Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Kako su Bošnjaci postali Muslimani? - Muhamed Filipović

Za razliku od susjednih zemalja (a i većine zemalja u Europi), sa znanstvene točke gledišta, valja uzeti u obzir sljedeću tvrdnju:

Bosna je jedna od rijetkih zemalja u kojoj, otkad postoje pisani spomenici u vezi s Bosnom (koja se je u antici nazivala "Pannonia strictu senso", koja se stere na manje-više istom prostoru kao i danas, i dalje živi jedan narod, koji govori jednim i jedinstvenim jezikom.

pitaj hitlera kada je upao u Jugoslaviju i Francusku, kako to da nije sviju usmrtio :birdman:

ili pitaj rimljane

jebo li te ja u mozak tvoj bolestni, znas negirati ubojstva i prigusenje osmana, a nisi tako hrabar kad je prica o Srebrenici i ratnoj situaciji Sarajeva

Negiram? Dali sam ja ikad negirao? Sta ti mislis da se ratuje i osvaja bez mrtvih?
Da bilo je zlocina od strane Turaka.

I nemas potrebe vrijedjat ako nisi nesto skontao, samo fino pitaj:)

ok tvoje misljenje imam da akceptiram...

Nisam ni rekao da sam Bosanac :D

A za drugo Sandzaklija nije nacionalnost. Cim se ti toliko dicis i se sakrivas iza tvoga Sandzaka necega se stidis, vjerovatno da si Siptar a nikakav odnos prema svojim zemljacima imas...

Pa ni ja nisam reko da si Bosanac.......al verovatno da si Vlah

Jes Sandzaklija Identität , a sta to krijem i od cega se to stidim ?
I na koje zemljace mislis to ?

Pa ni ja nisam reko da si Bosanac.......al verovatno da si Vlah

Jes Sandzaklija Identität , a sta to krijem i od cega se to stidim ?
I na koje zemljace mislis to ?

Ok ja sam vlah :hotsun:

Ok Sandzaklijo Srbine =) Stidis se toga sto si Siptar porijeklom, a albanski neznas govoriti itd...znas ti dobro sta mislim.

Za razliku od susjednih zemalja (a i većine zemalja u Europi), sa znanstvene točke gledišta, valja uzeti u obzir sljedeću tvrdnju:

Bosna je jedna od rijetkih zemalja u kojoj, otkad postoje pisani spomenici u vezi s Bosnom (koja se je u antici nazivala "Pannonia strictu senso", koja se stere na manje-više istom prostoru kao i danas, i dalje živi jedan narod, koji govori jednim i jedinstvenim jezikom.

koji jedinstveni jezik ? Srbi govore jugoslavenski jezik na "srpski" nacin, Hrvati na "hrvatski" nacin a Bosnjaci koriste mix iz Hrvatskog i srpskog...plus nekih arapizama i turcizama...

Zurück
Oben