Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

kosovo hat schulden ...

hier sind meine freunde. :birdman:

naa trii svetooo ii naa trii sastavnooooo odlaazimooo naa kosovoo ravnoooo........

Anhänge

Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
...
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]alo u lijevo iza kanala, usamljena kuća, čiji prednji zid od dvorišta bješe djelimično srušen. Pedesetak metara iza nje, lijevo i desno, bijahu se konsolidovali odmetnici. "Vjerovatno rezervni položaj", pomisli Ćelo.
Pritaji se, ali iznenada primijeti zaostalog odmetnika kako utrčava u dvorište jedne kuće. Zapuca u njegovom pravcu. Šiptarski terorista zamače iza kuće.
Po inerciji, Ćelo se diže, utrča u dvorište i iznenadi se, kad leđima dotače zid kuće. Gledao je put svojih, koji ostadoše suviše desno i nisko da bi mu mogli pomoći. Kuća se nalazila podjednako udaljena od "Munja" i terorista.
Nazad nije mogao preko brisanog prostora, a ni terorista naprijed. Dahtali su obojica na uglu kuće, leđima naslonjeni o zid. Ćelo shvati da je u maloj prednosti, vidio je sjenku odmetnika. Nasloni automat na pleksus, s prstom na obaraču. Ostao je bez bombi, ali srećom imao je municije.
- Ej – ču glas iza zida.
- Ej i tebi – odgovori.
- Šta ćeš sad Srbine?!
Ćelo primijeti grč u glasu teroriste. "Napet je", zaključi.
- Šta i ti brate moj, da izađem živ odavde.
- Takom Bog nećeš.
Ćelo, kao blefer u partiji pokera, poče mirnim, ali sigurnim glasom:
- Nemoj da si lud, zašto da ginemo. Do juče smo živjeli zajedno, kao komšije.
U nevjerici, obje strane, i "Munje" i teroristi slušaju dijalog njih dvojice.
- Za mene ste brišeno svi! – podviknu terorista.
- Nemoj tako, ovo je naša zajednička zemlja, opet ćemo da živimo zajedno.
- Nije vaš, nego naša!
- Ne, bre, komšo, zajednička i naša i vaša, za šta da ginemo?
- Jok vala, vaša nije, vi ste okupiralji moja zemlja! – grozničavo nastavlja Šiptar.
- Dobro, dobro. Neka je i tako, ali šta ćemo sad? Od mene i tebe ništa ne zavisi sem naših životi. Tebe dok trčiš prema tvojima, samo ja mogu da ubijem, kao i ti mene dok trčim do mojih. Je li tako?
- Jez, vala.
- Vidi, ajde odjednom da bacimo puške i svak nek ide kod svojih.
Slušaju "Munje" iz kanala svog bivšeg konobara, a sadašnjeg najmlađeg pripadnika jedinice, čudeći se mirnoći s kojom zavodi teroristu, koji ćuti, ne odgovara.
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Ćelo primijeti da se sjenka pomjera, kao da će svaki čas potrčati.
- Nema drugog načina, sem da se poubijamo, a zašta, brate moj?
- Pa, baci ti prvo!
- Nije da ti ne vjerujem, ali to je kao da se predajem.
- Ne, tako m` Bog. Evo Besa, baci ti, bacim ga ja!
- Besa. Mladi smo mi za tako krupnu riječ, nego da mi bacimo zajedno?
- Kako zajedno?
- Fino, brate moj. Kad izbrojim do tri bacićemo odjednom.
- Eiii, jes more, ja bacim a ti mu ubiješ.
- Pa dobro, `oćemo li ovdje da čekamo do sjutra?
- Dokle ćekako, ćekamo!
- Vidi, ajde ti broj, ja tebi vjerujem.
- A, pa, pa, šta ima veza ko broji. Ti ćeš da mi zajebeš. Čekamo ovde ko će da pobedi.
Ćelo primjećuje veliku nervozu kod protivnika. Sjenka povremeno zauzima položaj kao da će se dati u bijeg. Vjerovatno se lomi između dvije varijante. Može da krene direktno iza sebe, prema tri metra visokom kamenom zidu, do kojeg može stići zaštićen kućom. No prilikom preskakanja vjerovatno bi poginuo. Ako krene na četiri metra u lijevo, ka otvorenoj kapiji, možda Ćelo neće stići da zapuca. "Biraj, biraj, ja imam kad", razmišlja Ćelo.
- Da zapalimo po jednu?
- Ne pušim.
- Sa Srbima?
- Jok vala, i sa Šiptarima ić.
- Ja pušim, al nemam upaljač.
- Ajt more, sat će ovaj moji da ti ga upalji.
- Slušaj, mene boli briga. Ja sam ti ovdje slučajno, ali ovi sa mnom su Crnogorci. Jedu malu djecu za doručak, od ovih tvojih neće ostati ni za ćevape.
- Znaš lji Škavele, mi nisam običan Šiptar, mi smo Drenicaki, kakvi crni govna, ima da ih pravimo tarator!
"Gotov je", pomisli Ćelo. Od pomisli na tarator salatu, koju je najviše volio, još više mu se osuši i onako suvo grlo.
- Dobro, dobro, ja ti onako komšijski kažem, ja sam Pećanac.
- Ihii, pa vi ste paljilji ceo Dukađin (Metohija), i ubilji sve šta ide na noge, pićka vas mater!
- Ma jok, brate moj, nijesmo to mi, nego ovi Legijini i dobrovoljci i ovi ovdje krvoloci, mene su na silu uzeli u rezervu.
- Kakav rezerva more, vi ste specijaljni, da je rezerva, davno bi je mi brišili!
- Dobro de, ja ti komšijski kažem...
- Ajde bre, nemoj da lažeš, sve smo vas pisalji, tako m` Bog, oćete da nam platiš!
Minobacači počeše da pojačavaju dejstvo, ,sjenka vrti glavom. Ćelu se učini da čuje kako grčevito steže pušku.
- U pravu si. Svi treba da plate, ali, bogami, ovi tvoji će danas da ga pojedu. Nego, ajde da se ti i ja na vrijeme razilazimo!
U međuvremenu trocijevac, praga i minobacači izručiše kanonadu granata, praćenu pješadijskom vatrom. Započe graja i urlanje:
"Mi smo Munje", Drenico. Vataj živa. Ajte na nož Arnauti. Gajtan Turci. Nemoj koji da ostane po uigranoj šemi...
Poče cirkus.
Ćelo vidi da sjenka hvata oslonac na lijevu nogu, odvajajući se od zida. Sprema se za "tutanj", razmišlja i priteže automatsku pušku.
"Da mi je jedno pivo", prozbori nerazgovjetno samom sebi. Čini mu se da u ustima, umjesto jezika, landara parče stiropora.
Sjenka se odlijepi i u trku krenu ka otvorenoj kapiji. Ćelo iskorači desnom nogom i izvi se u desnu stranu, zapuca s kuka kratkim rafalom.
Šiptarski terorista se otkotrlja, ostajući u poluzgrčenom položaju. Opali pojedinačno još dva metka, tijelo se opusti.
- Tako brate moj, opusti se, nemoj da si u grču, promrmlja.
Potom podiže pogled prema crveno-crnom Suncu koje se priklanjalo zapadu.

:toothy2:
[/FONT]

YouTube - Du bist Serbe wenn...Teil 1

Du bist Serbe, wenn deine Idole allesamt Kriegsverbrecher sind! ^^

Du bist Serbe, wenn du Serbien bis Tokyo schreist, aber dein Land immer kleiner wird! ^^

Du bist Serbe, wenn du historische Niederlagen als Sieg feierst! ^^

Du bist Serbe, wenn du meinst, dass Kosova serbisch ist, aber über 90% Albaner dort leben! ^^

Jasterb ti je typisch Serbe, haha

Zuletzt bearbeitet:
hallo ...

ihr tut mir leid , pasha zotin !!! ihr habt immernoch nicht eure unabhängkeit , und das nun mehr seit über 8 jahren !!!

sobald ihr unabhängig werden solltet ( 2020 ) , so werden wir von euch geld verlangen ...

wie wir albaner aus mk sind , sollte euch nicht jucken , kümmert ihr euch lieber um die ganzen mischehen mit den zizak und hindus ...

schämt euch a ...
Wir reden im Januar- Februar weiter...
wenn ich meine Flagge hisse...
und Party mache...;)

doch es juckt uns aber...
weil die Albaner aus MK...ALBANER sind...
so wie wir du Affe..
und komm jetzt nicht mit sowas....

qvar budalle

Zurück
Oben