Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Bosnien und Herzegowina vs. Griechenland WM 2014 Qualifikation - 22.03.2013

Wer wird das Spiel gewinnen ?

• Umfrageteilnehmer
    69
od muke srce ,od muke...... :mrgreen:
Gutschein_KW46.png

Legenda Spahic nece da izadje - YouTube

Kontaktirali smo fizioterapeuta naše reprezentacije, Ismara Hadžibajrića koji nam je rekao:

"Emir je tokom cijele sedmice imao problema sa sinusima no odlučio je igrati, a tokom utakmice mu je udarila krv iz nosa. Htjeli smo ga zamjeniti međutim kapiten je želio ostati na terenu", rekao je Hadžibajrić za SportSport.ba i dodao:

"Nakon susreta mu je pozlilo u svlačionici međutim brzo smo reagovali, dali smo mu infuziju tako da se brzo, koliko-toliko oporavio. Jutros sam pričao sa njim, dobro se osjeća i sve je u najboljem redu".

http://sportsport.ba/bh_fudbal/spahic-sinoc-nakon-utakmice-primao-infuziju/101060

Wie ein Mann!

[h=1]Santos: Ne sjećam se da smo primili ovoliko golova[/h]
[h=4](24SI) - Selektor reprezentacije Grčke Fernando Santos čestitao je igračima Bosne i Hercegovine na večerašnjoj pobjedi, te dodao da je utakmica nakon trećeg gola u drugom poluvremenu bila odlučena, javio je novinar agencije Anadolija.[/h] [24 sata info]
„Moji igrači su se trudili, ali BiH je igrala jako dobro. Imali su loptu duže u svom posjedu i pobijedili su zasluženo. Ne sjećam se da smo primili ovoliko golova, i to ne jedan, već tri“, kazao je Santos, nakon utakmice na Bilinom polju u kojoj su izabranici Safeta Sušići rezultatom 3:1 savladali njegovu ekipu.

Selektor bosanskohercegovačke repezentacije Safet Sušić kazao je kako je ova utakmica bila jedna od najboljih, ako ne i najbolja.

„Mislim da nije bilo slabe tačke u našoj ekipi, svi su igrači dali maksimum i bili su na nivou. Imamo sad lijepu prednost, i rezultati drugih utakmica u našoj grupi su nam išli na ruku. Rekli su mi da Grci u posljednjih pet utakmica nisu primili nijedan gol, a mi smo im dali tri“, rekao je Sušić, te čestitao svim igračima, zahvaljujući se navijačima na stadionu i svima koji su utakmicu gledali putem malih ekrana.

„Bićemo čvrsto na zemlji, znamo da je ovo tek pola puta. Ostalo je još pet utakmica i biće gusta borba do kraja. Sad me je tek strah uhvatio nakon ove ljepote večeras. Da ne odemo na Svjetsko prvenstvo, ne bi nam niko oprostio“, kazao je Sušić kroz smijeh.

Utakmica na Bilinom polju igrana je u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. Nakon pobjede BiH nad Grčkom BiH je prva nu grupi G sa 13 bodova, a slijedi Grčka sa 10 bodova.

24sata.info - FOTO / Santos: Ne sje

Bin immernoch enttäuscht von der Leistung der GR Mannscht, aber was willste erwarten, wenn immernoch Fossile wie Katsouranis, Karagounis oder Talentfreie Stürmer im Sturm sind wie Salpigidis oder Gekas :) Auch da hätte ich mir eher einen Athanasiadis oder einen Mitroglou gewünscht.

Im Mittelfeld hat ganz klar Fourtounis und Tachtsidis gefällt. Kein wirklich klaren Kopf im Mittelfeld, ergo auch kein Spielaufbau. Ich hoffe Santos gibt endlich mal den jungen Talenten wie Mavrias oder Fetfatzidis eine Chance. Mit soner Mannschaft und Leistung gewinnste keinen Blumentopf. Nichts desto trotz, will ich hier nicht nur Jammern und möchte der Bosnischen Mannschaft und ihren Fans hier im Forum gratulieren. Dzeko natürlich ein atemberaubender Stürmer und generell war die Bosnische Mannschaft 1A. Ich hoffe natürlich auf eine Revanche und eine bis dato bessere GR Mannschaft und vielleicht sogar einen anderen Trainer der nicht zu sehr Rehagels System kopiert

Jaa gerne, die Revanche bekommt ihr 2014 bei der WM;)

Zurück
Oben