Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Beli Orlovi

Sinisa ist so ein Vogel, lässt einer der besten nicht spielen (Tadic)

Pa brate, kako moze da igra Tadic od pocetka kada Stevanovic ima menadzera Ramadanija ? Zasto bi igrao jedan od najkvalitetnijih mladih igraca Evrope koji blista u Evropi i jedan od najboljih igraca Benfike, kada njemu isto nije menadzer Fail ? Stevanovic npr. je izgubio apsolutno svaki duel, nijednom nije imao dva dodira sa loptom kad bi se zatekao na polovini Hrvata, a Radovanovic je jedino znao sa centra da vraca riskantne lopte ionako pogubljenom Brkicu. Ne znam o kome ritmu prica Mihajlovic. Sa Petrovicem i Tadicem sve je to izgledalo mnogo bolje, ali je stiglo prekasno.

Neznam zasto ljudi pljuju po Tijanicu, sto po ko zna koji put reprizira seriju "Bolji zivot" a ne prenosi fudbalske prenose reprezentacije Srbije na RTS. Pa nije ni on lud, zna u cemu ce narod vise uzivati. Ovaj gad Tomislav Karadzic je NEUNISTIV, slicno ko Brano Micunovic U Crnoj Gori! Dobro se tu poklapa izreka " RIBA SMRDI OD GLAVE, A NE OD REPA"

Covjek koji najuri nase najbolje trenere, (Antica, Djukica, Stanojevica) sa kojima smo imali neke rezultate, a nikad nije sam podnio odgovornost, a to je smrad Karadzic i njegova grupa. Sumnjiv nacin na koji igraju igraci, menadzerska spletkarenja, sumnjiv dolazak Mihajlovica, a prije njega i Pizona, a niko nikad da ga pozove na odgovornost.

Gledao sam reprizu utakmice Kolumbija-Bolivija, i pri intoniranju bolivijske himne jedan igrac pjeva iz sve snage i place covjek, lije suze, bez obzira sto vecina njegovih saigraca ne pjeva. E to je patriotizam, a ne ovo sto gosn' Mihajlovic pokusava da uradi, hoce da im na silu nametne to isto, a culo se u petak da vecina i ne zna tekst himne, ocigledan primjer je bas nas kapiten Bane Ivanovic.

Bojkot vec u NS protiv Skotske, neka ih gledaju Tole i Ramadani!

@Baja Jula

Potpis.

Problem je apsolutno sistemske prirode i kao takav moze biti rjesen jedino raskidom sa dugogodisnjim nakaradnim i neodrzivim sistemom. Prije svega vlasnicke strukture klubova, sistema takmicenja, odliva mladih igraca, infrastrukture. Nikakva kratkorocna rijesenja i popravke tu nemogu biti od koristi. Jedino novi sistem postavljen na zdravim osnovama i trzisnoj logici moze dovesti do promjene u samom odnosu prema radu i uspostavljanju novih etickih normi. Neozbiljno je danas u 21 vijeku ocekivati bilo kakvu efikasnost od jednog sportskog sistema u kome je drzava jos uvijek dominantan vlasnik i u kome se sportskim klubovima u sustini upravlja iz centrala politickih stranaka (SPS i ostala govna). U svijetu danas postoje odlicni primjeri uspjesnih sportskih sistema ,liga, takmicenja koji posluju uspjesno i profitabilno,topla voda je odavno otkrivena. Ali koliko je moguce i izvodljivo u jednom drustvu kao sto je Srbija danas uspostaviti jedan uspjesan sistem u bilo cemu a pogotovo sportu.

Neradi se o tome da ne postoji rijesenje ili da Srbija nema potencijal za tako nesto. Sustina je u tome da postojeci sistem apsolutno odgovara odredjenim faktorima koji na takvom sistem decenijama parazitiraju i kojima nije u interesu da se takvo stanje ikada promjeni na bolje. Takav sistem je osnovni uslov njihove egzistencije i oni nece seci granu na kojoj sjede.

Dobro si pogodio situaciju !

Pises o "trzisnoj logici", ja bi jos dodao , potrebna je i "demokratska logika".
Se pitamo zasto jedna drzavna institucija, kao sta je FSS, stoji iznad Drzave ?
U jednoj modernoj demokratskoj drzavi jedna drzavna institucaja mora raditi
u skladu sa zakonima po demokratskim principu. Tu sad postoji javni interes
da te razne Institucije i takva organizacija kao sta je FSS rade za korist naroda.
Vec duze vreme, ogromna vecina naroda nija zadovoljna sa radom te institucije.
Sa druge strane postoji jedna sakica ljudi koja kontrolise FSS i koja ocigledno
ne radi u korist gradjana vec za svoju licnu korist. A uticaj naroda na sve to
jednostavno ne postoji. Moze se reci, da se ta situacija pretvorila u jedan politicki
problem i da je sada politika na potezu da resi....

Pozdrav
Baba

Kolarov: Najviše boli što će i za 10 godina neko da mi kaže "Ti si onaj što je pogrešio u Zagrebu"

Nisam oka sklopio - priznao je Nastasić. Mnogo više od poraza od Hrvatske me boli što smo ostali bez šansi da odemo na SP - kaže Đuričić

http://www.rts.rs/page/sport/sr/sto...olarov:+Previše+boli+greška+sa+Maksimira.html

Mislim da je glupo proglasiti Kolarova za glavnog krivca. Greske odbrane su normalna stvar, posebno kada srednji red ne funkcionise i kada je teziste igre na odbrani od napada od protivnika. Da li neko zaista ocekuje da odbrana iz utakmice u utakmicu ne napravi nijednu gresku? Na pet utakmica u ovim kvalifikacijama nismo postigli gol, a sada Kolarov treba da bude krivac za neuspjeh? Tim koji nije sposoban da iz utakmice u utakmicu stvori 4-5 izglednih prilika i da bar dvije realizuje ne moze ocekivati plasman na EP i SP. Nasem fudbalu je neophodna totalna reforma, a reprezentaciji ozbiljan selektor sa rezultatima koji nece sluziti ni Karadzicu, ni menadzerima. Mislim da je svakom jasno da je srednji red rak rana naseg fudbala i da bez reorganizovanja tog djela tima mi nemamo sanse za bilo kakav ozbiljniji rezultat.

Nikada individualac ne moze da bude glavni krivac, realno, medjutim, cinjenica je da je ta greska dovela do prvog gola, tako da su mnogi, pa i ja, bili ljuti na njega. Nije mi jasno da svi ti nasi vrhunski odbrambeni igraci (ne samo oni) koji vrede vise miliona, u njihovim klubovima igraju besprekorno, ali kad se dohvate reprezentacije, sve ode u pm.. Ne mislim sada samo na zadnju utakmicu, na Kolarova i na Brkica, nekako je oduvek tako u nasem fudbalu. Znam da su oni u njihovim klubovima uigrani, nasli se u tom sistemu, ali takve greske kroz istoriju ne vidim na primer u nemackoj reprezentaciji u toj meri..

Kuzmanović povređen ili uvređen?

Fudbaler Intera Zdravko Kuzmanović napustio je u subotu pripreme reprezentaciju Srbije u Staroj Pazovi, a kao razlog navodi se povreda.

Kuzmanovi

Boze, boze. Nazalost, ovaj nas brod "Srbija" koji uveliko tone prvo napustaju clanovi posade (Vidic je na vrijeme napustio), a misevi ce izgleda ostati do kraja (Karadzic i ekipa). Oni ovaj brod mogu napustiti samo ako ih neko motkom otjera.

@Singidinum

.Nije mi jasno da svi ti nasi vrhunski odbrambeni igraci (ne samo oni) koji vrede vise miliona

Upravu si. Pa upravo Vidic sluzi kao najbolji primjer nase tuzne proslosti. Vidic otima loptu protiv Slovenije napadacu i hoce da puca penal prvi put u karijeri ,promasuje, igra neshvatljivo rukom protiv
njemaca, okrece se kao balerina za drugi gol Australije. Takve stvari mu se u Unitedu nisu desavale dvije godine zaredom, a u reprezentaciji neznaju svi oni odigrati tri utakmice zaredom kako treba.

no para no competition ...

ali ne znam zasto je to samo u fudbalu tako ...
u kosarci smo sa jednom prosecnom ekipom izbacili velesilu spaniju ...
a u fudbalu gubimo od makedoniju, estoniju, itd ....

@Vuce
Za Kuzmanovica se isto spekulise da zapravo nije bio povredjen... nista novo u fudbalskoj reprezentaciji. Lepo je opisao nas mentalitet u nacinalnom timu onaj nesrecni Klemente..i njega bih sada radije gledao nego Mihu.

@dekko
Seti se kosarkaske repke, punu NBA zvezda, koja je posle osvajanje svetske titule, godinama nakon toga otisla u tri lepe, nemoj da se secamo onog evropskog sampionata u Srbiji, kada smo realno trebali da razbijemo sve, ali sipak se desio...dok se nisu pojavili upravo ti mladi koji su iznenadili Spaniju.

Zurück
Oben