Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Killte Tito Stalin?

Oho, nisam znao da je Din-Vuk kontra Tita ^^

Essekeru, ne volim tu pretjeranu glorifikaciju lika i djela Broza. Onaj "zesci" dio njegovih simpatizera (iz licnih razgovora sa ljudima koji ga jos velicaju) nekada su mi znali govoriti, da je sam' Tito prodao jugoslavenski svemirski program amerikancima, jednostavno sve naj naj o njemu ^^ Isto tako ova tema da je Tito ubio Staljina, "mi" bi kao toboze pruzili otpor sovjetima, pa boze, preorali bi nas toliko da bi na povrsinu poispadale kosti Dinosaura zakopanih nekolko' kilometara ispod zemlje.

bolje ti lezi pisati u sport temama. gubim misljenje o tebi kad vidim takve komentare. a sigurno nisam jedini.

Zasto, da si pratio moje ranije komentare o njemu i slicnim temama, nebi ovo bila neka "nova" vijest. Rodio sam se u Jugoslaviji, tamo odrastao, isao u skolu, sve do zavrsetka rata dolje zivio, tek "veca" sila me protjerala da odem na zapad, tj. tako da sam dobro upucen u ondasnji zivot. Sport je Sport, Politika je Politika, ja te dvije stvari nikada i niti cu ikada mjesati, ne preziren ni jednu naciju, mislin da je dobra vecina dobro zivjela u Jugoslaviji (sebe isto ovdje racunam), ali necu glorificirati jednog diktatora.

Zasto, da si pratio moje ranije komentare o njemu i slicnim temama, nebi ovo bila neka "nova" vijest. Rodio sam se u Jugoslaviji, tamo odrastao, isao u skolu, sve do zavrsetka rata dolje zivio, tek "veca" sila me protjerala da odem na zapad, tj. tako da sam dobro upucen u ondasnji zivot. Sport je Sport, Politika je Politika, ja te dvije stvari nikada i niti cu ikada mjesati, ne preziren ni jednu naciju, mislin da je dobra vecina dobro zivjela u Jugoslaviji (sebe isto ovdje racunam), ali necu glorificirati jednog diktatora.

dobro se zivjelo zbog tog diktatora. kada narod nije spreman da zivi bez diktatora onda treba biti jedan ma da je tito nikad koristio svoju ulogu za negativne stvari. nema logike da se njemu uzme za lose da nije dozvolijo da se psuje u njegovo ime. psovat svakako nije potrebno. al nas sasav narod misli da nemoze bez toga. samo da kazem primjer zasto po neke budale ga nevole, smjesno.
tvoj stav nije mi nova vijest al nekako mi ne pase u slici koju o tebi imam.

dobro se zivjelo radi tog diktatora. kada narod nije spreman da zivi bez diktatora onda treba biti jedan ma da je tito nikad koristio svoju ulogu za negativne stvari. nema logike da se njemu uzme za lose da nije dozvolijo da se psuje u njegovo ime. psovat svakako nije potrebno. al nas sasav narod misli da nemoze bez toga. samo da kazem primjer zasto po neke budale ga nevole, smjesno.
tvoj stav nije mi nova vijest al nekako mi ne pase u slici koju o tebi imam.

Cjenim te kao clana i covjeka jugcro, citam redovno tvoje upise u forumu, tj. pogotovo u sportskom djelu, ali ovdje mi gledas malo previse ograniceno. Kada pogledam danasnju sliku, u narodu je ostala "legenda" o Titu, a ne da je ostavio nekog prakticnog traga (tj. ako je, bas bi me zanimalo gdje se to danas ocrtava). Isti klinci (koji velicaju Broza) kao i Che Ge Vara ili Staljina u sadasnjoj Rusiji ( u danasnjoj Rusiji svaki sesti rus smatra da je Staljin bio pravi vodja i ponos i dika ruskog naroda, a pogledaj kako je harao istocnom evropom jos prije Hitlera, a njegovim divljanjem u samoj Rusiji da i nepricam).

Jer se slazes, da je Tito za sve te poslove koristio placene ubice koji su ordinirali ne samo na podrucju SFRJ-a, vec i po cijelom svijetu (nije on ubijao samo ustase i cetnike, vec i druge). Ma ko' sisa sudjenja, temeljna ljudska prava, Medjunarodno pravo. Zar to po samoj definiciji nije "zlocin"? Probleme nacionalizma nikad nije rjesavao kako treba, jednostavno je to suzbijao u narod, onda kad bi negdje eksplodirao rjesavano je golim otokom i adios. Naravno da je to suzbijanje moralo za konsekvencu imati eksploziju jednog dana i taj je dan dosao. Treba li komentarisati nacionalizam na prostorima bivse SFRJ? Nazalost nas svijet nije tako crno-bjeli kakvog bi ga mi zeljeli vidjeti, isto tako sa "svetim" Titom, razmisli malo.

Zurück
Oben