Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

"Komödienstadel SDSM" Branko holt alte Garde wieder an Bord!

Plakat_konecen%20200.jpg

Was bedeutet die Karte oder was versucht uns die Karte zu Übermitteln ?

Der gescannte Artikel ist von 2003, Titel: Ljubco ist schuld an der Kriminalität in MK

[TABLE="class: contentpaneopen, width: 608"]
[TR]
[TD="class: contentheading"]Мане Јаковлески: Љубчо е виновен за криминалот![/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[TABLE="class: contentpaneopen, width: 608"]
[TR]
[TD]Споделете ја веста[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]АКТУЕЛ, 24 јануари 2003
Интервју со Мане Јаковлески, еден од основачите на ВМРО-ДПМНЕ

Mane_Jakovleski-Ljubco_e_vinoven_za_kriminalot.jpg

Mane_Jakovleski_Aktuel_Intervju_1.jpg

Mane_Jakovleski_Aktuel_Intervju_2.jpg

Mane_Jakovleski_Aktuel_Intervju_3.jpg

Mane_Jakovleski_Aktuel_Intervju_4.jpg

Mane_Jakovleski_Aktuel_Intervju_5.jpg
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Змејковски: како голтарот Љубчо Георгиевски стана голем бизнисмен!

03ЈУЛ 201215:46​

Како Љубчо Георгиевски, човекот кој во деведесетите години немаше скршен динар в џеб, немаше пари ни за градски автобус стана голем бизнисмен, тоа треба да се провери, повикуваБорис Змејковски, еден од основачите на ВМРО – ДПМНЕ.

Според Змејковски, првиот генерален секретар на ВМРО – ДПМНЕ, институциите треба да се заинтересираат и да направат проверка на потеклото и на патот на парите, капиталот, недвижностите што ги има Љубчо Георгиевски.

Надлежните органи, како што вели, треба да направат многу проверки: како Георгиевски го купил хотелот во Делчево, како се приватизирала „Белимбегово“, една од најголемите живинарски фарми, како работело „Благовестие“…. Змејковски не се противи на инспекциска проверка и на неговиот бизнис – дури вели дека е спремен и во присуство на новинари да се изврши ревизија на неговото финасиско работење:
„ Фабриката „Иднина“ во Кратово ја купив на јавна лицитација. И сега во оваа тешка криза таа добро работи и вработува 50 луѓе. Инспекциите може точно да проверат како и колку пари биле уплатени за таа фабрика. Парите јас не ги носев во торби. Точно се знае како е влезен и од каде е секој денар. Јас сум човек со корен, наследство, капитал. Георгиевски беше голтар, а стана голем бизнисмен“, вели Змејковски.

Љубчо Георгиевски завчера беше обвинет од основачите на ВМРО-ДПМНЕ, Борис Змејковски,Владо Таранталовски, Мане Јаковлевски, Васил Наумов и Дијана Таранталовска дека зад соработката и можноста за коалицирање со некогашниот ривал, Бранко Црвенковски и СДСМ, стојат само бизнис интереси. Претседателот на ВМРО – НП вчера им одговори со писмо на основачите во кое меѓудругото го обвини Змејковски и за сомнителен бизнис.

Георгиевски го повика Змејковски на јавноста да и соопшти колку капитал тој има во Република Македонија и на кој начин го има стекнато.

„ Тоа се ноторни лаги. Георгиевски сака од оваа хаотична ситуација во која е да го сврти вниманието.Толку време беше претседател на партијата, беше премиер, ако имало какви било сомнежи во моето финасиско работење, тоа можел да го провери во секое време. Инситуциите беа во негови раце, а како претседател на партијата ова прашање можеше да го постави на конгрес, пред органите на партијата. Ги имаше сите механизми. И се проверуваше, имав инспекции и немам ништо против тоа. Ги повикувам и сега да дојдат и да го проверат работењето на мојата фирма. Јас немам што да кријам. Но, треба некој да провери и како Георгиевски ги направи парите и се што земал на туѓо име, што опљачкал“, порачува Змејковски кој од самите почетоци на формирањето на партијата му бил буквално и личен финансиер на Георгиевски кој покрај отровните стрели што му ги упати на поранешниот сопартијец и пријател со јавноста го подели признанието дека сепак од сите таканаречени основачи, само Змејковски го признава за основач на ВМРО – ДПМНЕ.

Змејковски во отворениот телефонски разговор денеска се потсети дека откако Георгиевски станал премиер во 1998 година всушност почнала и хајката против него под диригентската палка на покојната Доста Димовска која преку службите на УБК го контролирале буквално секој чекор на тогашниот генерален секретар:

„ Не ми беше јасно зошто човекот кому му помогнав многу во животот, му крстив дете има потреба како што подоцна разбрав од сопартијците да ме мести“.

Кога Змејковски решил да се соочи со Георгиевски и од прва рака да слушне кои се причине за хајката и за обидите да му смести финасиски малверзации добил ваков одговор:

„ Јас морам да те скршам тебе финасиски, ти си опасен за мене“, се присетува Змејковски кој како што рече денеска после се „не е вредно, ниту има логика човек да се замара со промашен политичар каков што според него е Георгиевски.

Змејковски по разидувањето со Георгиевски и Доста Димовска во 2000 година ја напушти партијата во која беше еден од основачите и формира нова партија ВМРО – ВМРО (Вистинска) на која беше лидер се до нејзиното расформирање и враќање во ВМРО-ДПМНЕ под водство на Никола Груевски.

Zoki, Ljubco glupco und seine Company sind nicht von SDSM! Auch wen sie koalizieren sollten ändert das nichts daran das er von VMRO war. Die Koalition mir VMRO macht ja DUI auch nicht zu Makes

Zoki, Ljubco glupco und seine Company sind nicht von SDSM! Auch wen sie koalizieren sollten ändert das nichts daran das er von VMRO war. Die Koalition mir VMRO macht ja DUI auch nicht zu Makes

Also so gesehen VMRO und Dui Geschäftspartner ;)

ФОТОВЕСТБранко фатен во лага - СДСМ дреме на грчки плажи, а не шпарта низ Македонија!
2001C646300A1F43A09FF78396DDEB1D.jpg

Од компир-манџата на баба Деспина, право на октопод и лигњи во Грција.
СДСМ преку ноќ ги заборави селаните и се врати на луксузниот живот. Џабе се тезите дека веќе нема да глумат елитна партија која ќе води политика од кафулиња, туку дека ќе се доближат до народот. Бадијала се и фалбите дека дури и преспивале по туѓи куќи и јаделе вкусни домашни јадења.
Работното лето на социјалдемократите веројатно се префрли во кај нашиот јужен сосед. ВЕЧЕР дојде до фотографија од пратеникот Јани Макрадули од плажите во Грција, направена во саботата, неколку дена по средбите со граѓаните низ Македонија, кои ги убедуваа дека треба да им ја дадат довербата на следните избори. Местото се вика Каламици и се наоѓа на вториот крак. Веројатно дел од опозиционерите само физички биле присутни на собирите низ Македонија, а мислеле на песочните плажи.

Zurück
Oben