xhandari
nga JUGU per VERI
Vojo Kushi
Lindi në Shkodër në vitin 1918,
gjatë Luftës së Dytë Botërore ishte komandant i njësive* guerile
në mbarë Shqipërinë.
U vra nga italianët më 7 tetor të vitit 1942, ne Tirane.
Duke luftuar trimi Vojo(psojdonym ,,Tarzani,,- prej trupit atletik) me shoket e tij... pan per her te pare
Tank(Mt.). Ne situaten e humbjes, vojo vrapoj drejt Tank-ut, shkrepi Granaten, hapi kapakun dhe hodhi Granaten dhe Tank-un ne ere. U vra nga shperthimi! Ngriti moralin dhe Forcen e ushtarve m'bas tij!!!!!
Enveri e shpalli Hero i Popullit.
Por edhe Misto Mamen e shpalli Enveri Hero i popullit... por babi im ka then gjithmone e kane vrar duke ber shurren ne nje qoshe! hehe ishte puna qe te dilshin sa me shume ,,Hero-Partizan,, qet thot milet uuuuuuuhhh sa trima jan kta partizanet/Komunistet/Envernistet
Das Bild ist von Sali Shijaku. lebt in Tirana
Also Wenn Ihr mich fragt wer die waren helden waren dann eher die
*= (4 veta )
Falemderit Tung!
Lindi në Shkodër në vitin 1918,
gjatë Luftës së Dytë Botërore ishte komandant i njësive* guerile
në mbarë Shqipërinë.
U vra nga italianët më 7 tetor të vitit 1942, ne Tirane.
Duke luftuar trimi Vojo(psojdonym ,,Tarzani,,- prej trupit atletik) me shoket e tij... pan per her te pare
Tank(Mt.). Ne situaten e humbjes, vojo vrapoj drejt Tank-ut, shkrepi Granaten, hapi kapakun dhe hodhi Granaten dhe Tank-un ne ere. U vra nga shperthimi! Ngriti moralin dhe Forcen e ushtarve m'bas tij!!!!!
Enveri e shpalli Hero i Popullit.
Por edhe Misto Mamen e shpalli Enveri Hero i popullit... por babi im ka then gjithmone e kane vrar duke ber shurren ne nje qoshe! hehe ishte puna qe te dilshin sa me shume ,,Hero-Partizan,, qet thot milet uuuuuuuhhh sa trima jan kta partizanet/Komunistet/Envernistet
Das Bild ist von Sali Shijaku. lebt in Tirana
Also Wenn Ihr mich fragt wer die waren helden waren dann eher die
*= (4 veta )
Falemderit Tung!