Zao mi je kada se neduzni moraju ispricavati zbog budala. Ljudima koji su dozivjeli traume je jos i najgore, ali vjerujem da postoji osjecaj krivnje kod mnogih gradjana Srbije. U ostalom, i meni zna biti neugodno ako se nesto slicno dogodi u Hrvatskoj.
Srpsku granicu nisam presao od pocetka rata `91. Ali to zaista ne znaci da imam nesto protiv srpskog naroda. Volio bih kada takvih tenzija ne bi bilo medju mladjim generacijama, posebice onim rodjenim nakon `91., a ti, izgleda, prednjace u nasilju. Za mene je vec poprilicno kasno. Ne osjecam zaljenje za bivsom drzavom, dapace. U rat protiv Srbije sam krenuo mlad, dvadesetogodisnjak, pun ideala da ce slobodna Hrvatska biti mjesto ugodna zivljenja – ne samo za Hrvate, nego i za sve ostale. Ratom poprilicno izrauban, pripadnik sam jedne izgubljene generacije, koja je umjesto sveg onog sto mladost pruza – prigrabila strojnice. Nadam se samo da ce neki novi klinci nauciti iz tudjih iskustava da je sve bolje od rata.
Ako vidim nekog gosta iz Srbije, bit ce mi drago i bit ce mi gost. Ali kad bih u Hrvatskoj naletio na neke mulce gdje unistavaju srpski auto, jako bi zazalili. Cak ne ni toliko da nesto posebno volim Srbe ( jer to ni ne bi bila istina), nego jer se ja ne mislim crveniti zbog neke mularije.