Aber alo: „VOR SOLCHEN MENSCHEN BIN ICH 1991 AUS KROATIEN GEFLOHEN – ICH WERDE NICHT NOCH EINMAL FLIEHEN“
Neues Ziel der Nichtsnutze: Sie kommen zur Wohnadresse von Dina Vučinić, die einst VERFOLGUNG überlebt hat!
Die Präsidentin der Stadtversammlung von Novi Sad, Dina Vučinić, erklärte heute angesichts der Ankündigung der Blockierer, auch vor ihrem Privathaus protestieren zu wollen, dass sie sich nicht zurückziehen werde und der Politik der SNS weiterhin treu bleibe.
„Kollegen haben mich informiert, dass die Zborovi NS angekündigt haben, dass sie planen, zu meiner Wohnadresse zu kommen. Ich weiß nicht, was sie damit erreichen wollen – außer dass es eine große Schande ist. Sie sind weder Bürger von Novi Sad noch Serben. Das ist keine angenehme Nachricht für mich – ich bin 1991 vor solchen Leuten aus Kroatien geflohen. Ich lasse mich von solchen nicht noch einmal vertreiben“, sagte Vučinić in einem Interview für TV Informer.
Nach ihren Worten würden solche Ereignisse Familie und Freunde zusammenschweißen, und sie sei dankbar für die große Unterstützung, die sie erhalten habe.
„Ich werde mich nicht zurückziehen. Ich glaube an die Politik, für die ich kämpfe. Ich glaube an die SNS, an den SNS-Vorsitzenden und an unseren Präsidenten Vučić“, erklärte Vučinić. Sie fügte hinzu, dass „wahre Bürger von Novi Sad“ sich vor solchen Aktionen ekelten und solche Leute niemals wählen würden.
Sie sagte, jeder, der an dem Protest vor dem Haus des Bürgermeisters von Novi Sad, Žarko Mićin, und des SNS-Vorsitzenden Miloš Vučević teilgenommen habe, solle sich schämen. Als Organisator dieses Protests nannte sie Srđan Kovačević, der die Adresse des Bürgermeisters veröffentlicht habe, während die geistigen Urheber, wie sie behauptet, Marinika Tepić und Bojan Pajtić seien. „Die Wahrheit tut weh – es ist eine normale Reaktion, dass sie wütend ist, denn Miloš Vučević hat ins Schwarze getroffen. In einem normalen Staat hätte Srđan Kovačević nach Veröffentlichung der Bürgermeisteradresse verhaftet werden müssen. Er ist nur ein Werkzeug von Marinika Tepić und Bojan Pajtić“, betonte Vučinić.
Sie wies darauf hin, dass die Veröffentlichung privater Adressen gesetzeswidrig sei, und forderte, dass die Staatsanwaltschaft einschreiten solle. „Meine Adresse wurde noch nicht veröffentlicht – haben sie etwa begriffen, dass das strafbar ist? Haben sie heute erkannt, dass die Staatsanwaltschaft vielleicht reagieren könnte? Es war noch nie erlaubt, öffentlich jemandes Adresse zu veröffentlichen. Ein Teil der Staatsanwaltschaft war bisher Komplize bei der sogenannten farbigen Revolution – ich hoffe, das wird sich ändern“, sagte sie und äußerte die Hoffnung, dass der angekündigte Protest für ihre beiden Söhne nicht belastend werde.
"OD TAKVIH SAM BEŽALA IZ HRVATSKE 1991, NEĆU BEŽATI PONOVO" Nova meta zgubidana: Dolaze na kućnu adresu Dine Vučinić koja je preživela PROGON!
Predsednica Skupštine grada Novog Sada Dina Vučinić izjavila je danas povodom najave blokadera da će organizovati protest i pred njenim porodičnim domom, da se neće povući i da ostaje privržena politici SNS.
"Kolege su me obavestile da su zborovi NS najavili da im je u planu da dođu na moju kućnu adresu. Ne znam šta sa tim postižu, osim što je to velika sramota. Oni nisu ni Novosađani, ni Srbi. To nije prijatna informacija za mene, ja sam od takvih bežala iz Hrvatske 1991. godine. Da im poručim da mi ne pada na pamet da bežimo od takvih ponovo", navela je Vučinić u izjavi za TV Informer.
Prema njenim rečima, ovakve stvari ujedinjuju porodicu i prijatelje i drago joj je što ju je podržao veliki broj ljudi.
"Neću da se povlačim, verujem u politiku za koju se borim, verujem u SNS, predsednika SNS i našeg predsednika Vučića", porucila je Vučinić i dodala da se pravi Novosađani groze ovoga i da nikada neće glasati za njih.
Ona je navela da treba da se stidi svako ko je učestvovao u protestu organizovanom ispred kuće gradonačelnika Novog Sada Žarka Mićina i predsednika SNS Miloša Vučevića. Kako je dodala, njihov organizator je Srđan Kovačević, koji je objavio adresu gradonacelnika, a idejni tvorci su, tvrdi, Marinika Tepić i Bojan Pajtić. "Istina vređa i normalna je njena reakcija da se ljuti, jer je Miloš Vučević pogodio u metu. U normalnoj situaciji Srđan Kovačević je morao biti priveden po objavljivanju adrese gradonačelnika. On je samo instrument Marinike Tepić i Bojana Pajtića", naglasila je Vučinić.
Ukazujući da je protivzakonito objavljivanje ličnih adresa, Vučinić je navela i da bi tužilaštvo trebalo da reaguje. “Moju adresu nisu još objavili, da li su shvatili da je to kažnjivo zakonom. Da li su oni danas shvatili da možda tužilaštvo može da reaguje. To nikada nije bilo da možete javno da iznesete nečiju adresu. Jedan deo tužilastva je do sada bilo saučesnik u obojenoj revoluciji, nadam se da više neće”, navela je ona, dodajući da se nada da protest neće biti stresan za njenu decu, dva sina.
Predsednica Skupštine grada Novog Sada Dina Vučinić izjavila je danas povodom najave blokadera da će organizovati protest i pred njenim porodičnim domom, da se neće povući i da ostaje privržena politici SNS.
www.alo.rs