Dinarski-Vuk
Vuk sa Dinare
Junuz_Đipalo;3857379 schrieb:mi smo od 94 bili u konstantnom padu... s draženom je ono nešto otišlo i unatoč nekim zvučnim imenima ništa ozbiljno nismo više napravili... a moglo se... nesposobnost, sebičnost i peh su nas sjebali i srozali nekoć moćnu hrvatsku košarku na samo dno... dok je srbija uz sasvim uobičajne padove (smjena generacije i tako, neke sitne trzavice) imala daleko stabilniju momčad... vama je išla u prilog i vaša pozitivna prgavost, nemate tatko izražen balkanski mentalitet 'goni u kurac', nekako ste, šta znam, bezobrazniji... dok se naši useru čim malo jače vikneš 'bu'... mi evo nakon maletene 20 godina imamo stabilnu momčad, daleko je to još od vrha i varali bi se da bi sada ovo uzeli kao neki pokazatelj jačine u europi... moje osobno mišljenje je da cijeli eurobasket nije na nekom previsokom nivou, ok je, ali ono... razumiš? ovo uljeva neku nadu, nadam se ne lažnu.. ovo nek bude temelj... tu smo se opet domogli neke sredine...
vi doneklen i u klubskoj košarci držite korak... vidi nas... cibona se usmrdila... a kk split, bivša jugoplastika, samo šta se nije ugasila... a ja bi se usudija reć da je to možda najjača košarkaška ekipa europe u 20. stoljeću... pa me vi obisite ako tako ne mislite... žalosno kako nesposobni (i politici podobni) smradovi mogu uništit sport...
ali zbilja, nemaš pojma kako mi je drago opet na vakav način pratit košarkuk, znači nervirat se samo u normalnoj mjeri (žorića san posla više puta u kurac)... ali zadnjih par godina je došlo do toga da san reka neću više gledat... ne zato što samo gledam kad 'valjaju', dapače, nebi navija za hajduk da je tako , nego šta san se i kod kuće počea svađat s ćaćon (zbog mog jezika kočijaškog) i tako... pa rekoh, ko vam jebe mater, brukajte se i dalje...
Bože zdravlja pa na vas u finalu. i iskreno, da dobijete, nebi me jebalo (kao što bi me recimo jebalo u nogometu ili slično), jer da mi je neko prjie turnira reka potpiši četvrtfinale, ja bi odma potpisa
Potpis.
Oko stanja u hrvatskoj kosarci u zadnjih godina, u Atlanti 96' recimo ste skroz zakazali, ali razloga, koji mi jos uvijek nije sasvim jasan. Nekako kao da je tu pocela serija vasih izgubljenih utakmica. Sve i svako je ocekivao da Kukoc preuzme reprezentaciju, ali covjek je zbog osvajanje NBA-lige bio na kraju svoje snage. Ono sto je zanimljivo, tokom rata stasala je iznimna generacija Rimca i Mulaomerovica, zatim Giriceka i Sesara, Vujcica itd. I pazi zemljace, umjesto da se ti igraci uklope i donesu kvalitetu vise repki, sta se u stvari desava. Vasi najbolji igraci se oprastaju od repke u najboljim godinama. Dino Radja nije zaigrao za reprezentaciju na nekom velikom takmicenju od 1996, covjek koji igra samo za pare, a ne zbog patriotizma. Toni Kukoc ista stvar, mada je on odigra jedno EP u medjuvremenu. Ukratko, vasi najbolji igraci reprezentacije koja je bila medju tri u svijetu, nisu vise zeljeli igrat, pa to ne moze rezultatski podnit ni jedna Amerika a kamoli drzava velicine veceg grada. I nama nije bilo par igraca na zadnjim dva turnirima, pa kako smo prosli? Isto nikako - u najbolju ruku, cist prosjek i nestali sa mape.
Hrvatska je kosarka pala u kvaliteti izemdju ostalog zbog: RATA koji je unistio ili onesposobio veliki dio sportske infrastrukture u podrucju s kojega su dolazili najbolji hrvatski kosarkasi (taj se gubitak osjetio u generaciji Mule i Rimca, ali i kasnije), ORGANIZACIJE koja se raspadom Jugoslavije morala iznova graditi i koju su nazalost ugrabili kojekakvi mufljuzi.