Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Hrvatska - Makedonija

erstens habt ihr selber gedacht, dass ihr untergeht und zweitens hat Belgien einen sehr guten Trainer, der großartiges Spielermaterial zur Verfügung hat. Und zu behaupten Belgien hätte gegen das AKTUELLE serbische Team nicht die Chance zu gewinnen oder beide Spiele siegreich zu gestalten und eventuell nicht auch Kroatien hinter sich zu lassen ist maßlose Selbstüberschätzung.

Sry das serbische Team ist ein Scherbenhaufen, von der wirklich starken Mannschaft, in der WM Quali ist nicht mehr viel zu sehen, leider.

sie sind sogar favorit gg serbien, aber mein tipp ist, dass sie keins der beiden begegnungen für sich entscheiden werden. ich gehe wie gesagt von zwei remis gg serbien aus.
und ja das tem ist scheiße im moment, aber so lang liegen die topleistungen von 2010 nich zurück, als dass sie bis 2013/2014 nicht mehr zu erreichen sind.

sie sind sogar favorit gg serbien, aber mein tipp ist, dass sie keins der beiden begegnungen für sich entscheiden werden. ich gehe wie gesagt von zwei remis gg serbien aus.
und ja das tem ist scheiße im moment, aber so lang liegen die topleistungen von 2010 nich zurück, als dass sie bis 2013/2014 nicht mehr zu erreichen sind.

möglicherweise hast du Recht, die Mannschaft damals war wirklich sympatisch die Serbien da hatte, an Talente mangelt es in Serbien auch nicht wirklich, ein Grundproblem, was Serbien aber dann von Fussballnationen wie Spanien, Italien, Frankreich, Deutschland, Niederlande oder auch mittlerweile Portugal unterscheidet ist einfach, dass die Verbände viel besser organisiert sind. Belgien hat eine der interresantesten Teams meiner Meinung nach, warscheinlich die beste Generation seit locker 15 Jahren, der Nachwuchs ist da förmlich explodiert und wird weiter explodieren bei aktueller Entwicklung und der Verband ist nicht schlecht organisiert, ich bin gespannt, was die leisten, denn rein vom individuellen Wert müssten die sogar erster werden, auch wenn das nicht viel zu sagen hat.

[h=1]Badelj, Petric und Lovren fehlen gegen Mazedonien und Belgien, Corluka ist fraglich![/h]http://www.hrsport.de/2012/09/badelj-petric-und-lovren-fehlen-gegen-mazedonien-und-belgien-corluka-ist-fraglich/

MK Nati-Trainer kündigt Systemumstellung und Angriffsfußball im Maksimir an, na dann.... :mk1:

[h=1]Јаневски ќе го менува системот на игра и најавува дека Македонија нема да го паркира автобусот на „Максимир“[/h]
04СЕП 201215:02​

Македонскиот селектор Чедомир Јаневски ќе го менува системот на игра на националната репрезентација во пресрет на воведниот меч од новиот квалификациски циклус за пласман на СП во Бразил во 20104 година пред петочниот меч со Хрватска на „Максимир“ во Загреб.

Јаневски не ги откри деталите од концепциските промени во однос на едногодишниот систем на претходникот Џон Тошак, но најави дека фудбалерите кои ќе бидат поставени на теренот практично ќе ги играат природните позиции на кои играат во своите клубови.
„Сигурно ќе го менуваме системот. Играчите без проблем ќе се навикнат на тоа, затоа што 95 отсто од нив играат така во своите клубови. Играчите ќе играат на своите природни позиции“, најави Јаневски.
Повеќе од сигурно е дека Македонија нема да ја форсира стратегијата на Тошак со тројца во дефанзивната линија и најверојатно ќе се врати со стандардната дефанзивна четворка. Меѓу промените веројатно ќе биде и улогата на Горан Пандев, кој ќе добие повеќе креативни задачи, со оглед дека Јаневски потенцираше дека Пандев е еден од креативците во тимот, што значи оти фудбалерот на Наполи нема да има стриктна напаѓачка улога.
„На тренинзите на фудбалерите им кажав дека мора да бидат поодлучни во шеснаесетникот. Не можеме постојано да се обидуваме да играме мал фудбал и со кратки пасови да стигнеме до гол. Некогаш е потребно да се шутне и од дистанца“, вели Јаневски.
Македонскиот селектор загонетно без да ги посочи имињата призна дека три играчи од младата гарда во тимот посебно го импресионирале и дека го тераат да размислува некој од нив дури и да биде стартер на првиот меч со Хрватска.
„Многу позитивно сум изненаден од два-тројца. Тие заслужено се тука, но се повеќе ме импресионираат и ме тераат да размислувам, ако нема страв кај нив, дури и да почнат во првите 11. Јас сум задоволен од начинот и од пристапот на фудбалерите. Тие покажуваат голема желба да го носат дресот на репрезентацијата и тоа ме радува“, додава Јаневски.
Хрватска е фаворит, игра пред своја публика, и без оглед на нивната сила, Јаневски смета дека Македонија ниту ќе игра подредена улога, уште помалку дека ќе го паркира автобусот пред својот гол.
„Мотивирани сме, полни со желба, без страв и одиме со полна надеж за добар резултат во Хрватска. Тоа што е сигурно нема да го паркираме автобусот, туку ќе има баланс, ќе се браниме, ќе пробаме да ги затвориме нивните најсилни оружја, и ќе нападнеме. Ние не подготвуваме стратегија за да се подредиме на играта на Хрватска, туку ние подготвуваме наша концепција за тој меч. Ако се подредуваме на таа игра, ќе заборавиме на нашите квалитети. Јас се надевам дека Хрватска ќе има лош ден, дека малку и ќе не потценат, а дека ние ќе имаме добар ден“, вели Јаневски.
Меѓу балансот што го бара Јаневски, најмногу ќе биде и чувањето на силата во текот на мечот, а веќе на состаноците новиот селектор на своите избраници им предочил да ја поедностават играта и да не ја трошат силата на беспотребни дуели.
„За проблемот со физичката подготвеност веќе на играчите им потенцирав дека треба да ја чуваат силата и да играат побрзо, што значи со едно-две додавања. Да не влегуваат во непотребни дуели и да се трошат. Тоа ги изморува“, рече Јаневски.

Das ist ein schwerer taktischer Fehler, Kroaten sind besonders gut auf Angriffsfussball eingestellt ... das wird ein Gemetzel

Zurück
Oben