Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Beli Orlovi

Nama je godinama savez kriv. I ja sam uvijek rekao "joj, samo da tole lopov nestane" i dalje je ista prica. Kao da nam je vaterpolski savez bolji, ali ipak imam rezultate.
Ja vise vidim problem u igracima. Nemam to sta imamo u kosarci. Da neko ima muda, da preuzme odgovornost. I sto uvijek toliko odcekujemo od nasih fudbalera? Mi 98 nista nismo osvojili sa onom ekipom....I dalje se nesto zelimo mjeriti sa "susjedima". Da budemo iskreni, mi nemamo nikako pravo, da se njima mjerimo. I tu vidim drugi veliki problem: nase medije. Pred SP su dvije najvaznije teme bile: Koliko vrijedi SMS i nove "provokacije" sakirija. Da budemo realno, momak je za mene supcina, ali tu cijelu pricu su tek medije toliko uvecali. Pa nije mogao dan proci, bez novih "provokacija" igraca albanskog porijekla. Napravili su bure baruta od te igre. Mislim da bi utakmica dosta drugacije izgledala, da nije bilo tih "clanaka". I mozemo kriviti Krstajica sada i sve, ali u najvaznijoj utakmici, su igraci izgubili. Naravno mozemo sada pricati, da mu je taktika lose i sve, ali Mitrovic i Tosic (a i ostali) su mogli tu igri pobjediti.

Naravno da ima puno istine u tome, i naravno da smo mozda uz vise srece mogli doci do osmine finala (isto tako se moglo i desiti protiv Australije 2010, Holandije 1998, Argentine 1990 itd.) ali nije mi to poenta, odnosno srz problema naseg fudbala. Vjeruj mi, gledao sam razne zlatne generacije bivse Jugoslavije, ovi danas ne bi ni u trecem timu igrali, sa kojom lakocom su igrali fudbal, ali nije toliko bitno ko ce igrati u nacionalnom timu, nego kako ce taj tim igrati. Jos od velikog Miljana Miljanica se od bivse Jugoslavije do danasnje Srbije igra na takozvani "aktivni rezultat", sto u prijevodu znaci: brani se, dok utakmica nije gotova, jos uvijek mozes da slucajno pogodis gol. Mi jednostavno decenijama nemamo protocnu igru, ne znamo da loptu iz svog prostora prebacimo u protivnicki, da udjemo u kazneni prostor ni govora. Cijela nasa igra se svodi na ubacivanje, dje' juce Mitrovic zalegne ka tenk i rva se sa protivnickom odbranom.

quote_icon.png
Zitat von Vukovarac

...bin ich der einzige dem aufgefallen ist das sich emir kusturica gestern mit den brasilianern geprügelt hat?!...

"..... ..

macht mich traurig das bild ....
der mann auf diesem kenne ich und hilft mir bei der fussball-schule!

jetzt muss ich schauen was ich nun machen werde.....?
weil dieser doch eine vorbild-funktion hat!

werde mir seine ansicht der geschichte anhören.
wird sicher auch reichlich alkohol im spiel gewesen sein.

Zurück
Oben