Znam da se ne odnosi na mene, ali ipak bi' volio na ovo odgovoriti. Ja i dan danas cvrsto vjerujem, da je Abdic mogao spasiti Bosnu od rata (uz druge, velike muslimanske intelektualce poput Tunje Filipovica, Adila Zulfikarpasica itd.), medjutim kao i sa srpske strane nisu odgovorali u tim "divljim" vrijemenima pitomi ljudi, vec oni koji su zagovarali ratnu sjekiru, dal' to sada bio Izetbegovic, Silajdzic, Trnka ili Ganic. Ajmo dalje, za koji su ga zlocin ustvari okrivili, pa u "dolini orlova", kako su zvali Cazinsku Krajinu (pitaj Baadera), nije ni bilo "pravog" rata, jedini zlocin moze biti sto je saradjivao sa Vojskom Republike Srpske i Vojskom Krajine i sacuvao svoje sugradjane od propasti, mislim da u tom trenutku nije imao izbora, a jos manje oruzja da bi se borio istovrijemeno protiv Dudakovica, Arkana, Martica i ostalih (para-)vojnih formacija, donekle treba stvarno imati razumjevanja na teren i situaciju koja ga snasla. Ja ga i dalje nesmatram "klasicnim ratnim zlocincen", on se cijeli zivot bavio ekonomijom i politicki je bio prije svega "lokal-patriota", tek onda mozda Titov komunista, a poslje i demokrata. Nazalost, rat je i njega unistio (kao i mnoge, nije ni zadni, ni prvi).
@Baader
Hvala na komplimentu, kad nadjem raspolozenje za takve stvare uvijek volim nadodati sto kod informacija, isto tako sam iznenadjen tvojim znanjem, o Abdicu i dan-danas mnogi nista neznaju, tj. vise opsirno da je bio "nekakvi vodja" autonomne oblasti zapadne bosne. Mogu ti reci, njega nisu cijenili srbi iz razloga sto je bio protiv Alije, vec sto je bio ZA dijalog, a takvi nisu podupirani ni sa nase, a ni sa vase strane. Koliko smo se samo u Krajini najeli njegove cuvene pastete Argeta iz Agrokomerca, bila je ukusnija od bilo svake pice i hamburgera.