Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Bosnier oder Bosniake??

Bosnier oder Bosniake?

• Umfrageteilnehmer
    108
Ja mislim da vecina to misli kao ja a 100 dobri rijeci nisu jake kao 1 losa,to je problem

Nije samo to, ja sam iz jedne generacije koja se jos sijeca juge i sijeca se stanja medju ljudima kad je rat bio.
Tesko cu ja razvit nesto kao poverenje prema drugima. (nisam sigurno jedini)
Respekt, postovanje ljudstva, svoje i tudje religije to sam uvijek imo i uvijek cu imat. I uvijek cu se trudit, da vaspitam svoju dijecu kao sto je mene mater vaspitala... Bez mrznje, nego sa postovanjem prema svima i svacem...

A rijeci su rijeci... ja pokusavam covjeka da ocijenim po njegovom ponasanju... kako postupa prema meni, sta prica, itd... Pretezno se pravim lud i cutim, dam covjeku osijecaj da je pametniji bolji i inteligentiji od mene... tada najlakse citas covjeka kada se opusti...... :-)

I po tome ja onda odlucujem dali je taj ok ili ne... a ne po etnickom pitanju...

Ja mislim da sam dosta srao za jedno vece... :-)
Vrijeme polako da se ide u krevet..

Nije samo to, ja sam iz jedne generacije koja se jos sijeca juge i sijeca se stanja medju ljudima kad je rat bio.
Respekt, postovanje ljudstva, svoje i tudje religije to sam uvijek imo i uvijek cu imat. I uvijek cu se trudit, da vaspitam svoju dijecu kao sto je mene mater vaspitala... Bez mrznje, nego sa postovanjem prema svima i svacem...

A rijeci su rijeci... ja pokusavam covjeka da ocijenim po njegovom ponasanju... kako postupa prema meni, sta prica, itd... Pretezno se pravim lud i cutim, dam covjeku osijecaj da je pametniji bolji i inteligentiji od mene... tada najlakse citas covjeka kada se opusti...... :-)

I po tome ja onda odlucujem dali je taj ok ili ne... a ne po etnickom pitanju...

Znam ja duze tvoje misljene i da si dobar Covjek,nije nama svima lako i u dosta stvarima isto mislimo,nazalost ima ih dosta koji su drugaciji a bas njima se nesmije ostaviti rijec da vode za nas Narod,ja vecinom izgovorim sta mislim i ako nepase mojima i drugima,moramo istinu pricati i dobri i jaki da budemo,bas kad vidimo sta se desava,niko nije reko da je lako,takvi je zivot,uvijek se bori i gori i ponekad pamet soli;)
Laku Noc

Svaka cast :app::D

Ich bin stolz dich in meiner Freundesliste zu haben :toothy10:

Jaro jarane... Nikad ti i tvoji mene necete gledat kao vaseg... zato sto od mene neces cut "merhaba", i neces cuti "bujrum" i neces isto tako cuti "poselami je/ga"

Iz cistog respekta cu ti odgovoirt, dabi imali dobre komsinske odnose... ali da smo isti, to ja mislim nece doci do toga... Cisto nemoguce...

Zajedno, nije moguce... samo skupa... ili na njemacki

Gemeinsam nicht möglich nur zusammen ist eine reale option.

Jer za sve drugo nas tvoja i moja historija previse podijelila. (nazalost)

Za mene si Bosnjak pravoslavac;) Kao sto sam ja Bosnjak Musliman..
Sto znaci da smo Bosnjaci, druga nam je vjera al je isti prostor na kojem smo rodjeni i na kojem smo odrasli, pili smo Bosansku vodu, disali Bosanski zrak itd..

46xxyty.jpg

9fo5ea.png

Bošnjaci

Ado

Al 3adela
Alijin
B0šNjAk
Baader
Babo.Hadžiya
Baksuz
BiH_Styler
Biscan