solang tole da is... kannst alles knicken...
wenn ich seh wie die u20 gg ungarn gefighted hat.. oda u21 gg spanien vor kurzem....
ein kostic ein rajkovic ein causic ein milinkovic savic.... alles a elf...
Sporo, sporije, Srbija. Tako se moze opisati nas fudbal, kao da smo tek uveli fudbal u zemlji.
Reprezentacija na momente cak i odigra solidnu partiju, ali tradicionalno neefiksna sa takodje tradicionalnim rupama u odbrani. Mozemo da pljujemo po treneru i igracima i tako svaki put (dosta puta opravdano). Ali mi nemamo nikakv kontinuitet u radu, mjenjamo selektore, reprezentativce i postavku igre na tromjesecnom nivou.
Ako je ovaj Curcic sada selektor treba mu dati sansu ovaj i sledeci ciklus. Treba praviti tim za kvalifikacije za sledece SP, ali samo neki kontinuitet da imamo. Ja vise ne umjem ni da nabrojim sve nase selektore u poslednjih 10 godina.
Inace, problem je kod nas u individualnoj percepciji fudbalske igre. Nasi igraci igraju fudbal iz osamdesetih godina. Umjesto odmah da predaju loptu, oni ne samo da prave jedan nego tri koraka vise, protivniku daju sansu da ih blokiraju pa izgleda uvjek da se nas igrac sam nadje izmedju trojice, a cesto cetvorice protivnika. Dakle, naucite brzo misliti, brzo vidjeti svog igraca i iz prve, dakle IZ PRVE, mu dodati loptu i tako nastaviti.