Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Beli Orlovi

Sa trojicom u odbrani protiv Iraca, ne daj Bože.

Fora je sada u tome, sto vise nema skoro ni jedne reprezentacije, koje su takoreci "kante za nabijanje", to pripada proslim vrijemenima. Ovo Evropsko Prvenstvo je pravi dokaz, kada recimo jedna favorizirana Francuska kao domacin po imenima jaca od Rumuna bar za tri klase a jedva ih dobise. Ista prica sa Svicarskom i Albanijom. Nadam se da nece kod nas prevladati mentaliet sa "pola gasa", osim ruku na srce, ako ti protivnik nije bas fudbalski patuljak poput San Marina ili Gibraltara, vjerovatno i Lichtensteina. Cak i Farska Ostrva sad mogu da uzmu po neki bod, teze naravno, ali ocigledno se sve cesce dogadja.

Fudbal je danas surov sto se konkurencije tice, pogotovo kada govorimo o reprezentacijama. Igra se stalno tvrdo, ako neka ekipa nema talenat, ona to nadoknadi zalaganjem i taktikom, tj. defanzivnom igrom. Nema vise mjesta kao prije za virtuoze u fudbalu poput onih iz osamdesetih i devedesetih godina. Jednostavno igra se promjenila i ne daje prostora vise fudbalu da se utakmice rjesevaju na "Zidanov ili Ronaldinhov" nacin leprsave igre. Moze sigurno nekad ako ti to situacija dozvoli, ali cesce je to na tvrdju i disciplinovanu igru.

Nazalost i mi sami trebamo priznati da smo pali u kvalitetu posljednih godina, pogotovo za one starije koji jos pamte zlatne osamdesete. Trebamo sto prije prihvatiti cinjenicu da smo oguljeni, ali polako treba poceti planski raditi sa mladjim generacijama i od njih praviti tim i pripremati ih za veliku scenu. Tako svi rade, tako mora i Srbija.

Sto se tice ovih kvalifikacija, ovo je prvi put da mozemo da kazemo da ulazimo u njih od starta a da znamo ko su nasi zasigurno glavni igraci u ovom predstojecem periodu. Prije je bilo, ok moze ovaj a moze i onaj, ovaj ce da naprijeduje ovaj ovaj mora jos uvijek da se kali itd. Sada toga nema jer je jasno da su i Matic i Tadic i Mitar glavni igraci ove ekipe i po meni jedini za koje mora imati mjesta u svakoj postavci i taktici + naravno Bane kojem bi mogla da legne ova pozicija vrlo lako. I Kostic je dobar i Milivojevic je bio bas dobar protiv Rusa i Ljajic je dobar i Milunovic je iznenadio mnoge pozitivno i Zile je strasan potencijal ali bitno je da konacno imamo kostur ekipe oko koga se gradi tim.

I ja vjerujem da je i Muslin to vidio.

Bjelica se uvek odazivo i dolazio,njemu verujem 100% da je povredjen..

pa nije on mislio da bjelica simulira. al svake godine neko zbog povrede otpadne.
jbg tako je nama tako je drugima.
i opet bi ja musli-a zvao

- - - Aktualisiert - - -

vuče objasni "zlatne osamdesete" jer osim španije 82 ne pamtim turnir gde su bili?!

pa nije on mislio da bjelica simulira. al svake godine neko zbog povrede otpadne.
jbg tako je nama tako je drugima.
i opet bi ja musli-a zvao

- - - Aktualisiert - - -

vuče objasni "zlatne osamdesete" jer osim španije 82 ne pamtim turnir gde su bili?!

em 84 in frankreich wo man in der vorrunde gescheitert ist!

Zurück
Oben