Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Kombetarja

Portugalia e hendikepuar ndaj Suedisë dhe Shqipërisë Përzgjedhësi i kombëtares së Portugalisë, Karlos Kueiroz nuk do të mund të llogarisë në katër futbollistë të rëndësishëm për ndeshjet kualifikuese të Botërorit 2010 ndaj Suedisë dhe Shqipërisë. Në listën e futbollistëve që janë të lënduar gjenden Deko, Maniçe, Simao Sambrosa dhe Rikardo Karvalho. Portugalia të shtunën do të jetë mysafire e Suedisë, kurse të mërkurën e ardhshme do të jetë nikoqire e kombëtares shqiptare. Mungesa e këtyre katër futbollistëve do të jetë mundësi e mirë për kuqezinjtë që edhe në Portugali të nxjerrin një rezultat pozitiv, i cili do të mund t'i hapte rrugë kualifikimit historik të Shqipërisë në Kampionatin botëror. Në dy ndeshjet e deritashme në kuadër të grupit 1, Portugalia ka arkëtuar vetëm tre pikë, duke e mposhtur Maltën, 4:0, derisa ndaj Danimarkës ka pësuar humbje 3:2.

4 Stammspieler fehlen Portugal, Deco,Maniche,Simao und Carvalho
Vielleicht schaffen wir das wunder:D

Han, "besnik" i skemës me një sulmues

Ari Han do t‘u qëndrojë "besnik" ideve të tij dhe në sfidën e së shtunës me Hungarinë pritet të luajë sërish me skemën me një sulmues të mirëfilltë. Për ndeshjen e orës 19:45 kundër formacionit të Ervin Kuman, 59-vjeçari do t‘i besojë skuadrës që deri më tani ka grumbulluar 4 pikë. Në portë do të jetë Arjan Beqaj, që me formën e treguar me qipriotët e Anorthosis është një siguri më shumë. Në mbrojtjen me katër lojtarë holandezi do të rreshtojë Armend Dallkun në të djathtë dhe Kristi Vangjelin në të majtë, ndërkohë partner i Debatik Currit në qendër do të jetë Lorik Cana ose Elvin Beqiri. Kjo do të varet nga rikuperimi dhe forma që do të ketë mbrojtësi shkodran në ditët në vazhdim. Në qendër të mesfushës në pozicione difensive do të jenë Altin Lala dhe Ervin Bulku (ose Lorik Cana, nëse nuk aktivizohet si mbrojtës), ndërsa përpara tyre regjia do t‘i besohet fantazisë së Ervin Skelës. Reparti me pesë futbollistë do të plotësohet nga Klodian Duro dhe Jahmir Hyka nga krahët. Sulmues i vetëm do të jetë Erjon Bogdani, që në Tiranë hapi serinë e golave në fitoren që kuqezinjtë arritën me Maltën. Ky rreshtim (i preferuar nga trajneri Han) shihet edhe si arma më efikase për të frenuar sulmet e shpejta nga krahët të hungarezëve. Vëmendje e veçantë do t‘i kushtohet mbulimit të dy lojtarëve më të mirë të kundërshtarëve, Tamas Hajnal (mesfushori me tipare sulmuese i Borusias së Dortmundit) dhe Szhabolks Huszhti (mesfushorit të krahut që luan te Hanoveri).
Aufstellung Ungarn

-----------Beqaj
Dallku--Curri--Beqiri(Cana)--Vangjeli
Lala--------Cana(Bulku)
Duro-------------------------Hyka
------------Skela------------------
-----------Bogdani

Beqiris Einsatz ist nicht sicher falls er nicht spielen kann, rückt Cana in die Verteidigung und Bulku auf die 6er Position.

Leider spielt der Trainer mal wieder mit nur einer Spitze

Ku man Bulku und Lala im Mittelfeld das ist so schrecklich........:rolleyes:

Tish na kun une Trainer me qet formacionin kishna lujt.

...........................Beqaj................................

...Dallku.......Beqiri...........Teli..........Vangjeli.....

..Skela..........Cana..........Curri........Hyka......

.........Berisha............Bogdani.............

Curri mall im Defensiven Mittelfeld einzusetzen wäre doch ne gute Idee, zu mal unser Lala alt und müde ist und Curri auch schon 3 Tore in der Ukrainischen Wyscha Liga erzielt hatt.

Tish na kun une Trainer me qet formacionin kishna lujt.

...........................Beqaj................................

...Dallku.......Beqiri...........Teli..........Vangjeli.....

..Skela..........Cana..........Curri........Hyka......

.........Berisha............Bogdani.............

Curri mall im Defensiven Mittelfeld einzusetzen wäre doch ne gute Idee, zu mal unser Lala alt und müde ist und Curri auch schon 3 Tore in der Ukrainischen Wyscha Liga erzielt hatt.

Sehe ich genau wie du. Nur anstelle von Teli hätte ich Lila spielen lassen.

Cana hyn në historinë Olimpikut të Marsejës
Në minutën e 79-të të ndeshjes Olimpiku i Marsejës-Kaen të zhvilluar të shtunën e kaluar, Lorik Cana u bë lojtari marsejez më i ndëshkuar në historinë e klubit francez. Lajmi jepet nga faqja franceze lephoeecen.fr.

Në fakt, me 49 kartonë të verdhë të marrë qysh kur ai mbërriti në Olimpik i Marsejës (gusht 2005), shqiptari kaloi ish-lojtarin e Marsejës, Bernard Kasoni.

Trajneri aktual i Bastias, megjithatë ka marrë edhe tetë kartonë të kuq gjatë karrierës së tij me Olimpikun, ndërkohë që Lorik Cana nuk është ndëshkuar kurrë me fanellën olimpikase. Cana do të mungojë ndeshjen e ardhshme kundër Valensien.

Lorik Cana ne 146 ndeshje per Marsejen, i ka pesuar 49 Kartona te verdh.:toothy2:

Cana hyn në historinë Olimpikut të Marsejës
Në minutën e 79-të të ndeshjes Olimpiku i Marsejës-Kaen të zhvilluar të shtunën e kaluar, Lorik Cana u bë lojtari marsejez më i ndëshkuar në historinë e klubit francez. Lajmi jepet nga faqja franceze lephoeecen.fr.

Në fakt, me 49 kartonë të verdhë të marrë qysh kur ai mbërriti në Olimpik i Marsejës (gusht 2005), shqiptari kaloi ish-lojtarin e Marsejës, Bernard Kasoni.

Trajneri aktual i Bastias, megjithatë ka marrë edhe tetë kartonë të kuq gjatë karrierës së tij me Olimpikun, ndërkohë që Lorik Cana nuk është ndëshkuar kurrë me fanellën olimpikase. Cana do të mungojë ndeshjen e ardhshme kundër Valensien.

Lorik Cana ne 146 ndeshje per Marsejen, i ka pesuar 49 Kartona te verdh.:toothy2:

Shqiptarrr bree:mrgreen:

Te k Hungaria dot mungojn Babosh (Portieri Nr1) dhe Zoltan Gera (Fulham) nje prej lojtarve me te mir.

Edhe Portugalis dot ti mungojn disa lojtare standart si Deco,Maniche,Simao apo Carvalho.

Tek Ekipi Kombetare rikthehet Beqiri dhe Duro pas lendimeve.

Lajme te mir per Kuqezinjet tan:D

Te k Hungaria dot mungojn Babosh (Portieri Nr1) dhe Zoltan Gera (Fulham) nje prej lojtarve me te mir.

Edhe Portugalis dot ti mungojn disa lojtare standart si Deco,Maniche,Simao apo Carvalho.

Tek Ekipi Kombetare rikthehet Beqiri dhe Duro pas lendimeve.

Lajme te mir per Kuqezinjet tan:D

Carvalho do te jet dhimbja me e madhe per portugeset, se sa per deco, maniche dhe simao, kajn kte portugeset boll lojtar per mi zavensu.

Ungaria: ne Ungari jan 2 Lojtar qe ne kohen e fundit ken lujt teper mir per ekipet e vet ne Bundesliga, ata jan Tamasz Hajnal per dortmundun dhe Szabol Hustzi per Hannover 96. Une pe veti ju frigona ketinve 2 Lojtarve mas teper. Sepse te dyte jan Mesfushur Ofensiv.

Zurück
Oben