Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Ilija Jurisic freigesprochen

A tko je onda napo kolonu?
a ja se emire pitam kakva je to borba za slobodu napadati kolonu koja se povlaci ;)

Moj stric je medju zadnjima izasao iz Tuzle....i on se pita sta je to njegovo ime trazilo na crnom spisku za srbe u Tuzli....bio je na drugom mjestu! Koji je on to agresor bio u Tuzli pa da je bilo naradjeno njegovo likvidiranje.....cekamo odgovor!;)

Smatra se da je stvarni broj oruzja u posjedu gradjana bio gotovo triput veci (Vego,1993a.:63).

Prvi znak za pocetak rata u BiH bilo je unistenje sela Ravno, u istocnoj Hercegovini, nastanjenog Hrvatima, u srpskom okruzenju, u novembru 1991. godine.

Selo je unisteno u ratnim operacijama JNA i crnogorskih rezervista radi osvajanja Dubrovnika. Na primjeru Ravnog, pokazala se nemogucnost republickog rukovodstva da sprijeci koristenje teritorija BiH od strane JNA kao poligona za napad na Hrvatsku. Od jeseni 1991. godine do pocetka agresije, diljem Bosne i Hercegovine dolazi do brojnih incidenata. Tako patrole MUP-a presrecu kamione s oruzjem za koje niko ne zna "odakle su i kamo idu", rezervisti iz Srbije i Crne Gore, mobilisani za “rat protiv Hrvatske” prilikom prolaza kroz BiH, cesto prave ekscese i otvaraju nasumicnu vatru radi zaplasivanja stanovnistva, pojavljuju se barikade i samozvani "organi reda" vrse kontrolu prometa. Sve cesce su nocne pucnjave.
.

pa eto pitaj sijekovcane sta oni misle o tome...

bilo je jasno da ce se vrsiti ubojstva nad civilima jos od pocetka kada su svi se za svoje zastave hvatali

Cuj njega i argumenta.. nemoj da ti ja pocnem nabrajat' masakre, neces moc' oko sklopit'...

Ma ko se kad za svoju zastavu hvatao? Ev' ja se upravo hvatam za glavu, jer mi se smuci kad vidim kako se provaljujes...

Moj stric je medju zadnjima izasao iz Tuzle....i on se pita sta je to njegovo ime trazilo na crnom spisku za srbe u Tuzli....bio je na drugom mjestu! Koji je on to agresor bio u Tuzli pa da je bilo naradjeno njegovo likvidiranje.....cekamo odgovor!;)

ti nam reci... ;)

Jau sto ga i ti znas srati !
Upitas je malo kakav je to rat i oslobadjanja "svoje" teretorije kad se ubija civilan narod i granatiraju se bozije kuce !!!!

Sta ga seres odma cim se bilo sta spomijne u cemu je nadimak "Jugoslovensko" ????
Upitaj se kakav je dogovor bio i upitaj se ko je opalio prvi metak !
Upitaj se jel' to uopste bila ta tvoja JNA, koja od prvog dana nezavisnosti Slovenije nije vise postojala !

Ne seri !
1. Ja mislim da imam dobru predstavu kakav je to rat bio, eto sam si opisao. Ako o tome hocemo raspravljati onda moramo novu temu otvoriti, jer ona ima mnogo veci spektrum nego rasprava oko tuzlanskoga incidenta, koja je samo mali dio mozaika u cijeloj slici prosloga rata
2. Nema to veze sa "Jugoslavenskome" te Armije, cinjenica je da je netko otvorio vatru na tu kolonu i da se to sada pokusava skrivati.
Ja neznam ukoliko je taj ilija jurisic odgovoran za to, mozda jeste nevin, ali netko mora imati odgovornost za to

to je cijela prica

pitaj njega, sta ocekivas da ce ti bilo ko ovdje na to dati odgovor ???

1. Ja mislim da imam dobru predstavu kakav je to rat bio, eto sam si opisao. Ako o tome hocemo raspravljati onda moramo novu temu otvoriti, jer ona ima mnogo veci spektrum nego rasprava oko tuzlanskoga incidenta, koja je samo mali dio mozaika u cijeloj slici prosloga rata
2. Nema to veze sa "Jugoslavenskome" te Armije, cinjenica je da je netko otvorio vatru na tu kolonu i da se to sada pokusava skrivati.
Ja neznam ukoliko je taj ilija jurisic odgovoran za to, mozda jeste nevin, ali netko mora imati odgovornost za to

to je cijela prica

cita si na imtermetu kako je bilo i kako su hrvatski vanpiri i bosanske azdaje jeli srpsku / jugoslovensku nejac? ja san uvik marenda nejac iz konzerve, mljac...

pitaj njega, sta ocekivas da ce ti bilo ko ovdje na to dati odgovor ???

ma nemoj!? Covjek pravnik u visokoj funkciji, mlad, pun energije i bez politicke partije, ko i danas, sta je zgresio....ah....ko zna....srbin je....ali eto, da nebih grijesili dusu i denoncirali nekog ili borbu za slobodu! Jel pase....?

Zurück
Oben