Sie haben keine Berechtigung Anhänge anzusehen. Anhänge sind ausgeblendet.
GRADJANI NJEMACKE ORGANIZUJU
29.06.13 U KELNU VELIKI-CENTRALNI HUMANITARNI KONCERT PODRSKE GRADJANIMA - DEMONSTRANTIMA U BIH
Bürger Deutschlands organisieren am 29.06.13 in Köln ein grosses-zentrales
Benefiz-Konzert als Unterstützung an die Bürgern Bosnien und Herzegowinas,
die in diesen Tagen in den Städten Bosnien und Herzegowinas
für Ihre Bürgerrechte demonstrieren
KONZERT / KONCER: JMBG - Ja for My Baby Germany
DATUM / DAN: Samstag / subota: 29.06.13
ORT / MJESTO: Köln - Essigfabrik
ADRESSE / ADRESA: Siegburger Strasse 110 - 50679 Köln
- - - Aktualisiert - - -
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Stranke iz RS-a su jasno stavile do znanja da se u Sarajevu ne osjećaju bezbjedno, da su bili žrtve "talačke krize" i da su protesti u Sarajevu napad na Republiku Srpsku iz kojih je ona izašla kao jači entitet, a Milorad Dodik gotovo u svakom svom javnom istupu postavlja ogradu između Sarajeva i Banja Luke. Čak je i Vlada RS-a u jučerašnjoj informaciji za vanrednu sjednicu naglasila da se zna ko je preko društvenih mreža ujedinjavao Sarajevo i Banja Luku, ko je pozivao na proteste. U saopćenju stoji da se radi o bošnjačkim imenima I lažnim profilima na Facebooku I Twitteru. Profesorica Cenić je mišljenja da je ova priča matrica na kojoj opstaju 'dodikovske' politike koje zabavljaju narod.
"Ova vlast ili ove vlasti, kako hoćete, dovelu su zemlju do totalnog sunovrata. Najlakše je ponovo okrivljavati se između sebe, nalaziti razloge za totalni nerad i neodgovornost, pa tako je sada hit ta ugroženost u Sarajevu, odnosno bezbjedonosna situacija oko Parlamenta. Izgleda da im je zadovoljovajuća bezbjedonosna situacija po sarajevskim šoping centrima (u kojima se obilato kupuje luksuzna roba) i kafanama. Ne znam čime će se više okititi, osim još nekoliko desetina nezarađenih plata i ostalih sramotnih prinadležnosti. Sramotnih, jer pare od naroda uzimaju za krajnji nerad i neodgovornost, podvlačim ponovo. Baš prave od države tor!" - kazala je Svetlana Cenić za naš portal.
"Dobar dio naroda se uhvatio u nacionalno kolo samo zato što smatra da će ga sredina izopštiti ako ne priča horski. Čim iskočiš iz top hora, kojim diriguju upravo ovi što između sebe trguju, a javno se prepucavaju, odmah krenu na tvoju glavu. Doduše, jedan dio, moramo to priznati, i ne zna da misli svojom glavom, već kako mu se kaže" - kaže Cenić.
"Došla sam kao neko ko podržava zahtjeve studenata i zgražava se nad činjenicom da postoje javne ličnosti koje se drznu da ih nazovu kopiladima. Međutim, neka pobacaju diplome svi oni koji ne znaju na čemu počiva demokratija, neka prestanu da se zovu intelektualcima svi oni koji smatraju da je jedini način organizovanja ili djelovanja politička partija, a neka izađu iz politike svi oni kojima je strano uvažavanje nečijeg stava. Većina ljudi pojma nije imala koji su studentski zahtjevi. Izašli su nesretni i nezadovoljni, ljudi koji više ništa osim golog života ne mogu da izgube. Kako reče jedan gospodin pored mene: 'Da mi je došao ne znam kakav okupator sa strane, ne bi mi bilo gore'... I biće toga još. Jer, glad će biti samo veća" - kaže Cenić
i naglašava da su je nasmijali izvještaji RTRS-a i izjave premijerke RS-a Željke Cvijanović nakon jučerašnjih demonstracija u Banja Luci koja je u prvi plan stavila demokratičnost Republike Srpske i to da je za Republiku Srpsku veoma bitno to što su banjalučki studenti odbacili bilo kakvu vezu sa sarajevskim događajima.
"Demokratičnost se ne može ogledati u tome da se pobrajaju ljudi, ili kako premijerka reče "figure iz političkog života", onda da se u prvi plan gura da je dobro da su se studenti ogradili od protesta u Sarajevu... Najbolje da premijerka još kaže ko treba da bude na protestima i podijeli ko će šta da kaže. Dakle, umjesto da se govori da se toliko teško živi da psiha puca, zdravlje nestaje, apatija je sve veća..., premijerka drži govor šta joj se dopalo na protestima, šta nije, udara packe Incku, a onda hvali demokatičnost Republike Srpske. Kontradiktornost u samo nekoliko rečenica"
"Demokratičnost se ne može ogledati u tome da se pobrajaju ljudi, ili kako premijerka reče "figure iz političkog života", onda da se u prvi plan gura da je dobro da su se studenti ogradili od protesta u Sarajevu... Najbolje da premijerka još kaže ko treba da bude na protestima i podijeli ko će šta da kaže. Dakle, umjesto da se govori da se toliko teško živi da psiha puca, zdravlje nestaje, apatija je sve veća..., premijerka drži govor šta joj se dopalo na protestima, šta nije, udara packe Incku, a onda hvali demokatičnost Republike Srpske. Kontradiktornost u samo nekoliko rečenica"
Source.ba -