Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

KARADZIC IST ANGEBLICH GEFASST!!

• Ersteller Ersteller jugo-jebe-dugo
  • Erstellt am Erstellt am
Dinarski-Vuk schrieb:
Sumadinac schrieb:
Dinarski-Vuk schrieb:
pa cim neznas sta znaci sumadija za novu srbiju posle turaka onda bi ti stvarno reko da ucis..

Pa izgleda moracu da ucim, jebiga nisam pravi Srbin kao ti, ja sam samo pravoslavni Hrvat koji misli da je neki Srbin ... :roll:

:lol:

to si ti reko

pa sta ti ja mogu kad neznas sta je srce nove srbije od 1804.. cudi me,krajisnici su zamal sve monarchisti i cetnici tako da mnogo vole taj nas sumadinski kraj sto ces kod nas da nadjes naj vise od tih ljudi.

ps: oni su isto radikalni srbi,to jedino nevolim,kvare nam srbiju.

A ja mrzim sve sto je iz Sumadije il kako ovo gore mogu shvatiti ?
Jel ti znas uopste znacaj " Srce Srbije " ... to nema veze za geografskom polozaju vec to ima istorijiski znacaj ... al znam ja na koji ti znacaj mislis kad kazes da je Sumadija srce Srbije ... :wink:

koliko puta da se ponavljam jos?

ja mislim na historicki i geograficki znacaj. ;)

zato sam ekstra napisao nove moderne srbije.jel je srbija nestala skoro 500 godina.

kad pogledas sad novu srbiju od 1804 i njegovu historiju.

de je bio prvi opstanak protiv turaka? u Sumadiji :!:

odakle se srbija oslobodila od 500 godina turaka? iz Sumadije :!:

odakle su nasi kraljevi heroji Karadjordje i Obrenovic i de su vladali? u Sumadiji :!:

de je bio prvi glavni grad srbije? u Sumadiji(Kragujevac) :!:

de je otvorena prva srpska skola,prva gimnazija,prva apoteka,prvi sud srbije? u Sumadiji :!:

JEL TO NIJE HISTORIJA :?: :?: :?:

+

sta je geograficki srce srbije :?: Sumadija :!:

image003.gif

sta je kosovo bilo pre 1389 to je Sumadija od 1804 i dan danas. ;)

Werke in serbischer Sprache

Mala prostonarodna slavenoserbska pjesnarica. Wien 1814. Eine Sammlung serbischer Volkslieder

Pismenica srpskoga jezika, Wien 1814. Die erste serbische Grammatik, die Jacob Grimm ins Deutsche übersetzte.

Srpski rječnik. Wien 1818 (2. vermehrte Auflage Wien 1852) Serbisches Wörterbuch mit lateinischer und deutscher Übersetzung der Wörter und vielen ethnologisch-historischen Erklärungen

Narodne srpske pjesme (Leipzig und Wien 1823-33, Vier Bände (2. erweiterte Ausgabe, Wien 1841) Diese musterhafte Sammlung serbischer Volkslieder erregte am meisten von allen seinen Werke Aufmerksamkeit, auch im Ausland.

Srpske pjesme iz Hercegovine. Wien 1866, Eine Sammlung serbischer Volkslieder aus der Herzegowina, in viele Sprachen übersetzt

Crven ban - narodna erotska poezija. Eine Sammlung erotischer serbischer Volkspoesie, die wegen ihres anzüglichen Inhalts lange geheimgehalten wurde.

Noch wichtig zu erwähnen ist seine Übersetzung des Neuen Testaments (Novi zavjet) in die serbische Volkssprache. Wien 1847

Quelle http://de.wikipedia.org/wiki/Vuk_Stefanović_Karadžić#Werke_in_serbischer_Sprache

Nisam ja nikad ni spomenuo to, da Sumadija nema nikakvog znacaja u srpskoj istoriji, bilo to u vezi Karadjordja, Obrenovica ili neceg drugog ...

Mislis da ja neznam da je prvi Univerzitet Srbije osnovan 1838 u Kragujevcu ? Prva Gimnazija ako se nevaram 1833 il 32 nisam bas sasvim siguran ... il prvo pozoriste ili vojnicka akademija ... znam ja to Dejan ne brini, zna pravoslavni Hrvat dosta toga ne brini :wink:

Dinarski-Vuk schrieb:
Nisam ja nikad ni spomenuo to, da Sumadija nema nikakvog znacaja u srpskoj istoriji, bilo to u vezi Karadjordja, Obrenovica ili neceg drugog ...

Mislis da ja neznam da je prvi Univerzitet Srbije osnovan 1838 u Kragujevcu ? Prva Gimnazija ako se nevaram 1833 il 32 nisam bas sasvim siguran ... il prvo pozoriste ili vojnicka akademija ... znam ja to Dejan ne brini, zna pravoslavni Hrvat dosta toga ne brini :wink:

pa sta onda oces? oces da kazes da sumadija nije novo srce srbije nema veze dal geograficki ili historicki?

Sumadinac schrieb:
Dinarski-Vuk schrieb:

pa sta onda oces? oces da kazes da sumadija nije novo srce srbije nema veze dal geograficki ili historicki?

Ja kazem jedno ti tvrdis drugo Dejane ...

Zurück
Oben