Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Filipovic: "Izetbegovic hat die Bosniaken ruiniert"

Smesno smesno, vi naravno sve znate, s 18 godina. Tacno znate kako je bilo, kad ste jos srali u pelene, i svak sto nesta drugo kaze je budala i izdajica. Da da, tako je to... sa jedne strane govna jesti i s time se ponositi, a nikad glavu okrenuti pa videti sta jos sve ima.

Pre nego sto ja po necemu serem, ja makar saslusam sve strane i ne zderem samo s jedne strane, kao vi. Mozda ce to doci po stepenu, al' iskreno reci ne verujem.

o cemu pricas, i ti nisi stariji od 19 ili 20 :rolleyes:

Jemand der sich mit Milosevic, Arkan und Legija zusammengschlossen hat, wird von einem Bosniaken der alle zwei Monate seine politische sowie religiöse Meinung ändert, verteidigt. Lustig.

Znam da se ne odnosi na mene, ali ipak bi' volio na ovo odgovoriti. Ja i dan danas cvrsto vjerujem, da je Abdic mogao spasiti Bosnu od rata (uz druge, velike muslimanske intelektualce poput Tunje Filipovica, Adila Zulfikarpasica itd.), medjutim kao i sa srpske strane nisu odgovorali u tim "divljim" vrijemenima pitomi ljudi, vec oni koji su zagovarali ratnu sjekiru, dal' to sada bio Izetbegovic, Silajdzic, Trnka ili Ganic. Ajmo dalje, za koji su ga zlocin ustvari okrivili, pa u "dolini orlova", kako su zvali Cazinsku Krajinu (pitaj Baadera), nije ni bilo "pravog" rata, jedini zlocin moze biti sto je saradjivao sa Vojskom Republike Srpske i Vojskom Krajine i sacuvao svoje sugradjane od propasti, mislim da u tom trenutku nije imao izbora, a jos manje oruzja da bi se borio istovrijemeno protiv Dudakovica, Arkana, Martica i ostalih (para-)vojnih formacija, donekle treba stvarno imati razumjevanja na teren i situaciju koja ga snasla. Ja ga i dalje nesmatram "klasicnim ratnim zlocincem" - on se cijeli zivot bavio ekonomijom i politicki je bio prije svega "lokal-patriota", tek onda mozda Titov komunista, a poslje i demokrata. Nazalost, rat je i njega unistio (kao i mnoge, nije ni zadni, ni prvi).

@Baader

Hvala na komplimentu, kad nadjem raspolozenje za takve stvari uvijek volim nadodati sto kod informacija, isto tako sam iznenadjen tvojim znanjem, skidam kapu - o Abdicu i dan danas mnogi nista neznaju, tj. vise opsirno da je bio "nekakvi vodja" autonomne oblasti zapadne bosne. Mogu ti reci, njega nisu cijenili srbi iz razloga sto je bio protiv Alije, vec sto je bio ZA dijalog, a takvi nisu podupirani ni sa nase, a ni sa vase strane. Koliko smo se samo u Krajini najeli njegove cuvene pastete Argeta iz Agrokomerca, bila je ukusnija od bilo svake pice i hamburgera.

Smesno smesno, vi naravno sve znate, s 18 godina. Tacno znate kako je bilo, kad ste jos srali u pelene, i svak sto nesta drugo kaze je budala i izdajica. Da da, tako je to... sa jedne strane govna jesti i s time se ponositi, a nikad glavu okrenuti pa videti sta jos sve ima.

Pre nego sto ja po necemu serem, ja makar saslusam sve strane i ne zderem samo s jedne strane, kao vi. Mozda ce to doci po stepenu, al' iskreno reci ne verujem.

E ti Kusturica, polahko.

Wer sagt dass ich mir keine eigene Meinung bilde? Ich kommentiere Meinungen, die ich für dumm halte oder die ich respektiere.

Und du polit-shizophrener solltest nicht immer deine Meinung wechseln, sondern eventuell über einen längeren Zeitraum Wissen, Meinungen und sonstige Informationen aus weiss Gott welchen Quellen sammeln, und dir DANN eine Meinung bilden und dich auf eine Seite stellen.

So erscheint dass echt ein wenig lächerlich und unreif.

Znam da se ne odnosi na mene, ali ipak bi' volio na ovo odgovoriti. Ja i dan danas cvrsto vjerujem, da je Abdic mogao spasiti Bosnu od rata (uz druge, velike muslimanske intelektualce poput Tunje Filipovica, Adila Zulfikarpasica itd.), medjutim kao i sa srpske strane nisu odgovorali u tim "divljim" vrijemenima pitomi ljudi, vec oni koji su zagovarali ratnu sjekiru, dal' to sada bio Izetbegovic, Silajdzic, Trnka ili Ganic. Ajmo dalje, za koji su ga zlocin ustvari okrivili, pa u "dolini orlova", kako su zvali Cazinsku Krajinu (pitaj Baadera), nije ni bilo "pravog" rata, jedini zlocin moze biti sto je saradjivao sa Vojskom Republike Srpske i Vojskom Krajine i sacuvao svoje sugradjane od propasti, mislim da u tom trenutku nije imao izbora, a jos manje oruzja da bi se borio istovrijemeno protiv Dudakovica, Arkana, Martica i ostalih (para-)vojnih formacija, donekle treba stvarno imati razumjevanja na teren i situaciju koja ga snasla. Ja ga i dalje nesmatram "klasicnim ratnim zlocincen", on se cijeli zivot bavio ekonomijom i politicki je bio prije svega "lokal-patriota", tek onda mozda Titov komunista, a poslje i demokrata. Nazalost, rat je i njega unistio (kao i mnoge, nije ni zadni, ni prvi).

@Baader

Hvala na komplimentu, kad nadjem raspolozenje za takve stvare uvijek volim nadodati sto kod informacija, isto tako sam iznenadjen tvojim znanjem, o Abdicu i dan-danas mnogi nista neznaju, tj. vise opsirno da je bio "nekakvi vodja" autonomne oblasti zapadne bosne. Mogu ti reci, njega nisu cijenili srbi iz razloga sto je bio protiv Alije, vec sto je bio ZA dijalog, a takvi nisu podupirani ni sa nase, a ni sa vase strane. Koliko smo se samo u Krajini najeli njegove cuvene pastete Argeta iz Agrokomerca, bila je ukusnija od bilo svake pice i hamburgera.

Gledaj, ima dosta istine u tvom postingu. Svaka ti cast za to. Ali za mene neko ko je bio na strani Arkana i Legije, najvecih kriminalaca Balkana, NEMOZE biti dobar covjek.

jebiga ali 97% bosnjaka iz bose smatra abdica izdajnikom naroda svog i bosne, da je tako dobar ko sto velite nebi bilo tako jer i ako ima puni glupih u bosni nisu valjda svi tako da neznaju?:D

Gledaj, ima dosta istine u tvom postingu. Svaka ti cast za to. Ali za mene neko ko je bio na strani Arkana i Legije, najvecih kriminalaca Balkana, NEMOZE biti dobar covjek.

Razumjem ja i tebe, pogotovo sto su Arkanovci ostavili veliki krvavi trag u Bijeljini, u Podrinju i pitaj boga gdje jos, potpuno razumno da je tesko shvatiti da je neko suradjivao sa takvim mafijasima. Pa isti taj Arkan je bio od samih srba protjeran iz Krajine - obicni ratni profiter i zlocinac. Medjutim, treba uvijek sagledati cijelokupnu situaciju Fikreta i njegove "AZB"; niti su imali dosta naroda a jos manje oruzja da bi usli u jos veci konflikat sa srbima iz Republike Srpske i sa srbima iz Krajine - onda bi tek narod odveo u propasti. Dakle zato kazem, i Fikreta je rat promjenio, i njega je rat unistio, rat utjece na svakog covjeka (nekom manje, nekom vise). Isto taku mogu ti reci, da je Dudakovic uvijek bio u dobrim odnosima sa Mladicem (zajedno su ratovali u Dalmaciji protiv hrvata), isto tako bi se moglo i njegovo "covjecanstvo" dovesti u pitanje, kako se mogao dugo vrijeme sastajati i pregovarati sa Mladicem, i to jos 1995 (!) - u ovome ratu i dan danas mi neke stvari nisu jasne, vjeruj mi.

Oko Bihaca su najzesce borbe bile izmedju Abdicevih i ABIH.
Ko misli da moze u ratu birat sa kime da saradjuje, taj je tesko naivan.
Nije to pijaca.

Zuletzt bearbeitet:
Zurück
Oben