Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Auf was sind die Kroaten eigendlich so extrem Stolz?

BalkanSurfer schrieb:
vidila je cak i u knjigama u meduvremenu dozvoljeno care kada se koristi kao klasicni dialekt. isto kao sto je cak i "lipo" umjesto lijepo dozvoljeno jer je to dialekt dalmatinaca. ;)
samo ovo sto ovde neki pisu nema veze da dialektima nego sa tim da nikad nisu culi za rijec "gramatika". klasicni primjer "nekurci" od nase kulturne SerbianPG.

razmes? ^^

u knjigama da - ali administrativno ne

sigurno da hoce pisac svoje misli da opisuje svojim recima i za citaoca je i sigrno zanimljivie. to kao kad svajcarci pisu, nema gramatike a jednostavno i oni pisu kako ga izgovaraju, no drzavni jezik je opet nemacki...

a mozda je mala iz okoline leskovca pa i nezna za vise padeza
primer za njih - "on bio u nis" umesto "on bio u nisu" :lol:

ali je bitno da sam te razumeo, sta si hteo reci :wink:

BalkanSurfer schrieb:
vidila je cak i u knjigama u meduvremenu dozvoljeno care kada se koristi kao klasicni dialekt. isto kao sto je cak i "lipo" umjesto lijepo dozvoljeno jer je to dialekt dalmatinaca. ;)
samo ovo sto ovde neki pisu nema veze da dialektima nego sa tim da nikad nisu culi za rijec "gramatika". klasicni primjer "nekurci" od nase kulturne SerbianPG.

razmes? ^^

VIDELA SAM JA DA STE VI STOKE! ...dali je ovo sad gramaticki izpravno profesore seronja!

SerbianPG schrieb:
VIDELA SAM JA DA STE VI STOKE! ...dali je ovo sad gramaticki izpravno profesore seronja!

pitanje je na koga mislis sa VI - ako balkansurfera persiras onda je neispravno. ako slucajno mislis na mene i na njega onda je praviljno - nego jedino me iritira o kojoj mnozini/osobe se radi, koju pokusavas da vredjas?! :roll: :wink:

Die Schönen Städte an der Adria sind von den Italiener geschaffen

Nein da liegst du falsch diese Städte wurden von den Illyriern wie Z.b. den Dalmaten, Istrier, Libonia usw. erschaffen. Ihre namen und bedeutungen kann nur die Nachfahren der Illyrier übersetzen :wink: :!:

Und außerdem finde ich das Kroatien eines der Schönsten Länder ist. Außerden können sie stolz sein, dass sie die Kravata erfunden haben. Und auf Marko Pollo. Und nicht zu vergessen ein paar kroaten haben auch Dalmatinische vorfahren und auf die können die auch stolz sein. Ich persönlich finde die Menschen und das Land sehr sympathisch

Secondos schrieb:
SerbianPG schrieb:

pitanje je na koga mislis sa VI - ako balkansurfera persiras onda je neispravno. ako slucajno mislis na mene i na njega onda je praviljno - nego jedino me iritira o kojoj mnozini/osobe se radi, koju pokusavas da vredjas?! :roll: :wink:

smaras brate! cudno da se zakacim stalno sa istim osobama ....

Zurück
Oben