Aktuelles
  • Herzlich Willkommen im Balkanforum
    Sind Sie neu hier? Dann werden Sie Mitglied in unserer Community.
    Bitte hier registrieren

Präsidentschaftswahlen in Kroatien 2014

Dein Favorit ?

• Ivo Josipović

Stimmen: 4 44,4%
  • Kolinda Grabar Kitarović

Stimmen: 2 22,2%
  • Milan Kujundžić

Stimmen: 0 0,0%
  • Ivan Vilibor Sinčić

Stimmen: 3 33,3%

• Umfrageteilnehmer
    9
  • Umfrage geschlossen .
Kujundzic hat seinen Wählern (immerhin 6%, im Fall der Stichwahl am 11.01. durchaus bedeutend) empfohlen die Kitarovic zu wählen. Jetzt muss Josipovic es fertig bringen bisherige Nichtwähler bzw. Sincic's Wähler dazu zu bekommen, ihm ihre Stimme zu geben, was meiner Meinung nach der Quadratur des Kreises entspricht, denn ersteren dürfte es schlichtweg egal sein wer demnächst Befehle von Außen entgegen nimmt und eine völlig profillose Politik betreibt, und zweitere wurden noch am Wahlabend von Josipovic's Wahlkampf-Managerin oder was die Tussie darstellen soll vergrault, als sie ihnen geradezu vorwurfsvoll vorhielt sie wären auf einen "FAKE" hereingefallen.

Ich habe nicht den Eindruck dass die Kitarovic im Nachteil ist, Prozentpunkt hin oder her.

Prijatelju, pa sta je s'vama u zadnje vrijeme? Dva put ste izabrali Mesica za predsjednika, a po svim procijenama i Josipovic ce dobiti valjda drugi mandat. Nikako se rijesiti petokrake :mrgreen:
Ono sto mi je zaista palo u oko, da je Josipovic 80% u kampanji od januara 2014. potrosio duplo vise od Kolinde, cak skoro sest milijuna kuna (a gdje su tek ona relevantna "agencijska" istrazivanja placena iz drzavnog proracuna), kontrolira skoro sve medije i onda "likuje" nad 1,2% prednosti? Doista slab rezultat.

Po meni, najsnaznija poruka koja se moze poslati u tom drugom krugu, jest da ovih preko 50% biraca koji nisu sudjelovali na izborima, da izadju i da "poniste" svoje listice, pa onda ko' god da pobijedi od ova dva kandidata, da neka otvoreno zna da vecina naroda nije uz njega, i da ne podrzavaju takvu propalu politiku. Ali naravno, to se nece dogoditi, jos jednom, kao i uvijek dosada, odlucivat ce stranacke masinerije, krivnjom onih koji na izborima ne sudjeluju (slicno kao u Srbiji) i to ti je cijeli cirkus oko takvih predsjednickih izbora.
Ma ajde neka bude ta Kolinda, nesto novog, bas me zanima sto ce se to tako velikog promijeniti.....ta znatizelja je jedan ogroman plus kod predizborne kampanje koji ne vrijedi zanemariti. Ne bi me zacudilo da ona pobjedi a niti to da ce kroz mandat prije ili kasnije zauzeti isto pasivnu poziciju kao i svi predsjednici do sada. Uvijek ista prica.

Ma ajde neka bude ta Kolinda, nesto novog, bas me zanima sto ce se to tako velikog promijeniti.....ta znatizelja je jedan ogroman plus kod predizborne kampanje koji ne vrijedi zanemariti. Ne bi me zacudilo da ona pobjedi a niti to da ce kroz mandat prije ili kasnije zauzeti isto pasivnu poziciju kao i svi predsjednici do sada. Uvijek ista prica.

Ma i ta Kolinda mi lici na zensku verziju Josipovica, odnosno radit' ce ono sto joj stranka naredi. Pa nju ce Vaso i Karamarko gore stiskati nego Zoran Josipovica. Ako HDZ pobijedi na parlamentarnima, ekonomski se situacija nece promijeniti.

Pogledaj jednu stvar. Za vrijeme HDZ-a i kombinacije Sanadera/Sukera koji su vodili politiku u stilu "Hrvatsku ce zaobici kriza" prstom nisu pomaknuli da se po pitanju pada gospodarstva nesto napravi. Sto se tice danasnje situacije i usporedbe s okolinom, to je sve rezultat krivo postavljene ekonomsko/porezne politike i to nikakav HDZ ili SDP nece promijeniti, jer to zahtjeva "gore" promijene nego sto sada radi Vucic u Srbiji.

Prijatelju, pa sta je s'vama u zadnje vrijeme? Dva put ste izabrali Mesica za predsjednika, a po svim procijenama i Josipovic ce dobiti valjda drugi mandat. Nikako se rijesiti petokrake :mrgreen:
Ono sto mi je zaista palo u oko, da je Josipovic 80% u kampanji od januara 2014. potrosio duplo vise od Kolinde, cak skoro sest milijuna kuna (a gdje su tek ona relevantna "agencijska" istrazivanja placena iz drzavnog proracuna), kontrolira skoro sve medije i onda "likuje" nad 1,2% prednosti? Doista slab rezultat.

Po meni, najsnaznija poruka koja se moze poslati u tom drugom krugu, jest da ovih preko 50% biraca koji nisu sudjelovali na izborima, da izadju i da "poniste" svoje listice, pa onda ko' god da pobijedi od ova dva kandidata, da neka otvoreno zna da vecina naroda nije uz njega, i da ne podrzavaju takvu propalu politiku. Ali naravno, to se nece dogoditi, jos jednom, kao i uvijek dosada, odlucivat ce stranacke masinerije, krivnjom onih koji na izborima ne sudjeluju (slicno kao u Srbiji) i to ti je cijeli cirkus oko takvih predsjednickih izbora.

Samo da ne mislis, da necu odgovarat :D To je sad bila dobra anliza od tebe. Ne mogu nista rec protiv. "Kako je tako je".

Ali to sto si na kraju reko, to bi bila bas interesantna scena. Ali vec si reko to necemo nika vidit.

Ma sta ce se promijenit? Nista. Uopce nisam za tu milficu ali sta mene jako smeta kako se prica o Josipovicu. To je tuzna stvar.

Ma i ta Kolinda mi lici na zensku verziju Josipovica, odnosno radit' ce ono sto joj stranka naredi. Pa nju ce Vaso i Karamarko gore stiskati nego Zoran Josipovica. Ako HDZ pobijedi na parlamentarnima, ekonomski se situacija nece promijeniti.

Pogledaj jednu stvar. Za vrijeme HDZ-a i kombinacije Sanadera/Sukera koji su vodili politiku u stilu "Hrvatsku ce zaobici kriza" prstom nisu pomaknuli da se po pitanju pada gospodarstva nesto napravi. Sto se tice danasnje situacije i usporedbe s okolinom, to je sve rezultat krivo postavljene ekonomsko/porezne politike i to nikakav HDZ ili SDP nece promijeniti, jer to zahtjeva "gore" promijene nego sto sada radi Vucic u Srbiji.

I zato 50 % nisu ni isli birat. Nema Opcije, nisu hrvati glupi, svako zna da se nista nece promijenit.

Zuletzt bearbeitet:
Samo da ne mislis, da necu odgovarat :D To je sad bila dobra anliza od tebe. Ne mogu nista rec protiv. "Kako je tako je".
Ali to sto si na kraju reko, to bi bila bas interesantna scena. Ali vec si reko to necemo nika vidit. Ma sta ce se promijenit? Nista. Uopce nisam za tu milficu ali sta mene jako smeta kako se prica o Josipovicu. To je tuzna stvar.I zato 50 % nisu ni isli birat. Nema Opcije, nisu hrvati glupi, svako zna da se nista nece promijenit.

Problem skoro svih drzava bivse nam Jugoslavije je ostavstina komunistickog duha, koji je ukljucen u sve drzavne aparate, paraziti u pravnom smislu te rijeci. Treba samo pogledati biografiju Josipovica, to je parazitiranje par excellance. Tipican guzonjin sin, kakve imamo na hiljade od Vardara do Triglava. Njegov otac je sisao sa brda 1945. godine i uzeo kao "zasluzni drug" 5-6 stanova u centru Zagreba i sinu su sva vrata uvijek otvorena. U Srbiji su recimo (bivsi) komunisti zasticeniji od bijelog Tigra u Indiji i niko' im nista nemoze.

Razlika izmedju Kolinde i Josipovica, sto je ona ipak osoba s nekom medjunarodnom karijerom, a Josipovic je osoba koja izvan Vardara i Triglava ne znaci nista. Koliko god ga mediji uzdizali, osim u Banja Luci i okolini, njegove koncerte se ne dozivljava.

Oboje su kandidati stetnih stranaka (barem dosad), ali njegova biografija, karijera i njezina to je nebo i zemlja. Jedan guznjin sin koji u pet godina mandata nije poduzeo nista oko i jedne pogresne stvari u drustvu, i jedna osoba koja je izgradila karijeru radom i sposobnoscu, nije se licno kompromitirala (nije cak ni Sanaderu lizala anus kao ostatak HDZa) i nema sumnjivo porijeklo imovine. Ali daleko od toga, sto bi ona rijesila sve vase probleme u drzavi.

Wenn Ihr meint dass die jungen HDZ-ler sich mental von den BF Kämpfern gegen den Jugoslawismus unterscheiden, hier was auf der Facebook Seite von ihrer Sektion Varazdin veröffentlicht wurde.

"Oduvijek tvrdim da je Varaždin jugoslaviziran od vremena pljačke i ubijanja njegovih građana od strane šumskih bandita poslije 1945. Doteplo se u 45 godina Jugoslavije u Naš čisti hrvatski Varaždin previše jugokomunjara, JNA oficira, udbaša i orjunaša planski i kontrolirano iz Beograda. Upravo ti preživjeli jugosmradovi i njihova orjunaška 'DECA' sad biraju Yusipovića i protiv su samostalne Hrvatske države".

Kolinda se ogradila od Mlade?i HDZ-a: "Najo?trije osu?ujem njihove objave o jugosmradovima!" - Vijesti - Index.hr

Wenn Ihr meint dass die jungen HDZ-ler sich mental von den BF Kämpfern gegen den Jugoslawismus unterscheiden, hier was auf der Facebook Seite von ihrer Sektion Varazdin veröffentlicht wurde.

Kolinda se ogradila od Mlade?i HDZ-a: "Najo?trije osu?ujem njihove objave o jugosmradovima!" - Vijesti - Index.hr

Gibt ja auch noch gut Kroaten, freut mich.

Hahaha YUsipovic, ein Wunder dass unsere Wörterakrobaten nicht darauf gekommen sind.

Ich bin unfassbar enttäuscht von mir selber. Dass dieses Jahr so katastrophal endet hätte ich nicht gedacht. Ich muss mich wieder mehr auf meine Stärken konzentrieren.

Josipe, wie soll ich dir das erklären? Guck dir seinen Werdegang an, ein Kommunistenkind, wahrscheinlich aus einer mit blutigen Händen stammenden YU-Familie.

Ich fände es schön, wenn unser Präsident sich nicht so schämt Kroate zu sein. Vllt. auch mal ab und zu sagt, dass er stolz auf unsere Verteidiger ist, anstatt sich mit ihnen zu "prügeln".

ABER, das alles muss er ja nicht mal, ich sage nur, es wäre schön. Stattdessen macht er oft das Gegenteil. Anstatt mit Kriegsveteranen mal die Hymne mit Stolz zu singen, sieht man ihm an, wie er am liebsten im Erdboden versinken möchte. Oder anstatt "seine" Nationalmannschaft zu unterstützen, sagt er, aufgrund von uns radikalen Fans, die Naziparolen singen, kommt er nicht. Da hätte er punkten können, hätte er gesagt, dass er nicht mehr kommt, aufgrund von den Mafiabossen Suker, Mamic & Co. ... Stattdessen wieder aufs Volk hauen.

Wird das hier noch verwarnt oder geht das in Ordnung, das er so etwas über meine Familie schreibt und sie indirekt aber unmißverständlich als Mörder tituliert?

Wenn ich so etwas geschrieben hätte würde ich sofort ne VW kassieren.

Zurück
Oben