Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Basketball-Europameisterschaft 2013

Junuz_Đipalo;3857379 schrieb:
mi smo od 94 bili u konstantnom padu... s draženom je ono nešto otišlo i unatoč nekim zvučnim imenima ništa ozbiljno nismo više napravili... a moglo se... nesposobnost, sebičnost i peh su nas sjebali i srozali nekoć moćnu hrvatsku košarku na samo dno... dok je srbija uz sasvim uobičajne padove (smjena generacije i tako, neke sitne trzavice) imala daleko stabilniju momčad... vama je išla u prilog i vaša pozitivna prgavost, nemate tatko izražen balkanski mentalitet 'goni u kurac', nekako ste, šta znam, bezobrazniji... dok se naši useru čim malo jače vikneš 'bu'... mi evo nakon maletene 20 godina imamo stabilnu momčad, daleko je to još od vrha i varali bi se da bi sada ovo uzeli kao neki pokazatelj jačine u europi... moje osobno mišljenje je da cijeli eurobasket nije na nekom previsokom nivou, ok je, ali ono... razumiš? ovo uljeva neku nadu, nadam se ne lažnu.. ovo nek bude temelj... tu smo se opet domogli neke sredine...

vi doneklen i u klubskoj košarci držite korak... vidi nas... cibona se usmrdila... a kk split, bivša jugoplastika, samo šta se nije ugasila... a ja bi se usudija reć da je to možda najjača košarkaška ekipa europe u 20. stoljeću... pa me vi obisite ako tako ne mislite... žalosno kako nesposobni (i politici podobni) smradovi mogu uništit sport...

ali zbilja, nemaš pojma kako mi je drago opet na vakav način pratit košarkuk, znači nervirat se samo u normalnoj mjeri (žorića san posla više puta u kurac)... ali zadnjih par godina je došlo do toga da san reka neću više gledat... ne zato što samo gledam kad 'valjaju', dapače, nebi navija za hajduk da je tako :lol:, nego šta san se i kod kuće počea svađat s ćaćon (zbog mog jezika kočijaškog) i tako... pa rekoh, ko vam jebe mater, brukajte se i dalje...

Bože zdravlja pa na vas u finalu. i iskreno, da dobijete, nebi me jebalo (kao što bi me recimo jebalo u nogometu ili slično), jer da mi je neko prjie turnira reka potpiši četvrtfinale, ja bi odma potpisa

Potpis.

Oko stanja u hrvatskoj kosarci u zadnjih godina, u Atlanti 96' recimo ste skroz zakazali, ali razloga, koji mi jos uvijek nije sasvim jasan. Nekako kao da je tu pocela serija vasih izgubljenih utakmica. Sve i svako je ocekivao da Kukoc preuzme reprezentaciju, ali covjek je zbog osvajanje NBA-lige bio na kraju svoje snage. Ono sto je zanimljivo, tokom rata stasala je iznimna generacija Rimca i Mulaomerovica, zatim Giriceka i Sesara, Vujcica itd. I pazi zemljace, umjesto da se ti igraci uklope i donesu kvalitetu vise repki, sta se u stvari desava. Vasi najbolji igraci se oprastaju od repke u najboljim godinama. Dino Radja nije zaigrao za reprezentaciju na nekom velikom takmicenju od 1996, covjek koji igra samo za pare, a ne zbog patriotizma. Toni Kukoc ista stvar, mada je on odigra jedno EP u medjuvremenu. Ukratko, vasi najbolji igraci reprezentacije koja je bila medju tri u svijetu, nisu vise zeljeli igrat, pa to ne moze rezultatski podnit ni jedna Amerika a kamoli drzava velicine veceg grada. I nama nije bilo par igraca na zadnjim dva turnirima, pa kako smo prosli? Isto nikako - u najbolju ruku, cist prosjek i nestali sa mape.

Hrvatska je kosarka pala u kvaliteti izemdju ostalog zbog: RATA koji je unistio ili onesposobio veliki dio sportske infrastrukture u podrucju s kojega su dolazili najbolji hrvatski kosarkasi (taj se gubitak osjetio u generaciji Mule i Rimca, ali i kasnije), ORGANIZACIJE koja se raspadom Jugoslavije morala iznova graditi i koju su nazalost ugrabili kojekakvi mufljuzi.

Potpis.

Oko stanja u hrvatskoj kosarci u zadnjih godina, u Atlanti 96' recimo ste skroz zakazali, ali razloga, koji mi jos uvijek nije sasvim jasan. Nekako kao da je tu pocela serija vasih izgubljenih utakmica. Sve i svako je ocekivao da Kukoc preuzme reprezentaciju, ali covjek je zbog osvajanje NBA-lige bio na kraju svoje snage. Ono sto je zanimljivo, tokom rata stasala je iznimna generacija Rimca i Mulaomerovica, zatim Giriceka i Sesara, Vujcica itd. I pazi zemljace, umjesto da se ti igraci uklope i donesu kvalitetu vise repki, sta se u stvari desava. Vasi najbolji igraci se oprastaju od repke u najboljim godinama. Dino Radja nije zaigrao za reprezentaciju na nekom velikom takmicenju od 1996, covjek koji igra samo za pare, a ne zbog patriotizma. Toni Kukoc ista stvar, mada je on odigra jedno EP u medjuvremenu. Ukratko, vasi najbolji igraci reprezentacije koja je bila medju tri u svijetu, nisu vise zeljeli igrat, pa to ne moze rezultatski podnit ni jedna Amerika a kamoli drzava velicine veceg grada. I nama nije bilo par igraca na zadnjim dva turnirima, pa kako smo prosli? Isto nikako - u najbolju ruku, cist prosjek i nestali sa mape.

Hrvatska je kosarka pala u kvaliteti izemdju ostalog zbog: RATA koji je unistio ili onesposobio veliki dio sportske infrastrukture u podrucju s kojega su dolazili najbolji hrvatski kosarkasi (taj se gubitak osjetio u generaciji Mule i Rimca, ali i kasnije), ORGANIZACIJE koja se raspadom Jugoslavije morala iznova graditi i koju su nazalost ugrabili kojekakvi mufljuzi.

evala, baš tako. košarka jest kolektivni sport, ali brutalno ovisi o pojedincima... jedan dobar igrač znači biti ili nebiti. i onda se tako nešto desi ka šta si ti opisa, da najjače karike ne žele igrat za reprezentaciju, nba in je na prvom mistu, novci i ništa drugo. to sada svaka ekipa mora progutat, vidi ovaj ep, nema smradova. dobro, to je politika, visoko su plaćeni, nba im neda, vamo tamo. ali još u ono vrime, od 96 pa nadalje, pa jebemumater... ološ... kukoča san uvik volija, gleda ga prije nego šta je otiša iz benettona u chicago, bija mi je skoro u rangu ka pokojni dražen... ali lik od kad je otiša priko bare sebe očito smatra amerikancem, jebate irud, pa šta se s tin ljudima tamo dešava? ubila ih pusta lova... ja bi te kukavice, šta ne žele igrat za reprezentaciju, javno sramotija pa i oduzeja sve privilegije neke, putovnicu, ma sve... a i onima šta su 'ozljeđeni' prije nekog prvenstva... sramota...

ali realno, dobri smo 'mi'... šaka slovenaca, dvije šake rvata, zera srba, svake prijestupne godine jave se bosanci i makedonci, a nemamo ni infrastrukture, nemamo pametne glave u savezu, dapače, kriminalci i ološ vode kole... a opet znamo daleko 'sposobnijim' pomrsit račune... dišpet neki valjda

Lele da dozivim da cu se sa Junuzom sloziti, svaka ti je na mestu jarane.
Jes ovo EP slabije zbog (Sarenac juce reko 50-ak otkaza igraca) ali za koju godinu
ce opet ostati samo zapisana medalja ako je bude.
Ja bi potpisao da nasi izvade vizu za SP 2014 al sad nek budu cetvrti, ravno zlatu!!!

Lele da dozivim da cu se sa Junuzom sloziti, svaka ti je na mestu jarane.
Jes ovo EP slabije zbog (Sarenac juce reko 50-ak otkaza igraca) ali za koju godinu
ce opet ostati samo zapisana medalja ako je bude.
Ja bi potpisao da nasi izvade vizu za SP 2014 al sad nek budu cetvrti, ravno zlatu!!!

ko bi reko čuda da se dese :lol:

ako sudci budu fer (a toga se upravo najviše i bojim), dobit će te špance. zašto? zato što ima pravde i kaznit će ih Bog štu su takvi cigani-kalkulatori, što nemaju ponosa ni obraza. eto.
još jedno čudo da za vas navijam.
idem da igram loto, danas je svašta moguće :lol:

Junuz_Đipalo;3857440 schrieb:
ko bi reko čuda da se dese :lol:

ako sudci budu fer (a toga se upravo najviše i bojim), dobit će te špance. zašto? zato što ima pravde i kaznit će ih Bog štu su takvi cigani-kalkulatori, što nemaju ponosa ni obraza. eto.
još jedno čudo da za vas navijam.
idem da igram loto, danas je svašta moguće :lol:

covjek koji prica i-kavicu navija sutra za srbiju... svaka cast i ako znam da je to samo pri vrijemeno. :lol:

Ivković: Povrede nam stvaraju velike probleme
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković kazao je da sve što je do sada urađeno na Eurobasketu treba biti zaboravljeno te da preostale raspoložive snage moraju biti usmjerene na trijumf koji garantuje realizaciju postavljenih ciljeva pred polazak u Sloveniju.
Najbolji srpski košarkaši sutra igraju četvrtfinalni meč na Eurobasketu a protivnik će biti osvajač zlatne medalje sa prethodna dva evropska šampionata, selekcija Španije.

"Potrebno je biti realan i koncentrisan, želim da zaboravimo sve do sad urađeno, odnosno da započinjemo novu fazu u kojoj treba pobijediti jednu od preostale tri utakmice na turniru" kazao je Ivković, te dodao:

"Prva je protiv selekcije Španije, izuzetno iskusne ekipe koja je u velikoj prednosti na poziciji na kojoj smo mi najranjiviji i gdje najviše kuburimo sa povredama. Bekovsku liniju Španije čine četiri igrača sa NBA iskustvom, dok je Stefan Marković tek danas ustao iz kreveta i ne može kako treba ni potrčati. Nemanja Nedović jutros je odradio samo mali dio šuterskog treninga."

Uprkos problemima, Ivković se ipak nada najboljem ishodu po njegov tim.

"Trudit ćemo se da uz podršku navijača napravimo čudo, ali ponavljam da nikada nismo bili u ovakvoj situaciji, sa ovako velikim brojem povreda,“ dodao je.

Ivković: Povrede nam stvaraju velike probleme
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković kazao je da sve što je do sada urađeno na Eurobasketu treba biti zaboravljeno te da preostale raspoložive snage moraju biti usmjerene na trijumf koji garantuje realizaciju postavljenih ciljeva pred polazak u Sloveniju.
Najbolji srpski košarkaši sutra igraju četvrtfinalni meč na Eurobasketu a protivnik će biti osvajač zlatne medalje sa prethodna dva evropska šampionata, selekcija Španije.

"Potrebno je biti realan i koncentrisan, želim da zaboravimo sve do sad urađeno, odnosno da započinjemo novu fazu u kojoj treba pobijediti jednu od preostale tri utakmice na turniru" kazao je Ivković, te dodao:

"Prva je protiv selekcije Španije, izuzetno iskusne ekipe koja je u velikoj prednosti na poziciji na kojoj smo mi najranjiviji i gdje najviše kuburimo sa povredama. Bekovsku liniju Španije čine četiri igrača sa NBA iskustvom, dok je Stefan Marković tek danas ustao iz kreveta i ne može kako treba ni potrčati. Nemanja Nedović jutros je odradio samo mali dio šuterskog treninga."

Uprkos problemima, Ivković se ipak nada najboljem ishodu po njegov tim.

"Trudit ćemo se da uz podršku navijača napravimo čudo, ali ponavljam da nikada nismo bili u ovakvoj situaciji, sa ovako velikim brojem povreda,“ dodao je.

das hört sich mal optimistisch an. :rolleyes:

kann der typ mal weniger skeptisch sein. für viele der jungs ist es das spiel des lebens und die sollen sich nicht schon vor dem spiel geschlagen geben. jeder weiß, dass spanien der favorit ist und keiner würde der jungen mannschaft große vorwürwe machen, wenn sie mit -30 baden gehn...

Zurück
Oben