Talenti nga Struga, Pajtim Kasami, edhe zyrtarisht ka filluar aventurën e tij në ekipin e Lacios. Mesfushori është duke u stërvitur me ekipin e dytë, ndërkohë disa herë trajneri, Delio Rossi, e ka ftuar që t’i bashkëngjitet skuadrës së parë, ku ushtron edhe sulmuesi nga Maqedonia, Goran Pandev. Ndryshe, strugani 16-vjeçari, në Itali arriti nga Liverpuli, ku luajti 1 vit të plotë.
“Karrierën time e kam filluar në Grasshoppers të Cyrihut, ku kam luajtur disa vite për të rinjtë. Më pas, në vitin 2007 me ekipin tim jam paraqitur në një turnir në Paris, ku ishte edhe trajneri i Liverpulit, Rafa Benitez. Ai pasi ka parë lojën time, menjëherë ka angazhuar drejtorin sportiv që unë të transferohem te ky klub. Kështu, ndodhi dhe unë nënshkruajta marrëveshje me ekipin anglez”, tregon Pajtim Kasami për gazetën “Koha”.
Mesfushori ishte në shënjestër të shumë ekipeve të mëdha evropiane, ndër to Juventus, Mançester Siti dhe Lacio. Kjo e fundit ishte më dinake dhe arriti që nëpërmjet drejtorit sportiv, Igli Tare, ta sjell shqiptarin me pasaportë zvicerane në Itali.
“Gjatë një viti sa qëndrova në Angli, unë kisha paraqitje të suksesshme me ekipin e Liverpulit, prandaj edhe shumë skuadra dëshironin të më kanë. Ndër ato ekipe që më kërkonin ishin Juventus, Mançester Siti, Volfzburg dhe Lacio. Me ekipin italian u mora vesh shumë shpejt, pasi që presidenti i klubit Klaudio Lolito me çdo kusht dëshironte që unë të veshi fanellën e tyre”, pohoi Kasami, i cili në vazhdim tregon momentet e para që është duke i kaluar në klubin e ri.
“Pasi u morëm vesh me ekipin italian, unë pas disa ditëve udhëtova në Itali. Atje më priti drejtori sportiv Igli Tare, kurse në stërvitje takova edhe Goran Pandevin, të cilin e kam shok shumë të mirë dhe më ndihmon shumë në akomodimin tim por edhe në stërvitje. Këtu jam shumë i kënaqur, tifozët dhe drejtuesit më kanë pritur mirë dhe besoj se me një punë maksimale do ja arrij që të paraqitem edhe në ekipin e parë”, tha Pajtim Kasami.
Ndryshe, strugani disa vite është duke i mbrojt ngjyrat e kombëtares së Zvicrës (U-16), ndërkohë ai thotë se para se të futet në reprezentacion askush nga Maqedonia nuk e ka kontaktuar që ai të paraqitet për këtë vend. “Edhe pse jam me prejardhje nga Struga, për mua askush nuk është interesuar që të paraqitem për Maqedoninë. Kurse tani në disa biseda që kam pasur me Pandevin, ai më ka ftuar që unë të jem pjesë e përfaqësueses që drejton Sreçko Katanec. Nga ana tjetër, edhe Igli Tare shpesh më ka thënë që në të ardhmen të paraqitem në Kombëtaren shqiptare. Mendoj se tani më është vonë, pasi unë luaj për Zvicrën, ndërkohë edhe jam nënshtetas i saj”, pohoi Kasami.