • Friedliche Feiertage, egal was Ihr feiert, wünscht Euch
    Euer Balkanforum-Team

66 Jahre Genozid an Cam-Albanern

• Ersteller Ersteller Fan Noli
  • Erstellt am Erstellt am
Deshalb darfst du gerne über die nicht belegten Aussagen hinwegsehen, so mache ich das ja mit allem was du über die Camen gepostet hast, da du ja auch keine vertrauenwürdige und schon garnicht neutrale Quelle bist.

Erzähl mir doch mal, wieso es nicht möglich ist, dass die Camen heute in ihre Heimat zurückkehren können.

Er hat auf keinster Weise Recht, seine Ausweichungsversuche tragen null zur Diskussion bei.
Außerdem das Thema Pontier hat hier null zu suchen, wenn er mit uns über die Camen reden will dann soll er sich auch daran halten.

Athina: Çështja çame nuk ekziston. Lëvizja Çame: Fajet i ka Shpëtim Idrizi

Lëvizja Çame në një deklaratë për mediat ka reaguar në lidhje me deklarata e MPJ-së greke e cila ka thënë se “çështja çame nuk ekziston”. Komuniteti çam ka fajësuar dhe ka lëshuar akuza të ashpra ndaj kreut të PDIU-së, Shpëtim Idrizi, për deklaratat që ka lëshuar Ministria e Jashtme Greke në lidhje me çamët.

“Idrizi dhe shpura e tij, të vetëshpallurit përfaqësues të Komunitetit Çam, nuk janë referenca të komunitetit tonë. Ne Lëvizja Çame, i kujtojmë zyrtarëve grekë se komuniteti çam është i gjallë dhe më i bashkuar se kurrë në luftën për arritjen e të drejtave të tij. Ndërkohe 300 mijë çamët e Shqipërisë sot janë më të vendosur se kurrë në qëllimin dhe amanetin e tyre historik, ‘ÇAMËRIA ËSHTË E JONA’”.
Në deklaratë thuhet se Avramopulos sfidon sërish shqiptarët çam të kudo ndodhur dhe nxjerr zbuluar pseudo-patriotin Idrizi dhe bashkëpunëtorët e tij.
“Deklarata më e fundit e zëdhënësit të Ministrisë së Jashtme Greke përfundimisht sqaron aludimet dhe pseudo butaforinë që Idrizi ngriti. Në bashkëpunim apo jo, Z. Idrizi trumbetoi “suksesin” e radhës për çështjen çame. Delirit të pakufijtë ju shtua dhe budallallëku i bërë publik nga ky njeri, sipas të cilit me kërkesat e tij publike ndaj Ministrit tonë të Jashtëm përcaktoi fatin dhe suksesin e atij takimi. Sot dëgjojmë deklaratën e përsëritur të Ministrisë së Jashtme Greke se Çështja Çame nuk ekziston. Madje MPJ-ja greke duket sikur tallet dhe nënqesh me pseudo-patriotin Idrizi, duke i kujtuar atij drejtësinë greke”, thuhet në deklaratë.
Lëvizja Çame ndër të tjera ka thënë se, pala greke nuk çudit askënd me qëndrimin e saj dhe kjo sjellje nuk vjen si një e papritur tek ne, pasi ka mbi 70 vite që dëgjojmë dhe provojmë në kurrizin tonë provokime të tilla.
“Fatkeqësia jonë ndodhet gjetkë, në lidershipin e vet-shpallur të PDIU-së, i cili ka devijuar totalisht nga misioni dhe mandati i tij për përfaqësimin e komunitetit Çam. Ishte një flluske sapuni premtimi i Z. Idrizi për studion ligjore imagjinare që po merret me “çështjen çame. Andaj me sa duket MPJ-ja greke e fton tashme Z. Idrizi t’i drejtohet drejtësisë greke dhe asaj europiane, pasi ne me shume se 3 vite pushtet duhet të ishte i gatshëm për ta nisur këtë proces ligjor”, thuhet në deklaratë.
Lëvizja Çame thekson se dorëheqja e Idrizit nuk i vlen më askujt. “Dëmi që ai ka bërë çështjes me devijimin e saj dhe humbjen e kohës në më shumë se tre vite është i pashlyeshëm. Shkëmbimi i çështjes me drejtori matrapazësh është sabotimi dhe diskreditimi më i madh i mundshëm që mund ti bëhet komunitetit çam të kudondodhur”.
Athina: Çështja çame nuk ekziston, këtë e dinë edhe autoritet shqiptare
Ministrisë së Jashtme greke nëpërmjet një deklarate ka thënë se, nuk ekziston çështja çame. Kjo deklaratë zyrtare është përcjellë sot nëpërmjet zëdhënësit të saj, Gregori Delavekuras.
“ Kushdo mendon se ka ndonjë një problem mund t’i adresohet drejtësisë greke,”- kështu është përgjigjja e kësaj ministrie. Madje sipas kësaj ministrie Avramoupolos ia ka bërë të qartë edhe autoriteteve shqiptare. “Z. Avramopulos e bëri të qartë që nga fillimi i bisedimeve se në Greqi nuk eksitojnë çështje të tilla; çështje e territoreve etnike dhe në qoftë se dikush e konsideron atë një problem mund të adresohet tek gjykata greke”- ka thënë Delavekuras.
Ky është reagimi i dytë i fortë nga Athina zyrtare pas deklaratës së ministrit të Jashtëm i Greqisë Dimitris Avramopoulos i cili tha se qëndrimet e Berishës për Shqipërinë e madhe ishin të papranueshme. Ministri Jashtëm grek, Dhimitris Avramopullos, tregoi për median greke në datë 4 dhjetor arsyet se përse anuloi vizitën e tij në Tiranë në Ditën e Pvarsisë. Avramopullos ka zbuluar se i ka kërkuar që një ditë përpara vizitës së tij në Tiranë, kryeministrit Berisha, që të tërheqë deklaratat e bëra mbi ‘Shqipërinë Etnike’, duke thënë se deklarata u tërhoq, por me vonesë, pas festave të 28 nëntorit. Sipas kryediplomatit grek, Tirana e mori mesazhin e qartë, duke shtuar se rëndësi të veçantë ka edhe paralajmërimi i rreptë që KE-ja i ka bërë Shqipërisë për këtë çështje. Avramopullos, ka deklaruar gjithashtu se, Greqia do të jetë faktor stabilizues në rajon, por menaxhimi i problemeve që lindën me Shqipërinë është një tjetër sfidë e Greqisë, pasi nuk është një fqinj i lehtë për tu menaxhuar.

Athina: shtja ame nuk ekziston. Lvizja ame: Fajet i ka Shptim Idrizi | Shekulli Online

PDIU: Greqia të kërkojë falje, çështja çame tashmë edhe politike

Pas deklaratave “tendencioze” të Ministrisë së Jashtme greke, ku theksoi se çështja çame nuk ekziston, reagoi PDIU-ja, duke ju kundërpërgjigjur se kjo çështje tashmë ka hyrë në agjendat e bisedimeve mes dy shteteve dhe përveç se është ligjore është edhe politike.
“Kjo gjë konfirmon dy qëndrimet e qarta të PDIU-së. E para, që çështja çame tashmë ka hyrë ne agjendat e bisedimeve mes dy shteteve dhe do të jetë gjithnjë në tavolinën e bisedimeve.”
Në vijimit të deklaratës, PDIU kujtoi se Greqia ka bërë një prej gjenocideve më të përgjakshme në histori, dhe për këtë duket të kërkojnë falje publike.
“Dhe e dyta, konfirmon edhe një herë frikën e Greqisë për të pranuar se është përgjegjëse për një prej gjenocideve më të përgjakshme në histori. PDIU i kujton zotit Delavekouras se çështja çame nuk është vetëm një çështje ligjore që i takon të gjejë zgjidhje në gjykatë, por në radhë të parë është çështje politike, që i takon të zgjidhet mes dy shteteve. Dhe së dyti është një çështje njerëzore, ku Greqia së pari duhet të kërkojë një falje publike për masakrën e kryer nga ushtritë zerviste dhe të lejojë qindra mijëra pjesëtarët e komunitetit çam që të mund të shohin shtëpitë e tyre dhe të vendosin lule mbi varret e të parëve të tyre”, thuhet në njoftimin për shtyp të PDIU-së.
Athina: Çështja çame nuk ekziston, këtë e dinë edhe autoritet shqiptare
Ministrisë së Jashtme greke nëpërmjet një deklarate ka thënë se, nuk ekziston çështja çame. Kjo deklaratë zyrtare është përcjellë sot nëpërmjet zëdhënësit të saj, Gregori Delavekuras.
“ Kushdo mendon se ka ndonjë një problem mund t’i adresohet drejtësisë greke,”- kështu është përgjigjja e kësaj ministrie. Madje sipas kësaj ministrie Avramoupolos ia ka bërë të qartë edhe autoriteteve shqiptare. “Z. Avramopulos e bëri të qartë që nga fillimi i bisedimeve se në Greqi nuk eksitojnë çështje të tilla; çështje e territoreve etnike dhe në qoftë se dikush e konsideron atë një problem mund të adresohet tek gjykata greke”- ka thënë Delavekuras.

PDIU: Greqia t krkoj falje, shtja ame tashm edhe politike | Shekulli Online

Er hat auf keinster Weise Recht, seine Ausweichungsversuche tragen null zur Diskussion bei.
Außerdem das Thema Pontier hat hier null zu suchen, wenn er mit uns über die Camen reden will dann soll er sich auch daran halten.

Immer wenn das Popöchen brennt, wird man gerne und besonders restriktiv..........normales Verhalten unterlegener "Gegenargumentation".

Ja genau, ich bin so verwirrt:haha:
Hier gehts nicht um die Pontier sondern um die Camen ihr Idioten::lol:

Naja, wenn ihr wirklich so blöd seid und den Zusammenhang zwischen den Camen und den Pontiern nicht erkennt und dies für ein Ausweichmanöver haltet, dann ist euch einfach nicht mehr zu helfen und tatsächlich jede Diskussion mit euch unnötig.

Mein Problem ist, dass ich die absolut schwachsinnige Frage von Adem nicht verstehen kann und ihm eine extrem zurückgebliebene Denkweise unterstellen muss. Meine Frage war eine Chance für ihn mir seine Denkweise näher zu bringen auf eine einfache und direkte Art. Ein Ausweichen zeigt mir nur, dass ich eher Recht habe, und hier einige mit gewissen Komplexen zu kämpfen haben.

Meinen Standpunkt zu den Camen habe ich bereits klar gemacht. Kriegsverbrecher, die andere Völker ausrotten wollten und mehrere Dörfer ausgelöscht haben, haben weder ein Recht auf Gedenken noch auf Rückkehr. Der albanische Staat sollte sich schämen die Verbrechen der Albaner im 2. Weltkrieg zu leugnen und sich stattdessen auch noch als Opfer darzustellen, wenn die Albaner doch die Hauptverantwortlichen für die Verschleepung und Ermordung der Juden in Griechenland und Serbien verantwortlich gewesen sind. Die Darstellung der Camen als Opfer im 2. Weltkrieg ist eine Schande in der heutigen albanischen Gesellschaft.

Ich habe dazu keine einzige Information von euch bekommen, die diese Sichtweise auch nur im geringsten Beeinflussen konnte. Die Verbrechen der Camen gegen die christliche Bevölkerung im Nordepirus sowohl an Griechen und an Albanern führt dazu, dass sie jeden Anspruch auf Rückkehr und Gedenken verloren haben, alles andere ist menschenverachtend.

Zurück
Oben