Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Gesunde griechische Küche

Ahmen die Türken den griechischen Joghurt nach?
Was Schafkäse betrifft, dort gibt es besonders herausschmeckbare Gefälle,
und der GAZI-Käse schmeckt ... zum abgewöhnen.
 
kleftiko

303_image1.jpg
 
Ahmen die Türken den griechischen Joghurt nach?
Was Schafkäse betrifft, dort gibt es besonders herausschmeckbare Gefälle,
und der GAZI-Käse schmeckt ... zum abgewöhnen.

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
 
Unerhört. Die Türken dürfen ihren Yoghurt nicht verkaufen, weil die Griechen es verhindern.

Η «ήττα» του Chobani έφερε γκρίνια στην Τουρκία
Χουριέτ: «Το γιαούρτι είναι λέξη τουρκική και οι Έλληνες δεν μας αφήνουν να το πουλάμε στο εξωτερικό»

-
74154-165296.jpg

-

Meine liebe, ahnungslose Amphore! Chobani ist ein Amerikanisches Unternehmen und ist die meistverkaufte Joghurt Marke in den Vereinigten Staaten. Da ist weder was griechisches, noch was türkisches dran - wenn man davon absieht, dass der Gründer der Firma ein ausgewanderter Türke ist. Griechischer Joghurt erobert die Supermärkte in aller Welt. Angefangen hat es eben in Amerika. Jetzt kommt Europa dran. Nur - wie gesagt - mit Griechenland hat das alles nichts zu tun…

Guckst du: Das „griechische“ Wunder
 

Η διαφορά βέβαια όπως εχετε προσέξει ειναι οτι αυτες οι εταιρίες δεν επιδιώκουν να ονομάσουν το γιαούρτι τους ελληνικό αλλα το περιγράφουν ώς 'ελληνικο στύλ'. Ο εκπρόσωπος του Chobani είπε ότι θα ήταν ανακριβές να περιγράψει τα γιαούρτια Chobani ώς "ελληνικό στυλ" καθώς αυτο δηλώνει οτι το γιαουρτι 'πήζει τεχνητά' όπως ισχυριζεται η Chobani. Κι εδω γεννιέται το ερώτημα: Στην Τουρκία άραγε τα γιαουρτια τα ονομάζουν ελληνικά;


Ο κ. Hamdi Ulukaya - που γεννήθηκε το 1971- είναι σύμφωνα με την Βικιπαίδεια, ένας Αμερικανός επιχειρηματίας, ιδρυτής και μοναδικός ιδιοκτήτης της Chobani Α.Ε. Γεννήθηκε στην Erzincan στην ΑνατολικήΤουρκία , όπου η οικογένειά του λειτουργεί ένα βουστάσιο. Μετά τις σπουδές Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας , ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1994 και γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο του Albany , το 1997. Το 2005, απέκτησε από την Kraft ένα κλειστό εργοστάσιο για γιαούρτι που βρίσκεται στη Νότια Edmeston , κοντά Utica και καθιέρωσε μια νέα εταιρεία Chobani που άρχισε να παράγει ...ελληνικό γιαούρτι , το 2007. Αργότερα ανοιξε ένα νέο 100 εκατομμυρίων δολλαρίων εργοστάσιο στο Αϊντάχο , και αγόρασε μια γαλακτοκομική στην Αυστραλία το 2011. Σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg η καθαρή αξία της περιουσίας του εκτιμάται σε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2012 και Chobani είναι η καλύτερη σε πωλήσεις μάρκα γιαουρτιού στις ΗΠΑ
 
Zurück
Oben