Hehe
Diese dalmatinischen Faschisten schrecken vor nichts zurück
Samo na kratko da skrenem sa teme, jos od kada znam za sebe, Dubrovcane nisam nikada regionalno i geografski smatrao i gledao kao Dalmatince, odnosno, valjda sto Dalmaciju gledam na ono sto je bilo pod Mlecanima od 15. vijeka do pada Venecije. Upravo iz tog razloga nisu ni Siroki Brieg i Mostar dio Dalmacije, ali bi zasigurno postali da je Venecija i to uzela turskim vladarima. Zbog tog razloga i jesu danas jedan Imotski, tvoj Metkovic, Sinj ili Knin dio istorijske Dalmacije. Da li je Neum po tebi isto Dalmacija?
Sto se tice teme, napad je za svaku osudu, pogotovo traumaticno kada dijete sjedi u kolima. Ne znam, moje licno iskustvo sa Slavoncima je uvijek bilo prijatno, nemogu da objasnim taj medjusobni prezir, pogotovo kada preraste u fizicki napad i to jos kada neko gostuje kod tebe i ostavlja ti kune u tvom kraju.
...liegt daran das belgrad/serbien in dalmatien geliebt wurde...dieses "iz ljubavi iz dispeta, prkos mocnima" was die tovari von sich geben gab es zwischen 1918-1940 und 1945-1990 nicht...als belgrad das sagen hatte...zufall?...slawonien bzw die menschen dort haben einen großen anteil daran das dalmatiner belgrad nicht als ihre hauptstadt bezeichnen können...deswegen der hass...
Ako dopuštat da se smijem umiješati. Dubrovčani sami sebe smatraju Dalmatincima, to je što je najvažnije. Što se tiče povijesti, istina da je Dubrovnik bio zasebna republika ali sa Dalmacijom su povezani nešto više od 200 godina. Dubrovačka republika ukinuta je 1808. godine. I da, Neum je kultorološki gledano dio Dalmacije.Samo na kratko da skrenem sa teme, jos od kada znam za sebe, Dubrovcane nisam nikada regionalno i geografski smatrao i gledao kao Dalmatince, odnosno, valjda sto Dalmaciju gledam na ono sto je bilo pod Mlecanima od 15. vijeka do pada Venecije. Upravo iz tog razloga nisu ni Siroki Brijeg i Mostar dio Dalmacije, ali bi zasigurno postali da je Venecija i to uzela turskim vladarima. Bas zbog tog razloga i jesu danas Imotski, tvoj Metkovic, Sinj ili Knin dio istorijske Dalmacije. Da li je Neum po tebi isto Dalmacija?
Dalmacija je danas, a i prije bila kolijevka nacionalnog pokreta. Pogledaj sve najvažnije čelnike Hrvatskoj proljeća, od Budiše nadalje i vidjeti ćeš da su svi porijeklom ili dolaze Dalmacije. Možda je bilo "morskih ljudi" koji su bili kontra ali već su tada bili u manjini i beznačajni.Ja sam dobar dio zivota proveo u toj Dalmaciji i znam do zadnjeg kamena taj mentalitet, odnosno, u toj slikovitoj Dalmaciji nikada (pa i za vrijeme MASPOKA sezdesetih i sedamdesetih godina) nije bilo velike izrazene mrznje izmedju katolika i pravoslavaca. Ono sto je specificno za Dalmaciju, Holzmichl ili Grdelin mogu da potvrde, da je za to bilo velike mrznje izmedju "morskih ljudi" i "brdjana", vjera tu uopste nije bila bitna.
Ako dopuštat da se smijem umiješati. Dubrovčani sami sebe smatraju Dalmatincima, to je što je najvažnije. Što se tiče povijesti, istina da je Dubrovnik bio zasebna republika ali sa Dalmacijom su povezani nešto više od 200 godina. Dubrovačka republika ukinuta je 1808. godine. I da, Neum je kultorološki gledano dio Dalmacije.
Folge dem Video um zu sehen, wie unsere Website als Web-App auf dem Startbildschirm installiert werden kann.
Anmerkung: Diese Funktion ist in einigen Browsern möglicherweise nicht verfügbar.
Wir verwenden essentielle Cookies, damit diese Website funktioniert, und optionale Cookies, um den Komfort bei der Nutzung zu verbessern.
Siehe weitere Informationen und konfiguriere deine Einstellungen