Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Kombetarja

Berisha zurück nach Burnley

Veröffentlicht: 26.05.2009 - 11:45 Uhr von: BKlQuelle: Vestegnen

s_17257_2414_2008_2.jpg

AC Horsens hat den Leihvertrag mit Besart Berisha und dem FC Burnley nach einem Zwischenfall im Training mit sofortiger Wirkung aufgelöst. Somit kehrt der albanische Nationalspieler vorzeitig nach Burnley zurück, wo er noch bis 2010 einen Vertrag hat

Berisha zurück nach Burnley

Veröffentlicht: 26.05.2009 - 11:45 Uhr von: BKlQuelle: Vestegnen

s_17257_2414_2008_2.jpg

AC Horsens hat den Leihvertrag mit Besart Berisha und dem FC Burnley nach einem Zwischenfall im Training mit sofortiger Wirkung aufgelöst. Somit kehrt der albanische Nationalspieler vorzeitig nach Burnley zurück, wo er noch bis 2010 einen Vertrag hat

Burnley ist doch aufgestiegen oder??

Kuzhe, “mega-listë” kundër Portugalisë
line_430.gif

Trajneri i ri i Shqipërisë, Josip Kuzhe, propozoi një “mega-listë” me 27 emra për dy ndeshjet e parë ndërkombëtare të tij në stolin e Kombëtares, ato kundër Portugalisë (zyrtare, 6 qershor) e Gjeorgjisë (miqësore, 10 qershor).
line_430.gif

20090526171011JosipKuzhe.jpg
line_430.gif

Trajneri i ri i Shqipërisë, Josip Kuzhe, propozoi një “mega-listë” me 27 emra për dy ndeshjet e parë ndërkombëtare të tij në stolin e Kombëtares, ato kundër Portugalisë (zyrtare, 6 qershor) e Gjeorgjisë (miqësore, 10 qershor).

Gjithsesi, Federata Shqiptare e Futbollit pranoi zyrtarisht se lista është “punë e pastër” e ekspertëve të saj, kjo edhe për shkak të kohës së pakët që pati në dispozicion trajneri Kuzhe, vetëm 7 ditë kohë nga zyrtarizimi i tij në krye të bankinës kuqezezë.

Shqipëria pas shtatë ndeshjesh ka grumbulluar 6 pikë po aq sa Portugalia e Suedia, por që kanë ndeshje më pak se ne, e ndodhet në vendin e pestë në Grupin 1, duke lënë pas vetëm Maltën.

Gjithsesi, është Portugalia ajo që vjen në Tiranë nën presion të jashtëzakonshëm, qoftë për kujtimet e hidhura nga takimi i parë në Braga (0-0), por dhe me urgjencën e tri pikëve për të shpresuar më pas në kualifikimin për në Botëror.

Rikthimi i tre të përjashtuarve të mëdhenj, Erjon Bogdani (49 ndeshje, 9 gola), Edmond Kapllani (23 ndeshje, 6 gola) e Jahmir Hykës (10 ndeshje), si dhe thirrja për herë të parë e talentit të Teutës, Emiljano Vilës e kampionit të Tiranës, Jetmir Sefa, janë dhe risitë që ofroi kroati.

“Viktima” e Ari Hanit, Jahmir Hyka, i cili si pjesë e efektivit të Mainc 05, do të luajë sezonin e ardhshëm në Bundesligën 1, është në “grupin e madh konkurrues” të mesfushës, ku janë emra të tillë si Ervin Skela (heroi i Kotbusit) e Dorian Bylykbashi, kapiteni i Krivbasit në Ukrainë, por dhe “mushkëri” të tilla si Ervin Bulku, por dhe virtuozë si Gjergj Muzaka e Gilman Lika.

Në fakt, listës i mungon kapiteni Altin Lala (ende me një dëmtim të lehtë), ndërkohë që për ndeshjen kundër Portugalisë rikthehet edhe kapiteni i Marsejës, Lorik Cana, ky i fundit mungoi kundër Danimarkës për arsye të kartonëve të verdhë.

Kundër Kristiano Ronaldos me shokë do të jetë sërish në fushë mbrojtësi Admir Teli, ndërsa Armend Dallku (është në listë) nuk do të jetë kundër luzitanëve pasi është sërish i pezulluar, ashtu siç i ndodhi në ndeshjen e parë në Braga.

Vija e parë e sulmit ka qenë një problem më vete në shtatë ndeshjet ka qenë një problem më vete në “epokën Han”: vetëm 3 të tillë në 630 minuta lojë (të tre në fitoren 3-0 kundër Maltës), teksa vetëm një prej tyre mban firmën e një sulmuesi, Erjon Bogdanit. Dy të tjerët kanë për autorë mbrojtësin Armend Dallku e mesfushorin Klodian Duro.

Ekspertët e FSHF-së (hartuesit realë të listës) i propozuan Kuzhesë për repartin e avancuar dy nga lojtarët më prodhimtarë gjatë këtij sezoni: Hamdi Salihin (13 gola me SV Ried në Austri) dhe Migen Memellin (22 gola me Tiranën në Shqipëri, “këpuca e artë” e kampionatit që porsa përfundoi).

Në pesëshen e sulmit nuk mund të mungonin as Besart Berisha, por dhe siç e përmendëm më lart edhe Edmond Kapllanin (golashënuesi më i mirë i eliminatoreve të Kampionatit Europian 2008, 5 gola) e Erjon Bogdanin (golashënuesi më i mirë i eliminatoreve të Kampionateve Botërore, 5 gola).

Kuzhe i ka kushtuar vëmendje kampionatit shqiptar: tetë futbollistë në listën “eksperimentale”. Andi Lila, Ansi Agolli, Gjergji Muzaka, Migen Memelli (të katërt të Tiranës), Elvin Beqiri (Vllaznia), Endri Vrapi (Elbasani), Emiljano Vila (Teuta) dhe Elis Bakaj (Dinamo) kompletojnë grupin “puro shqiptar”.

Në shtatë takimet e para, Shqipëria ka fituar me Maltën (3-0), barazuar me Suedinë (0-0, në Tiranë) dhe Portugalinë (0-0, në Braga) e Maltën (0-0, në La Valeta). Kemi humbur me Hungarinë (2-0, në Budapest e 0-1 në Tiranë) e Danimarkën (3-0 në Kopenhagen).

LISTA KUNDËR PORTUGALISË E GJEORGJISË

PORTIERË
Isli Hidi 10
Samir Ujkani 0
Ena Koliqi 0

MBROJTËS
Debatik Curri 23
Armend Dallku 31
Kristi Vangjeli 17
Andi Lila 5
Elvin Beqiri 42
Ansi Agolli 9
Endri Vrapi 7
Admir Teli 4

MESFUSHORË
Lorik Cana 36
Ervin Skela 61
Ervin Bulku 16
Gilman Lika 4
Dorian Bylykbashi 3
Jahmir Hyka 10
Klodian Duro 57
Elis Bakaj 3
Gjergji Muzaka 1
Jetmir Sefa 0
Emiljano Vila 0

SULMUES
Erjon Bogdani 49
Edmond Kapllani 23
Besart Berisha 15
Hamdi Salihi 12
Migen Memelli 1

Kuzhe, “mega-listë” kundër Portugalisë
line_430.gif

line_430.gif

20090526171011JosipKuzhe.jpg
line_430.gif

Gjithsesi, Federata Shqiptare e Futbollit pranoi zyrtarisht se lista është “punë e pastër” e ekspertëve të saj, kjo edhe për shkak të kohës së pakët që pati në dispozicion trajneri Kuzhe, vetëm 7 ditë kohë nga zyrtarizimi i tij në krye të bankinës kuqezezë.

Shqipëria pas shtatë ndeshjesh ka grumbulluar 6 pikë po aq sa Portugalia e Suedia, por që kanë ndeshje më pak se ne, e ndodhet në vendin e pestë në Grupin 1, duke lënë pas vetëm Maltën.

Gjithsesi, është Portugalia ajo që vjen në Tiranë nën presion të jashtëzakonshëm, qoftë për kujtimet e hidhura nga takimi i parë në Braga (0-0), por dhe me urgjencën e tri pikëve për të shpresuar më pas në kualifikimin për në Botëror.

Rikthimi i tre të përjashtuarve të mëdhenj, Erjon Bogdani (49 ndeshje, 9 gola), Edmond Kapllani (23 ndeshje, 6 gola) e Jahmir Hykës (10 ndeshje), si dhe thirrja për herë të parë e talentit të Teutës, Emiljano Vilës e kampionit të Tiranës, Jetmir Sefa, janë dhe risitë që ofroi kroati.

“Viktima” e Ari Hanit, Jahmir Hyka, i cili si pjesë e efektivit të Mainc 05, do të luajë sezonin e ardhshëm në Bundesligën 1, është në “grupin e madh konkurrues” të mesfushës, ku janë emra të tillë si Ervin Skela (heroi i Kotbusit) e Dorian Bylykbashi, kapiteni i Krivbasit në Ukrainë, por dhe “mushkëri” të tilla si Ervin Bulku, por dhe virtuozë si Gjergj Muzaka e Gilman Lika.

Në fakt, listës i mungon kapiteni Altin Lala (ende me një dëmtim të lehtë), ndërkohë që për ndeshjen kundër Portugalisë rikthehet edhe kapiteni i Marsejës, Lorik Cana, ky i fundit mungoi kundër Danimarkës për arsye të kartonëve të verdhë.

Kundër Kristiano Ronaldos me shokë do të jetë sërish në fushë mbrojtësi Admir Teli, ndërsa Armend Dallku (është në listë) nuk do të jetë kundër luzitanëve pasi është sërish i pezulluar, ashtu siç i ndodhi në ndeshjen e parë në Braga.

Vija e parë e sulmit ka qenë një problem më vete në shtatë ndeshjet ka qenë një problem më vete në “epokën Han”: vetëm 3 të tillë në 630 minuta lojë (të tre në fitoren 3-0 kundër Maltës), teksa vetëm një prej tyre mban firmën e një sulmuesi, Erjon Bogdanit. Dy të tjerët kanë për autorë mbrojtësin Armend Dallku e mesfushorin Klodian Duro.

Ekspertët e FSHF-së (hartuesit realë të listës) i propozuan Kuzhesë për repartin e avancuar dy nga lojtarët më prodhimtarë gjatë këtij sezoni: Hamdi Salihin (13 gola me SV Ried në Austri) dhe Migen Memellin (22 gola me Tiranën në Shqipëri, “këpuca e artë” e kampionatit që porsa përfundoi).

Në pesëshen e sulmit nuk mund të mungonin as Besart Berisha, por dhe siç e përmendëm më lart edhe Edmond Kapllanin (golashënuesi më i mirë i eliminatoreve të Kampionatit Europian 2008, 5 gola) e Erjon Bogdanin (golashënuesi më i mirë i eliminatoreve të Kampionateve Botërore, 5 gola).

Kuzhe i ka kushtuar vëmendje kampionatit shqiptar: tetë futbollistë në listën “eksperimentale”. Andi Lila, Ansi Agolli, Gjergji Muzaka, Migen Memelli (të katërt të Tiranës), Elvin Beqiri (Vllaznia), Endri Vrapi (Elbasani), Emiljano Vila (Teuta) dhe Elis Bakaj (Dinamo) kompletojnë grupin “puro shqiptar”.

Në shtatë takimet e para, Shqipëria ka fituar me Maltën (3-0), barazuar me Suedinë (0-0, në Tiranë) dhe Portugalinë (0-0, në Braga) e Maltën (0-0, në La Valeta). Kemi humbur me Hungarinë (2-0, në Budapest e 0-1 në Tiranë) e Danimarkën (3-0 në Kopenhagen).

LISTA KUNDËR PORTUGALISË E GJEORGJISË

PORTIERË
Isli Hidi 10
Samir Ujkani 0
Ena Koliqi 0

MBROJTËS
Debatik Curri 23
Armend Dallku 31
Kristi Vangjeli 17
Andi Lila 5
Elvin Beqiri 42
Ansi Agolli 9
Endri Vrapi 7
Admir Teli 4

MESFUSHORË
Lorik Cana 36
Ervin Skela 61
Ervin Bulku 16
Gilman Lika 4
Dorian Bylykbashi 3
Jahmir Hyka 10
Klodian Duro 57
Elis Bakaj 3
Gjergji Muzaka 1
Jetmir Sefa 0
Emiljano Vila 0

SULMUES
Erjon Bogdani 49
Edmond Kapllani 23
Besart Berisha 15
Hamdi Salihi 12
Migen Memelli 1

Hey ku asht Beqaj?

Federata Shqiptare e Futbollit

Lista e lojtarëve të grumbulluar nga trajneri Josip Kuze për ndeshjet me Portugalinë dhe Gjeorgjinë

Isli Hidi Kryvbas Krig 10
Samir Ujkani Palermo 0
Enea Kolici Iraklis 0
Debatik Curri Vorskla Poltava 23
Armend Dallku Vorskla Poltava 31
Kristi Vangjeli Aris Selanik 17
Andi Lila Tirana 5
Elvin Beqiri Vllaznia 42
Ansi Agolli Tirana 9
Endrit Vrapi Elbasani 7
Admir Teli Karabakh 4
Lorik Cana O. Marseje 36
Ervin Skela Energie Cottbus 61
Ervin Bulku Kryvbas Krig 16
Gilman Lika Hacetepe 4
Dorian Bylykbashi Kryvbas Krig 3
Jahmir Hyka Mainz 10
Klodian Duro AC Omonia 57
Elis Bakaj Dinamo 3
Gjergj Muzaka Tirana 1
Emilian Vila Teuta 0
Jetmir Sefa Tirana 0
Hamdi Salihi SV Ried 12
Erjon Bogdani Chievo Verona 49
Edmond Kapllani Karlsruhe 23
Besart Berisha AC Horsens 15
Migen Memelli Tirana 1

Ich hätt noch einige alb. Websites in denen ihr euch erkündigen könnt.

___| Shkabaj |___ Albanian link source | Burimi i nyjeve shqiptare
DERVINA.COM

News....

Sulmuesi i Kombëtares shqiptare, Edmond Kapllani, nënshkroi një kontratë dy-vjeçare me Augsburgun e Bundesligës së dytë gjermane, deri më 30 qershor 2011.

“Më vjen shumë mirë që jam bërë pjesë e Augsburgut. Ka shumë persona atje që unë i vlerësoj e më bindën për të qenë pjesë e tyre. Me Augsburgun dëshiroj të arrijmë qëllimet e përbashkëta dhe të zhvillojmë ekipin”, - citohet Kapllani nga faqja zyrtare e klubit të tij të ri.

Edhe trajneri i Augsburgut, Xhos Luhakei, e vlerësoi shumë blerjen e shqiptarit: “Me Edmond Kapllanin ne morrëm një sulmues shumë të rrezikshëm, që ndër të tjera në sezonin 2006-2007 me 17 golat e tij pati një pjesë të madh në ngjitjen e Karlsruhes në Bundesligë. Jam shumë i kënaqur, që transferimi drejt Augsburgut u realizua”.

Valdet Rama, një tjetër shqiptar, por me pasaportë gjermane nënshkroi një kontratë 3-vjeçare me Hanoverin e Altin Lalës.

“Mirë se vjen - Herzlich Willkommen!”. Kështu e përshëndeti klubi i Hanoverit mbërritjen e mesfushorit 21-vjeçar shqiptar nga Ingolstadt 04 në parametra zero.

Rama ishte një lojtar bazë i Ingolstadtit të Bundesligës 2 dhe ishte rritur te ekipet e moshave të Volfsburgut, klubit aktual kampion të Gjermanisë. Rama ka një përdorim të shkëlqyer të topit me të dyja këmbët.

“Valdeti ishte prej një kohë të gjatë në fokusin tonë, tani erdhi momenti të angazhojmë në ekipin tonë”, - tha drejtori sportiv i Hanoverit, Jërg Shmadkte.

“Me këtë blerje ne jemi të vetëdijshëm për atë që kemi bërë. Valdeti është i ri, por ka grumbulluar përvojë dhe ka shumë mundëis zhvillimi”.

Trajneri Diter Heking: “Valderi është një lojtar dinamik, teknik, i cili me fleskiblitetine tij do të na ndihmojë më tej”.

Vetë Valdeti: “Unë pata shumë oferta nga klube na Bundesliga 1 dhe 2. por këtu te Hanoveri unë shoh mundësitë më të mira për mua. Hanover 96 është një klub i njohur, me njerëz me përvojë në anën sportive dhe një ekip të mirë”.

Zurück
Oben