Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Nachrichten aus der Türkei

Es gibt keine freie Presse sondern nur interessengesteuerte Medien......in jedem Land wird die Presse von denn jeweiligen Machthabern oder Interessengruppen dazu missbraucht ihre Interessen durch zu setzen.......manchmal leise durch die Hintertür manchmal lauter......das Resultat ist und bleibt gleich..........ob im Westen Süden oder sonst wo..........warum die Türkei da anders vorgehen soll oder muss ist mir schleierhaft..........aber es ist müssig zu sehen wie Leute wie du hier die deutschen Medien allesamt als „lügenpresse“ betiteln........sich aber gleichzeitig für die türkische „Pressefreiheit“ stark machen...........aber da du Grieche bist erübrigt sich die Diskussion, und somit bist du entschuldigt du schwuchtel^^

- - - Aktualisiert - - -

Ich halte nix von Journalisten und der Presse.....allein aus dem Grund weil sie bei kriegen immer als erste tomahawks abbekommen.....:)

Du hältst auch nix von Kritik an deiner heiligen Türkei - wenn du überhaupt Türke bist; wenn nicht, dann umso peinlicher.

Erdogan hat nun mit dem Bruder des Schwiegersohnes die Medien fast endgültig in der Hand. Gleichschaltung pur, wie einst im deutschen Reich. Aber was weißt du schon?

Du hältst auch nix von Kritik an deiner heiligen Türkei - wenn du überhaupt Türke bist; wenn nicht, dann umso peinlicher.

Erdogan hat nun mit dem Bruder des Schwiegersohnes die Medien fast endgültig in der Hand. Gleichschaltung pur, wie einst im deutschen Reich. Aber was weißt du schon?

Ist ein stolzer Balkantörke, zählt das auch?

http://www.balkanforum.info/f16/frage-albaner-101111/index4.html#post1473933

warum die türken uns näher als alle anderen stehen??
ganz einfach, weil die türken uns vor der slawisierung und zum teil vor der gräzisierung beschützt haben, dank den türken sind wir heute noch albaner.....dass sind fakten meine lieben landsleute.
und als hundertausende albaner von serben und griechen vertrieben wurden, haben die türken sie aufgenommen und nicht die italiener und auch nicht die amerikaner, auch dass sind fakten liebe landsleute.
als kosovo unabhängig wurde hat die türkei uns als eines der ersten länder anerkannt, trotz eigenen problemen mit kurden, dass ist auch fakt liebe landsleute.
liebe landsleute wir haben denn türken mehr zu verdanken als sonst einer nation im westen......also seid bisschen dankbarer dass es die türken auf dem balkan gegeben hat.
und jetzt singt alle mit.
ölürüm türkiyem ölürm türkiyem.
allah beschütze die türkei und seine akp.
cim bom bom cim bom bom:toothy4:

Sind damit spezifische Operationen gemeint. TS nin konuyu detaylandırması lazım.

- - - Aktualisiert - - -

Fizyoterapi alanında sıkıntılarımız mevcut.

Mesela akrabamin ses tellerinde kist meydana geldi.Gitmedigi doktor ve hastane kalmadi fakat ameliyat icin almanya tavsiye edildi daha dogrusu tek adres orasi gösterildi.Genel olarak burda yabanci ülkeden cok sayida hasta tedavi ediliyor.

Mesela akrabamin ses tellerinde kist meydana geldi.Gitmedigi doktor ve hastane kalmadi fakat ameliyat icin almanya tavsiye edildi daha dogrusu tek adres orasi gösterildi.Genel olarak burda yabanci ülkeden cok sayida hasta tedavi ediliyor.

Kusura bakma senin akrabagin hangi büyücüye veya püf püfcüye gitmis? Hekime ve uzman hekime basvurmak icin kafasini köyden cikarmismi? Cok komplex ameliyatlar gerekiyorsa Ankara Hacettepe, Istanbul Acibadem ( Acibademe kal amelyatina her ülkeden basvuranlar var), Bursa,Izmir Antalya gibi merkezi kliniklere basvurmasi gerekirdi. Bizim edindigimiz tecrübe anlattiklarin tam aksini yasadik. Babam eylülün basinda Istanbulda kalp krizi gecirdi. Koroner damarlarin tümü tikaliydi. Almanyaya geri dönüsü sakincaliydi. Beylik düzü Kolan hastanesinde acik kalp amelyati oldu. Bypass yaptilar. Simdi Allaha sükür kendisini eskisinden daha cok iyi hissediyor. Benin anlayamadigim babam almanyada o kadar kontrolle ragmen durumun vahim oldugunu nasil anlayamadilar?
Gecen sene annem Silivride bir Interniste hipertansyon icin klinige basvurdu. Annem onun icin her gün on cesit hap aliyordu. Ilaclari doktor görünce iki eliye kendi kafasini tutu saskinliktan. Icinden sadece beta blocker ve su attiriciye ayrip gerisini cöpe atti. Cünkü bu haplar birbirlerinin islevlerini kaldiriyormus. Ardindan doktorun yazdigi kendi ilacini alali annem artik tansyondan kurtuldu. Sabah aksam sadece iki hap aliyor on hap yerine, düsünebiliyormusun?

Anlatiklarin bana gercek disi geliyor.

Sunuda ekleyim Almanyaya disardan gelen hastalarin ilk istasyonu kapasitesinden nedeniyle Medizinische Hochschule Hannover.

Kusura bakma senin akrabagin hangi büyücüye veya püf püfcüye gitmis? Hekime ve uzman hekime basvurmak icin kafasini köyden cikarmismi?

Bu ne bicim bir yorum? Akrabamin hakkinda bilgi sahibi olmadan , fikir sahibi olman hic hos degil.Sana yalan konusacak halim yok dostum durum malesef böyle ve gittigi her doktor cözüm bulamadi.Belki hastaligi cok ilerledi ve türkiyede uzmani yok bilemiyorum ama tedavi olmak icin almanya dediler.

Cok komplex ameliyatlar gerekiyorsa Ankara Hacettepe, Istanbul Acibadem ( Acibademe kal amelyatina her ülkeden basvuranlar var), Bursa,Izmir Antalya gibi merkezi kliniklere basvurmasi gerekirdi. Bizim edindigimiz tecrübe anlattiklarin tam aksini yasadik. Babam eylülün basinda Istanbulda kalp krizi gecirdi. Koroner damarlarin tümü tikaliydi. Almanyaya geri dönüsü sakincaliydi. Beylik düzü Kolan hastanesinde acik kalp amelyati oldu. Bypass yaptilar. Simdi Allaha sükür kendisini eskisinden daha cok iyi hissediyor. Benin anlayamadigim babam almanyada o kadar kontrolle ragmen durumun vahim oldugunu nasil anlayamadilar?
Gecen sene annem Silivride bir Interniste hipertansyon icin klinige basvurdu. Annem onun icin her gün on cesit hap aliyordu. Ilaclari doktor görünce iki eliye kendi kafasini tutu saskinliktan. Icinden sadece beta blocker ve su attiriciye ayrip gerisini cöpe atti. Cünkü bu haplar birbirlerinin islevlerini kaldiriyormus. Ardindan doktorun yazdigi kendi ilacini alali annem artik tansyondan kurtuldu. Sabah aksam sadece iki hap aliyor on hap yerine, düsünebiliyormusun?

Öncelikle büyük gecmis olsun.Allah annene ve babana uzun ömürler versin.Evet burda bile doktorlar zaman zaman sacmaliyor ve bu bilinen bir sey.Bende sana bu konuda bolca malzeme sunabilirim.Zaten bu tür seyler her ülkede oluyor.Türkiyede akrabamin annesi bas agrisi ile hastaneye gidiyor.Pek ciddiye alinmayip , ilac verilip eve gönderiliyor.Uzun süre gecmiyor kendisi beyin kanamasi ile vefat ediyor.Yani her yerde oluyor ama genel olarak duruma objektif bir sekilde bakacak olursak Almanya tip bölümünde Türkiyeden daha gelismis bir ülke diyebiliriz.Zaten beklenen yasam süresine ve cocuk/bebek ölüm istatistiklerine göz atinca iki ülke arasinda ciddi bir fark göreceksin.Ha, tek faktör tip mi? Tabiki hayir ama öyle yada böye önemli bir faktör. Buna ragmen türkiyede tabiki iyi cerrahlar var , bencede gercekten iyi hekimlerimiz var zaten aksini kimse iddia etmedi.Daha iyi olabilir denildi! Neticede estetik ameliyatlar disinda Türkiyede tedavi olan Alman tanimiyorum.Türkiye uygun oldugu icin orasi tercih ediliyor.Macaristan gibi! Ama burda ciddi hastaliktan dolayi tedavi olan Türkler mevcut.Hic duymazmisin filan futbolcu,sanatci,siyasetci özel ameliyat icin almanyaya gittigini? Baykal,Tatlises,Burak Yilmaz... ama zanimca en cok futbolcular/sporcular tedavi olmak icin yurtdisina giderler. Yani bir yerimden atmiyorum , gördügümü aktariyorum ama tabiki baska ülkelerin vatandaslarina nazaran cok daha az.En cok Araplar tedavi olmaya geliyor.Hani Türkiye cok uzak degil , oraya niye gitmiyorlar bilemiyorum.Muhtemelen Türkleri sevmedikleri icindir evet sevmedikleri icindir.Ama yazin tatile geliyorlar. :rolleyes: Üniversite,Bilim ve ilac sanayisine girmedim bile.... mesela Heidelberg dünya siralamasinda 40. sirada e peki Türkiyenin tip üzerine olan ünileri? :lol:

Sunuda ekleyim Almanyaya disardan gelen hastalarin ilk istasyonu kapasitesinden nedeniyle Medizinische Hochschule Hannover.

Bak bunu bilmiyordum.Tesekkür ederim!

Saygilar

Zuletzt bearbeitet:
Bu ne bicim bir yorum? Akrabamin hakkinda bilgi sahibi olmadan , fikir sahibi olman hic hos degil.Sana yalan konusacak halim yok dostum durum malesef böyle ve gittigi her doktor cözüm bulamadi.Belki hastaligi cok ilerledi ve türkiyede uzmani yok bilemiyorum ama tedavi olmak icin almanya dediler.

Öncelikle büyük gecmis olsun.Allah annene ve babana uzun ömürler versin.Evet burda bile doktorlar zaman zaman sacmaliyor ve bu bilinen bir sey.Bende sana bu konuda bolca malzeme sunabilirim.Zaten bu tür seyler her ülkede oluyor.Türkiyede akrabamin annesi bas agrisi ile hastaneye gidiyor.Pek ciddiye alinmayip , ilac verilip eve gönderiliyor.Uzun süre gecmiyor kendisi beyin kanamasi ile vefat ediyor.Yani her yerde oluyor ama genel olarak duruma objektif bir sekilde bakacak olursak Almanya tip bölümünde Türkiyeden daha gelismis bir ülke diyebiliriz.Zaten beklenen yasam süresine ve cocuk/bebek ölüm istatistiklerine göz atinca iki ülke arasinda ciddi bir fark göreceksin.Ha, tek faktör tip mi? Tabiki hayir ama öyle yada böye önemli bir faktör. Buna ragmen türkiyede tabiki iyi cerrahlar var , bencede gercekten iyi hekimlerimiz var zaten aksini kimse iddia etmedi.Daha iyi olabilir denildi! Neticede estetik ameliyatlar disinda Türkiyede tedavi olan Alman tanimiyorum.Türkiye uygun oldugu icin orasi tercih ediliyor.Macaristan gibi! Ama burda ciddi hastaliktan dolayi tedavi olan Türkler mevcut.Hic duymazmisin filan futbolcu,sanatci,siyasetci özel ameliyat icin almanyaya gittigini? Baykal,Tatlises,Burak Yilmaz... ama zanimca en cok futbolcular/sporcular tedavi olmak icin yurtdisina giderler. Yani bir yerimden atmiyorum , gördügümü aktariyorum ama tabiki baska ülkelerin vatandaslarina nazaran cok daha az.En cok Araplar tedavi olmaya geliyor.Hani Türkiye cok uzak degil , oraya niye gitmiyorlar bilemiyorum.Muhtemelen Türkleri sevmedikleri icindir evet sevmedikleri icindir.Ama yazin tatile geliyorlar. :rolleyes: Üniversite,Bilim ve ilac sanayisine girmedim bile.... mesela Heidelberg dünya siralamasinda 40. sirada e peki Türkiyenin tip üzerine olan ünileri? :lol:

Bak bunu bilmiyordum.Tesekkür ederim!

Saygilar

Onların ARGE sine karşı bizim milyarlarca bütçeye sahip Diyanetimiz var, elhamdulillah!

Zurück
Oben