Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Demo für Boston-Bomber in Wien

Lächerlich...hätten ja auch gleich bei Breivik demonstrieren können....oh nein nein der war ja kein Moslem, alles klar.

....40 spackos machen sich öffentlich selbst lächerlich :lol:.....naja....

Warum gehen die Moslems nicht gegen diese ganzen Islamterror auf die Strasse und demonstrieren dagegen. Der Islam ist ja schließlich eine friedliche Religion ?!
Es ist immer das Gleiche ...
Tschetschenen: Einzelne Radikale unterstützen El Kaida - Islamisten suchen Kämpfer in Österreich - KURIER.at

SVJETSKA UNIJA ISLAMSKIH UČENJAKA OSUĐUJE BOMBAŠKI NAPAD KOJI SE DOGODIO U BOSTONU (SAD)

Svjetska unija islamskih učenjaka (International Union for Muslim Scholars, IUMS) objavila je saopćenje u kojem osuđuje terorističke napade koji su se dogodili u Bostonu, u Sjedinjenim Američkim Državama, i izražava saučešće žrtvama i njihovim obiteljima. U nastavku slijedi tekst navedenog saopćenja:

„Hvala Allahu, neka je salavat i selam, Muhammedu, Allahovom poslaniku, njegovoj porodici, ashabima i svima onima koji ga slijede!

Svjetska unija islamskih učenjaka je s dubokom tugom i velikom zabrinutošću primila vijest o bombaškim napadima koji su se dogodili u gradu Bostonu, u SAD-u, tokom kojih je povrijeđeno na desetine, među kojima su mrtvi i ranjeni nevini civili. U vezi s ovim rušilačkim činom Unija iznosi sljedeće:

Prvo: Unija izražava iskreno saučešće porodicama žrtava, te moli Allaha, dž.š., za brz oporavak ranjenih i povrijeđenih, i izražava potpunu solidarnost s onima koji su pogođeni ovim bombaškim napadima.

Drugo: Unija žestoko osuđuje ovaj rušilački poduhvat, bez obzira ko su subjekti koji su to izvršili, a koji je zadesio nevine žrtve na dan gradskog slavlja. Nema sumnje da djela nasilja protiv nevinih civila odbacuju sve nebeske religije, a posebno islam, te pozitivni ljudski zakoni i sve moralne konvencije. U tom pogledu, Kur’an časni, koji je posljednja Božija objava ljudima, potpuno jasno kaže: ”(…) ako neko ubije nekoga ko nije ubio nikoga, ili onoga koji na Zemlji nered ne čini – kao da je sve ljude poubijao!.” (El-Maide, 32).

Allaha Uzvišenog molimo da pomogne da se takve radnje više ne ponavljaju! - stoji u saopoćenju koje u potpisuju:
Prof. dr. Ali el-Karadagi, generalni sekretar Unije i Šejh prof. dr. Jusuf el-Karadavi, predsjednik Unije
(izvor: iumsonline.net, zvanični portal Svjetske unije islamskih učenjaka)

In meinen Augen ist der jüngere Bruder unschuldig. Über den älteren will ich nicht sprechen da das russische Geheimdienst FBI gewarnt haben soll.
Außerdem es waren nur verdächtige und es sind noch verdächtige. Nur weil Blackjack mich verdächtigt was geklaut zu haben bin ich noch lange kein Dieb.
Und wie sie den jüngeren Bruder festgenommen haben. Da gabs überhaupt kein Schusswechsel. Er war unbewaffnet im Boot und unverletzt. Kurz darauf kam ja die Theorie das er sich selbst umbringen wollte.
Bin gespannt was noch rauskommt.
Hier ein Bericht von dailymail.co.uk
'Dzhokhar Tsarnaev is innocent' Facebook page attracts more than 11,000 fans worldwide | Mail Online

Und nein ich bin kein VT es sind einfach fragen offen die man nicht ignorieren sollte.

Einfach an den facebook-likes orientieren

Habe ja mir gesagt das fragen noch offen sind. Man sollte nicht schnell vor verurteilen .
In Amerika und anderen Ländern wo es die Todesstrafe gibt (china, iran, Weißrussland) sind bestimmt jede menge Leute unschuldig ins Grab gegangen.
Man sollte nicht nur sen Medien vertrauen und selber ein bisschen denken.
Auf der seite von dailydeal sind Bilder die man nicht einfach so ignorieren sollte.

Zurück
Oben